Salut!
Familia, în opinia mea, este cea mai importantă structură creată de om pe această planetă
Am discutat în 5 articole anterioare despre familie, dragoste, romantism și căsătorie, acesta este ultimul articol din această serie, pe această temă.
Printre necesitățile de bază ale omului se află și aceea a menținerii flăcării pasiunii și iubirii, aprinse. E un sentiment plăcut acela de a fi îndrăgostit(ă). Ceea ce majoritatea nu știu sau află prea târziu este că dragostea.. trebuie să primească impulsuri din când în când. Termenul de trei ani pentru orice iubire, este unul aleator ales, din punctul meu de vedere dar, ia în calcul factori esențiali care chiar pot avea un efect nociv asupra relațiilor de iubire.
Mitul de trei ani, este spulberat de nenumăratele căsnicii care durează de decenii.
Puterea iubirii
Să fim sinceri, fiecare poveste de iubire pe care o trăim e ca un vis, la început, totul e frumos, e mirific..
Cu trecerea timpului, prinși în tumultul vieții, ne putem lăsa acaparați de rutine și obiceiuri cărora, nu de puține ori, le permitem să ne definească.
Se spune că în spatele oricărui bărbat de succes e o femeie puternică, eu aș spune că acesta este cazul și când vorbim de o femeie de succes.
Părerea mea este că dragostea sau sentimentul de iubire ne face mai puternici și ne ajută să reușim în tot ceea ce ne propunem.
După cum spunea Isus, iubirea se bucură de bine, în acest fel ne comportăm și noi când iubim, dorind să facem tot ce-i place celei/celui pe care o/îl iubim.
Dragostea depășește toate dificultățile, este deci important să depunem toate eforturile în salvarea acesteia pentru ca ea să ne salveze pe noi de asemenea.
Dacă relația întâmpină dificultăți după un timp, este indicat să readucem romantismul în viața de cuplu. Nimic nu este imposibil atunci când partenerii sunt de acord să se implice în menținerea flăcării iubirii în cadrul căsniciei sau a relației.
Dragostea este cel mai puternic motivator.
Problema cel mai des întâlnită este pierderea interesului și implicit a afecțiunii, de aici, romantismul se transformă în istorie. Partenerii după un timp, au tendința de a începe să se ia în mod gratuit și nu mai depun eforturi în satisfacerea celuilalt, săruturile dispar și ele, plimbările devin insensibile iar partenerii încep să se simtă tot mai confortabil departe unul de celălalt.
Dacă ajungem în această situație, e o idee bună să luăm măsuri, urgente. Este important să facem totul să nu ajungem în situația asta.
După părerea mea, o revenire la obiceiurile de la începutul relației, unde surprizele plăcute pentru persoana iubită abundau, poate oferi o nouă scânteie relației de iubire. Întâlnirile romantice, în locuri romantice pot pune și ele paie pe focul iubirii noastre, ieșirile în doi în oraș sunt și ele de ajutor. Demonstrându-i partenerei/partenerului că ne place compania ei/lui, poate trezi în aceasta/acesta același sentiment de care suntem noi năpădiți.
Oamenii căsătoriți de mult timp mărturisesc adesea că, secretul unei relații trainice este compromisul. De aceea o implicare a ambilor parteneri în cadrul relației de cuplu este deosebit de necesară.
Reiterez aici importanța familiei, frumusețea unei familii nu constă în frumusețea indivizilor ci în uniunea acestora, este esențial să construim mai degrabă decât să dărâmăm.
Divorțul sau ruperea relației nu ar trebui să fie primul impuls chiar dacă intervine monotonia.
Succes!
Spune-mi ce crezi...