Insuccesele celui temător

p_049

Salutare boys and girls!

Se pare că unii oameni nu vor să învețe! Asta este o afirmație.

Despre ce am vorbit în anterioarele 5 articole?

Despre încrederea de sine, despre cum să depășiți eventualele obstacole ce s-ar putea așeza în calea succesului vostru și despre dezvoltarea unei mentalități de învingător.

Știți, aceste articole au fost oarecum cu țintă precisă (cu siguranță au fost), eu inspirându-mă din situații reale și făcând referire cu exactitate la acestea.

Astăzi vom continua periplul nostru în ”consolidarea încrederii de sine”.

Fenomenul

Din nefericire ”încrederea de sine” este ceva ce se construiește în timp, ea nu apare pur și simplu. Cei mai mulți dintre oameni dețin un ”melange” de neîncredere în propria persoană și încredere de sine, acest lucru este de cele mai multe ori insuficient pentru a asigura o dezvoltare corectă a acestei încrederi astfel încât persoana în cauză să se poată bucura pe deplin de ea. Acest lucru se întâmplă pentru că oamenii în general nu acordă importanță cultivării de sine.

De asemenea asta se întâmplă și din cauza unei false modestii (izvorâtă din lipsa unei educații corecte) care spune că e ok să te descurci cu ce ai și să nu deranjezi pe alții solicitându-le ajutorul. Mda, acest motiv este în realitate doar un efect al neîncrederii de sine dar scoate în evidență punctul meu de vedere.

Ați auzit maxima ”alții o duc și mai rău și au parte de mai multe probleme ca mine”?

După părerea mea această vorbă atât de populară în Românica provine din comunism și a fost atât de mult utilizată de oameni pentru a-și justifica starea de fapt încât de-a dreptu’ îmi provoacă grețuri. Ea evocă neîncrederea oamenilor în propria persoană pentru că ia gândiți-vă..

– Îi determină pe oameni să considere că își merită ”soarta” și să se plafoneze cu gândul că nimic mai bun nu există pentru ei. Atât! Aceasta este parte a falsei modestii de care vorbeam mai sus. Există și altele, desigur, de exemplu unii cred că e rușinos să greșești.

Vă spun cu sinceritate maximă că eu ălora care mă arată cu degetul atunci când greșesc și care mă acuză că nu recunosc, le fac cunoștință cu prietenii mei ”MISE și RUPE” dar fac asta deoarece nu accept să fiu stigmatizat de evenimentele care mi se întâmplă în viață.

Nu privesc nidecum greșelile ca pe fatalități și nici măcar ca pe evenimente nefaste, ci ca pe experiențe din care iau învățămintele care mă împing înainte (sigur, se întâmplă ca unele să mă împingă direct pe burtă dar mă ridic..).

Oamenii care nu au încredere în ei înșiși simt o nevoie permanentă de a fi lăudați și au impresia că dacă asta nu se întâmplă, au un eșec. Asta se întâmplă deoarece aceștia nu sunt împăcați cu ei înșiși și de cele mai multe ori își urăsc propria lor persoană.

Spre deosebire de cei de mai sus, persoanele care denotă încredere de sine sunt mulțumite de propria persoană încât adesea sunt acuzate de infatuare și deși acestea nu intenționează să dea impresia că ”le știu pe toate” sunt arătate cu degetul că se comportă ca atare.

De multe ori am refuzat anumite avantaje pentru a evita să mă aflu în centrul atenției. Sincer să fiu, nu mă interesează câtuși de puțin opinia celorlalți despre mine, nu caut aprobarea nimănui.

Ehi, hai să nu mă tau pe mine drept exemplu.

Din toate cele spuse mai sus ați perceput cu siguranță mesajul negativ pe care vreau să îl transmit în legătură cu efectul pe care îl generează neîncrederea de sine. În consecință, dacă vă aflați în vre-una din situațiile de mai sus, ați face bine să vă schimbați mentalitatea.

Știu, e greu!

Notă:

Nu am spus că va fi ușor.

Dar oameni buni, acum ”pe bune”, nu vă puteți petrece viața plângându-vă de milă, pentru că vă asigur că dacă nu vă cultivați încrederea în propria voastră persoană, până la urmă veți ajunge să vă plângeți de milă. Și nu că acesta ar fi ceva fatal, nu dar, vă spun, autocompătimirea e seducătoare și dacă îi veți pica în capcană, veți ajunge în pericolul de a repeta experiența iar și iar.

Asta e un Mare NO-NO!

Ok oameni buni.

Succes!

Etichete: , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 24 July 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania