Inspirația și eliberarea de frică

Salut!

Ne complacem în frică și trăim cu ea, e normal..

Dar e și în regulă?

Sigur, sigur că e.. dacă suntem de acord să ne ratăm viața..

Ceea ce vreau să ajut pe toată lumea să înțeleagă este faptul că deși în societatea noastră de azi, frica este omniprezentă și acceptată ca fiind ceva natural, aceasta, de cele mai multe ori este nefastă, având repercursiuni în toate aspectele vieții noastre. În mod sigur, putem învăța să trăim cu temerile noastre, devenind abili în evitarea situațiilor care ne-ar putea induce astfel de stări dar, oare chiar vrem să facem asta?

Bănuiesc că răspunsul tuturor este că, nu!

Precum am mai spus anterior, frica este distructivă, ea nu poate aduce nimic bun. Ea crispează, blochează și limitează opțiunile, frica ne face prizonieri, ne face să ne ascundem și să rătăcim..

Ce avem de făcut?

Găsim inspirație..

Cele mai mari realizări ale omenirii, s-au născut din inspirație..

Inspirația ne motivează și putem găsi inspirație în cărți, în filme, în trecut sau în prezent, în faptele altora sau în experiențele noastre anterioare.

De exemplu, aseară am vizionat filmul artistic ”47 Ronin” unde, după moartea stăpânului lor Asano, împins pe nedrept să se sinucidă, 47 de ronini au luptat pentru datorie și dreptate propulsându-i pe cei 47 în cultura Japoniei ca unul dintre cele mai mari exemple de onoare și loialitate. Evenimentul este sărbătorit și astăzi pe 14 Decembrie și continuă să inspire chiar și la sute de ani depărtare.

Curajul oricui ne poate inspira și ne poate elibera de sub pecetea fricii noastre, este necesar însă să ne imaginăm. Imaginația joacă un rol important deoarece, dacă ne gândim la un moment plăcut și plin de inspirație care chiar ni s-a întâmplat și ni-l putem imagina exact așa cum s-a petrecut la momentul inițial, atunci, inspirația pe care am simțit-o ne va umple din nou.

La fel de bine ne putem găsi inspirați de felul în care arătăm, de o dimineață cu soare, de ciripitul păsărelelor la fereastră, de faptul că suntem sănătoși și capabili să lucrăm la realizarea propriilor noastre visuri.

Putem găsi inspirație în poveștile altora și ne putem elibera de frică prin curajul acestora. La fel cum cei 47 de ronini au înfruntat și învins o armată întreagă, reușind să răzbune moartea stăpânului lor, noi de asemenea putem înfrânge teama de acțiune doar privind la obiectivul nostru. Scopurile pot fi și o cale și o destinație în același timp în sensul că poate și motiva și poate reprezenta și locul unde vrem să ajungem.

Ne găsim mărginiți de frici interioare, care ne spun că nu putem, că nu avem ce ne trebuie, că nu avem bani sau faimă dar privind la ceea ce ne inspiră, acestea încep să pălească. Privind acum la destinația noastră și reamintindu-ne importanța acesteia pentru noi, vom vedea că putem realiza orice ne propunem iar frica nu este decât un gând îndepărtat care nu face parte din viața noastră. Încrederea aceasta ne poate acum, ajuta să ne planificăm drumul către destinație cu ușurință și orice obstacole care ne vor ieși în cale, le vom depăși și ne vom elibera de toate fricile putând duce la bun sfârșit tot ceea ce ne propunem.

Succes!

Etichete: , , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 2 April 2017

One Comment on “Inspirația și eliberarea de frică”

 • Visurile noastre și influența celorlalți | Educație Antreprenorială

  3 aprilie 2017 at 17:50

  […] nici un caz, am spus deja, experiența celorlalți ne poate inspira și deci, ne poate ajuta să ne realizăm propriile […]

 • Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Responsabilitate

  Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

  Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania