Salut!
Sincer să fiu, am ajuns în punctul în care, a vorbi despre români, îmi provoacă scârbă. De ce?
Am explicat de atâtea ori, românii își fac rău, cu bună știință și nici măcar nu le pasă, ce e mai rău de atât, este faptul că tendințele lor, le impun și urmașilor lor. Ohh, man!, asta e ceea ce mă irită cel mai mult.
În articolul precedent am vorbit doar despre câteva, dintre obiceiurile pe care românii le au și care, nu numai că le îngreunează lor viața dar și celor din jurul lor le dăunează în egală măsură.
Am mai vorbit despre asta dar, cred că organizarea este cea mai importantă caracteristică, care le lipsește, românilor în general.
Este grea viața în România pentru că, românii sunt învățați să facă lucrurile alandala și se complac în haos. Când vine vorba de organizarea propriei lor vieți, românii par să nu înțeleagă importanța pe care o implică această activitate.
Noo, nu îi voi cauționaliza în felul acesta, românii nu au scuză pentru modul în care își trăiesc viața. Românii o duc rău deoarece, ”o au pe tanti Lenea lângă ei tot timpu’ iar asta e rea de gură și îi ponegrește de fiecare dată când încearcă să se organizeze în vre-un fel”.
Așa se întâmplă că românașii mei, încep să se simtă frustrați, nemulțumiți de ei înșiși și de cei din jurul lor și ca atare, neorganizați fiind, încep să dea rateuri, atât în viața personală și în cea profesională cât și în toate celelalte privințe iar dacă reușesc în vre-un fel ceva, privesc acest lucru ca pe un miracol. Este sindromul pe care eu îl numesc ”Becalită”, Gigi Becali a reușit să realizeze ceea ce, el crede, toți oamenii doresc, printr-o simplă întâmplare și nu știe cum să își explice această reușită iar asta îl determină să o atribuie intervenției divine.
Ideea este că atunci, când ne organizăm bine până și eșecurile pot fi întoarse în victorii. Când totul în viața noastră este organizat, putem excela în tot ce ne propunem să realizăm. Practic, în felul acesta depășim frontiere și inventăm viitorul, ne bucurăm de viață și ne atingem potențialul în cel mai înalt punct al acestuia.
Organizarea propriei existențe ar trebui să fie în capul listei priorităților fiecăruia dintre noi.
În continuare vă voi da câteva principii care pot reprezenta o simplă bază pentru începerea organizării vieții personale.
Evitați petrecerea timpului în lucruri care nu sunt importante pentru voi. Aici, ne referim cu exactitate la lucrurile care nu ne ajută să progresăm, să evoluăm (cititul în exces nu este unul din acele lucruri pe când a sta prea mult pe rețelele sociale, este).
Analizați-vă permanent acțiunile și alegeți deciziile care vă ajută cel mai mult, atât din punct de vedere emoțional cât și din punctul de vedere al dezvoltării voastre fizice. Aici, ne referim la protejarea emoțiilor voastre evocând aprecieri cu privire la sine (Sunt un om bun, onest și demn, etc.), dar și la exersarea corpului vostru prin exerciții fizice.
Principiul de bază în viață ar trebui să fie onestitatea. De aceea, priviți onestitatea proprie făcând abstracție de raportarea celorlalți la ea.
Ca principiu, este esențial să cunoașteți locul în care vă aflați în acest moment din punct de vedere al organizării voastre. În acest sens, este bine să vă întrebați, ce anume vreți să realizați în viață, ce anume vă va provoca sentimentul de împlinire personală.
Determinați care sunt prioritățile voastre în ceea ce privește răspunsul întrebării/întrebărilor anterioare.
Aflați care este locul vostru în comunitate și de altfel în societate întrebându-vă, de exemplu, cum puteți contribui din punct de vedere profesional la îmbunătățirea acestora.
În lumina celor de mai sus, veți putea apoi, trece la planificarea diferitelor proiecte care credeți că v-ar împlini visurile. Pentru a face acest lucru, întocmiți liste cu toate ideile și gândurile voastre care considerați că ar putea reprezenta idealuri pentru voi, apoi, cercetați care ar putea fi pașii în vederea realizării idealurilor voastre.
Nu lăsați valurile vieții să vă ducă unde vor ele, ci realizați-vă viața așa cum doriți voi.
Succes!
Spune-mi ce crezi...