Salut!
Grijile și frica, care ne cuprind la un momentdat sunt deseori fundamentate dar, uneori, se întâmplă ca acestea să fie umflate sau exagerate. Acest lucru, de cele mai multe ori accentuează problemele pentru că știm cu toții, oricât de mult ne-am îngrijora de ceva, situația nu se va îmbunătății în nici un fel prin acest fapt.
Ce e de făcut?
E stricată? Repar-o!
Atât!
Pași de urmat sunt următorii:
1. Abordarea unei atitudini proactive care să determine la acțiune.
2. Never doubt! Ceea ce vreau să spun este că, românii pornesc adeseori la drum cu ideea că lucrurile deja au fost stabilite. Acest gen de atitudine naște îndoieli care pot genera, la rândul lor, situații complicate de natură să vă provoace și mai mult îndemânarea în rezolvarea situației pe care doriți să o rezolvați.
3. Cu încredere, treceți la acțiune și remediați situația.
Notă:
Știu, lucrurile nu sunt întotdeauna atât de simple dar, dacă stați să vă gândiți, poate că sunt, spun asta pentru că, după cum știm dintr-un articol anterior, detaliile pot fi diverse și dificile, cu toate acestea, ele compun situația de ansamblu, ceea ce înseamnă că pot fi rezolvate separat luând în considerare situația per ansamblu.
Îngrijorările izvorăsc dintr-o atitudine negativă, de aceea este necesar să ne schimbăm modul de gândire imediat ce observăm că, tindem să negativizăm situația sau suntem cuprinși de temeri. Putem face asta, gândind situația în mod obiectiv și scoțând în evidență acele aspecte care favorizează un rezultat pozitiv.
No, nu zic să ignorați elementele negative, ci din contră, să priviți situația obiectiv dar să vă gândiți, mai cu seamă, la lucrurile care vă pot ajuta.
Se spune că ”orice problemă, are o rezolvare”. Știind asta, ce rost are să ne îngrijorăm? Este o idee bună, ca atunci când sunteți cuprinși de gânduri negative să vă gândiți că, dacă ceva vi se pare vouă imposibil, atunci, Lui Dumnezeu nimic nu-i este imposibil, bazați-vă pe El.
Dumnezeu, niciodată nu vă va dezamăgi.
Supărările apar imediat ce se ivesc îngrijorările, supărarea cumulată cu îngrijorarea poate duce la gânduri foarte negative făcând astfel ca situația să escaleze conducând în felul acesta la formarea de scenarii bazate pe gânduri negative și într-un final formând o buclă care, doar va alimenta temerile și negativismul.
Frica este utilă doar în funcție de context. Evitați gândurile negative și în același timp veți evita frica alimentată de acestea.
Am menționat deja, cum puteți aborda rezolvarea unei situații care vă îngrijorează. Evitați să vă angajați în rezolvarea problemei pe de-a-ntregul ei dacă aceasta propune detalii complicate, planificați și faceți o strategie pentru a rezolva componentele acesteia pe rând, pas cu pas (uh, nefericită expresie!).
Ne confruntăm cu greutăți, deh, trăim în România!, dar, din momentul în care vom permite îngrijorărilor și temerilor să pună stăpânire pe noi, acestea ne vor subjuga. Teama este un crud temnicer, care nu vă va ține partea niciodată și nu vă va ajuta.
Ideea este că îngrijorările nu aduc nimic bun. Ele îngreunează sufletul și totodată situația.
În consecință, dragilor, evitați, pe cât posibil, îngrijorările și priviți orice situați în mod obiectiv.
Succes!
Spune-mi ce crezi...