Înțelepciune pentru anul în curs

Personal_Development_300

Este un an nou, unii spun că acesta va fi un an greu din punct de vedere economic pentru români. Eu spun, sculați-vă și munciți pentru voi!

Există numeroase motive pentru care oameni decid să se schimbe dar nimic nu motivează schimbarea mai abitir ca durerea.

De cele mai multe ori faptul că primim note mici la școală ne pune în perspectivă faptul că trebuie să învățăm mai mult, în același mod datoriile ne aduc aminte că nu ne-am descurcat foarte bine în ceea ce privește găsirea unor surse de venit eficiente.

Deși este o experiență nefericită și dureroasă, a ne simți umiliți ne oferă un fel de avânt spre a lua atitudine și a ne apăra de viitoare stări de jenă și rușine. Indiferent că va fi un film inspirațional, o carte bună sau un alt element declanșatorul unei motivări ce ne va conduce la îmbunătățirea perspectivei personale, acest lucru se va întâmpla. Întrebarea care se pune însă este următoarea:

– Este prea târziu?

În acest articol vom lua în considerare câteva modalități de a ne menține în joc și ne vom aminti câte ceva din ce am învățat din articolele anului trecut.

Există atât de multe lucruri negative cărora românii sunt nevoiți să le facă față zilnic că sincer, mă întreb cum se face că încă mai existăm ca nație. Ce anume ne motivează să continuăm, ce anume ne dă speranța într-un viitor mai bun?

Ce anume ne face să mergem mai departe și cum ne automotivăm?

Primul lucru pe care îmi doresc să îl fi învățat fiecare dintre voi este un motivator foarte important, anume a avea încredere în propria voastră persoană și în capacitatea voastră de ”a da naștere lucrurilor”. Încrederea în voi înșivă este după părerea mea cel mai important lucru pe care v-ați putea bizui în afară de Dumnezeu. (Îl menționez aici pe Dumnezeu deoarece El reprezintă ultima redută, ultima speranță de apărare.)

Ce este motivarea

Motivarea vine ca urmare a unei determinări, verificați lucrurile din toate unghiurile lor și asigurați-vă că ați luat în considerare fiecare aspect al acestora. Știu, extenuant dar gândiți-vă un pic, mai bine munciți mai mult decât să obțineți un regret în urma unei munci superficiale. Determinarea este un motivator în sine, rămâneți determinați să obțineți succesul și ca urmare fericirea.

Prietenul meu Dr. Who are două principii de bază, acestea sunt următoarele:

  1. Niciodată nu renunța
  2. Niciodată nu ceda

Tomas Edison a avut o sumedenie de eșecuri până a făcut funcional becul. Acesta a știut însă care era importanța descoperirii lui și a țintit către aceasta mai degrabă decât către confortul propriu. Este mai ușor să renunți decât să mergi mai departe. Spre deosebire de prietenul meu însă, mie îmi place să spun atât, ”Continuați, mergeți mai departe, răzbiți!

Faceți în așa fel încât motivarea să fie combustibilul vostru.

Fiți fericiți

Citând din înțelepciunea popoarelor voi spune astfel ”dansați ca și când nu vă vede nimeni, munciți de plăcere, iubiți ca și când n-ați fi plâns vreodată”.

Una din două

Tot înțelepciunea populară spune că există două categorii de oameni, cei ce renunță și care nu înving niciodată și învingătorii care nu renunță niciodată. Decideți-vă din ce categorie faceți parte.

Valorile pentru care luptați

Strângeți-vă familia și prieteni aproape pentru că ei sunt cei care dau sens vieții și vă pot face fericiți.

Dați 110%

Tot prietenul meu Dr. Who spune că dăruiește întotdeauna mai mult decât este necesar. La fel și voi, este bine să vă depășiți în toate aspectele vieții voastre. Făcând astfel, vă veți îmbunătăți abilitățile iar calitățile voastre vor spori și ele.

Visele voastre

Cel mai puternic motiv de a mă depăși și de a continua îl găsesc în visele mele, îndeplinirea acestora reprezintă scopul meu în viață, nordul meu.

Agățați-vă de visele voastre, țintiți întotdeauna către acestea și pregătiți-vă să le întâmpinați împlinirea, trageți-vă energia din acestea și amintiți-vă, continuați către ele.

Evitați prieteniile nepotrivite

Evitați să fiți angrenați în activități inutile pentru bunăstarea voastră, spirituală sau fizică. Astfel evitați oamenii care nu suportă să audă de succesele voastre, despre reușitele voastre și evitați în general oamenii toxici, precum cei axați pe lucrurile negative însetați de bârfe și lucruri deșănțate.

Cheia succesului

Timpul este prea scurt pentru a impersona pe altcineva. De aceea fiți voi înșivă deoarece aceasta reprezintă factorul determinant în ceea ce privește succesul.

Continuați

Indiferent de intemperiile vieții, cel mai bun sfat pe care vi-l pot da este să continuați. Atunci când rămâneți motivați, într-un final, oricât de greu ar părea la un momendat, lucrurile se vor limpezi și veți putea întrezării perspective mult mai ample și satisfăcătoare. Învățați să vă acceptați, să conviețuiți cu și să vă iubiți propria persoană și mai ales, lucrați la realizarea viselor voastre.

Succes!

Etichete: , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 2 January 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania