Ingrediente ale succesului în afaceri

Salut!

Vorbeam în articolul trecut de necesitatea unui plan de afaceri, în afaceri, norocul ni-l facem cu mâna noastră iar pentru asta avem nevoie de un plan detaliat, astăzi vom vorbi despre câteva elemente care compun așa-zisa ”rețetă a succesului”.

Planul de Afaceri

Un plan de afaceri reprezintă harta noastră către succes, el înglobează toți pașii pe care trebuie să îi facem pentru a ajunge la destinație. Tot cu ajutorul planului de afaceri, ne putem verifica progresul și statusul și putem compara cu planul inițial, în felul acesta oferindu-ne prilejul de a opera modificări acolo unde starea de fapt o cere, ceea ce ne poate menține pe drumul succesului.

Abilități pentru ceea ce întreprindem

Deși oricine poate deveni antreprenor, nu oricine poate face afaceri, niște abilități în domeniu trebuie să avem, acestea pot fi înnăscute sau învățate. Putem face asta cu multă ușurință datorită noilor tehnologii care apar, parcă, în fiecare zi și pe care le putem folosi pentru a căpăta măcar abilitățile și experiența de bază.

Responsabilitate și asumare

Responsabilitatea este o calitate pe care puțini o pot demonstra cu ușurință. Să spunem că e mai la modă să fii iresponsabil, în ziua de azi, e mai cool, e mai extravagant. Nu așa funcționează lucrurile în afaceri și mai cu seamă, nu așa funcționează în afacerile online, unde reputația e și cartea noastră de vizită.

Ne putem construi reputația cu ajutorul respectării angajamentelor și oferind calitate celor cărora ne adresăm/clienților noștrii. Putem face asta construind unei relații cu clienții/utilizatorii noștrii oferindu-le mai mult decât așteaptă ei de la noi, mărindu-le în felul acesta satisfacția. Clienți satisfăcuți, afacere prosperă.

Încredere

Ceea ce oferim clienților noștrii înainte de toate este încrederea noastră. Încrederea noastră în produsele sau serviciile pe care le oferim este foarte importantă deoarece dacă noi înșine nu credem în acestea, de ce ar crede altcineva?

Abilitățile noastre ne vor oferi încrederea de care avem nevoie pentru a crea, promova și furniza oferta noastră.

Calitate

Calitatea este un principiu de la sine înțeles pentru orice afacere care se respectă. Calitatea mărește satisfacția clienților și este cel mai bun mod de a ne face publicitate. Clienții mulțumiți duc în felul acesta vorba despre produsele și serviciile noastre la alții și ca atare baza noastră de clienți crește și ea. De aceea este bine ca întotdeauna să ne propunem cea mai bună calitate.

Cumpătare

Afacerile mici precum cele pe internet, este bine să fie abordate cu seriozitate dar, pas cu pas. În ceea ce privește investițiile, o idee bună este să investim cât este nevoie la momentul la care este nevoie pentru că o risipă în afacerile online nu ar ajuta.

Legalizare

Planul de afaceri este o unealtă care ne poate fi de ajutor în pregătirea și operarea afacerii noastre dar, există legi de care trebuie să fim conștienți și de care trebuie să ținem cont în pregătirea planului nostru de afaceri. O afacere online, este totuși o afacere iar asta înseamnă că se supune acelorași legi ca oricare altă afacere. Este o idee bună să ne conformăm acestora pentru că în caz contrar vom intra în conflict cu legea.

Succes!

Etichete: , , , Filled Under: Bani,Idei de afaceri,Începeți o afacere Posted on: 12 February 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania