Importanța stabilirii de obiective

Salut!

Am tot discutat de atingerea obiectivelor dar nu am explicat niciodată importanța acestora decât implicit.

De ce mi-aș propune realizarea unor scopuri?

Pentru că fără acestea, viața ar fi un hazard, exact cum e în cazul multora dintre noi.

Obiectivele ne ajută să ne atingem scopurile, acestea ne ajută să acționăm și nu să reacționăm, diferența este aceea dintre a aștepta să vă îmbolnăviți și după aceea să tratați boala ca reacție și a preveni o eventuală îmbolnăvire ca acțiune timpurie împotriva bolii.

În cazul în care alegem să reacționăm, alegem să fim controlați de evenimente pe când în cazul acțiunii, alegem să luăm lucrurile sub controlul nostru, ceea ce ne ajută să determinăm noi înșine rezultatul acestor evenimente. În acest fel, având obiective, controlăm lucrurile și le prevedem din timp rezultatul.

Ajustând obiectivele și modificându-le astfel încât să fie conforme cu situația de fapt, vă veți putea dezvolta și crește nivelul de viață. Nu doar că nu veți da înapoi odată ce aveți în vedere obiectivele și scopurile voastre dar veți putea înainta permanent.

Planul

O viață confortabilă, este o viață trăită pe baza unor obiective precise.

O greșeală capitală este aceea de a stabili ca scop principal în viață Fericirea. Dar aceasta nu poate fi obținută decât ca efect a atingerii unor alte obiective și scopuri reale. Fericirea e relativă și dependentă de alte lucruri.

De exemplu, pot căpăta un strop de fericire realizând un obiectiv dar, odată atins acel obiectiv, fericirea începe să se disipe iar asta se întâmplă deoarece, fericirea este înăuntrul nostru și iese la lumină doar ca urmare a unui semnal primit din partea noastră, ”Da, acum e momentul să mă bucur, ha-ha-ha!”.

Punându-vă obiectivele în ordine veți putea trece la pasul următor, îndeplinirea lor. Obiectivele pot da greș iar țintele pot să nu fie atinse, de aceea încercați să descrieți cât mai exact rezultatul dorit pentru ca în acest mod să înțelegeți situația cât mai bine.

Este important să vă lăsați inspirați în scrierea planului, a obiectivelor și a scopului principal. Puteți face asta prin intermediul vizionării unui film care vă inspiră și vă dă idei, ascultând muzică care vă place sau chiar rostind o rugăciune.

Scrieți obiectivele rapid, fără să le calculați sau să le cenzurați, mintea funcționează mai bine când nu este forțată.

Puteți lua în considerare următoarele domenii atunci când vă scrieți obiectivele și scopul în viață.

Relații de familie

Prietenii

Sănătate

Job

Carieră

Educație permanentă

Activități recreative

Spiritualitate

Etc.

După cum am mai spus, într-un articol anterior, obiectivele și scopurile sunt de două feluri, pe termen scurt și pe termen lung.

Lungimea acestora poate varia în funcție de scop.

Este important să specificați termene pentru fiecare în parte și este bine să vă alegeți obiective care chiar pot fi atinse în intervalul de timp stabilit, în caz contrar veți suferi un eșec emoțional, acesta ducând probabil la alte eșecuri.

O idee bună este să segmentați fiecare obiectiv în mici sarcini care individual pot fi duse la îndeplinire cu succes, mai ușor într-un proces pas cu pas. De exemplu, dacă vă doriți un nou telefon mobil, informați-vă și decideți-vă din timp ce model doriți cu exactitate, apoi decideți pașii sau sarcinile care trebuiesc finalizate pentru a vă atinge obiectivul. De exemplu, vă luați un job part time sau vindeți ceva etc.

Succes!

 

Etichete: , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 23 January 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania