Salut!
Se spune că schimbarea e singurul lucru sigur în afaceri (ca și-n viață, huh?!), de aceea trebuie să fim pregătiți tot timpul pentru ceea ce se poate întâmpla. În marketing lucrurile nu stau deloc diferit iar managerii de marketing (antreprenorii), trebuie să țină mereu mâna pe frână.
Ce pot face antreprenorii pentru a evita să fie luați pin surprindere de schimbările, ce înevitabil, vor avea loc în piață?
Păi, vom folosi unelte de marketing precum cele despre care am vorbit în articolele anterioare, care să ne prevină în eventualitatea unei schimbări în piață. De exemplu putem previziona o schimbare sesizând doar o scădere a numărului de vizitatori pe site-ul (blogul) afacerii.
Este important să înțelegem că relațiile cu oamenii sunt cele care fac afacerea noastră să crească și că produsele sau serviciile pe care le oferim oamenilor sunt doar un mijloc prin care noi creștem aceste relații. Clientul meu, stăpânul meu nu e doar un slogan, e un adevăr pe baza căruia fiecare afacere trăiește.
În ziua de azi, oamenii au nevoie să aibă încredere în noi și în afacerea noastră iar pentru asta trebuie să ne cunoască și pentru a lua decizia să ne cunoască, aceștia trebuie să ne placă.
Pentru a afla ce se spune despre afacerea noastră, este necesar să investim în strategii de marketing în așa fel încât să dezvoltăm relațiile cu clienții actuali și să atragem alții de asemenea.
Există metode gratuite pe internet care ne pot ajuta în acest sens.
În demersurile noastre de a deschide ochiii publicului și a ne împrieteni cu el este esențial să fim originali.
Pentru a fi originali, putem miza pe valoare, ne putem poziționa pe piață ca lideri oferind expertiză, inovând și făcându-ne auziți prin intermediul internetului în toate domeniile cărora ne adresăm. Seriozitatea este stâlpul principal al oricărui brand.
Brandul reflectă personalitatea, de aceea, am face bine ca aceasta să fie diferită de a celorlalte afaceri și de asemenea să fie precisă.
Putem face asta, construind, o comunitate în jurul afacerii noastre. Prin website-ul blogul) afacerii noastre, putem educa publicul, oferind sfaturi și îndrumări. Făcând asta vom construi relații și vom crește o comunitate.
Pentru a ne afla valorile și ce anume ne definește și compune personalitatea afacerii noastre, putem să ne punem întrebări.
Cine suntem noi?
Cu ce ne ocupăm?
Cui ne adresăm?
În ce fel ne îndeplinim noi (ca afacere), îndatoririle?
Imediat ce avem răspunsurile la aceste întrebări trebuie să răspundem sincer la următoarea întrebare:
Strategia noastră de marketing este suficient de bine făcută astfel încât să livreze publicului exact ceea ce vrea să-i livreze?
De exemplu, transmitem noi informațiile necesare și vorbim noi publicului în așa fel încât acesta, să știe cu exactitate cine suntem și ce reprezentăm?
O altă idee bună este aceea de a crea o strategie în care să includem mai multe strategii și metode de adresare, pentru fiecare public pe care îl țintim. De aceea eMarketerii, crează mini-site-uri pe care le dedică, separat, câte unui public anume.
De exemplu, aceștia pot decide să vândă produse din variate domenii, să spunem Health and Care (Sănătate și Îngrijire personală) și să spunem Real estate (Construcții) dar nu includ aceste două domenii în aceeași strategie de promovare ci, crează strategii diferite pentru fiecare în pace.
Relațiile sunt cea mai importantă resursă pe care o afacere o poate avea, atât în interiorul afacerii cât și în afara acesteia. Știind asta, construiți relații și veți clădi afaceri.
Succes!
Spune-mi ce crezi...