Salut!
În articolul precedent am vorbit un pic mai mult despre respectul de sine și despre consecințele acestuia în viața fiecăruia dintre noi, ok, bun lucru dar, să recunoaștem, subiectul este de necuprins în câteva articole..
Astăzi vom continua pe tema noastră cu un nou subiect, Importanța Gândirii Pozitive.
Am văzut cu toții care sunt consecințele unei gândiri negative și e suficient să menționez doar câteva, ”pesimism, lipsa entuziasmului și a dorinței de a trăi, depresie”, pentru ca să înțelegem efectele unei astfel de gândiri.
Da, dezvoltarea unei gândiri pozitive este ingredientul ”secret” care ne poate transforma viața dintr-un iad într-un paradis. De aceea gândirea pozitivă este ceva ce fiecare dintre noi ne dorim, înainte de toate.
Sigur, acest deziderat este un pic mai greu de obținut, motiv pentru care și există atât de puțini oameni care se pot lăuda cu posesia unei astfel de gândiri, nu mulți sunt cei dispuși să plătească prețul.
Sacrificiul
Sacrificiul constă în a renunța la a vedea partea goală a paharului. Știu, este extrem de dificil iar tentația este pe măsură, tentația de a simți durerea, de a da curs neîncrederii, de a vedea lumea în nuanțe de gri. O lume sumbră și lipsită de culoare, poate reprezenta justificarea de care cei mai mulți dintre noi se vor agăța pentru a putea face față dezamăgirii și eșecului.
Pesimismul
Pentru pesimiști, negarea este cea mai frecventă opțiune, ”NU”, este pentru aceștia calea cea mai confortabilă pentru rezolvarea oricărei probleme iar respingerea oricărei alte variante este gestul cel mai des folosit de către pesimiști cu predilecție.
Majoritatea dintre aceștia întâmpină probleme în stabilirea și ducerea la bun sfârșit a obiectivelor, se confruntă cu dificultăți atunci când vine vorba de planificare și organizare, caută scuze pentru a se eschiva de orice fel de responsabilități și aruncă vina asupra celorlalți oridecâteori ceva greșit se întâmplă, învinovățindu-i.
Premiul
Majoritatea celor pesimiști sunt negativiști, nesiguri, lipsiți de perspective, confuzi și distructivi în ceea ce își propun. Asta se întâmplă pentru că, ei nu văd căi de rezolvare.
Pentru aceștia, o schimbare de paradigmă, de la pesimism la optimism și de la o focusare pe lucruri negative la o concentrare pe ceea ce este bun și pozitiv, va aduce un premiu inestimabil, speranța și odată cu ea oportunitatea.
Acum, spre deosebire de pesimiști, optimiștii preferă certitudinile, aceștia sunt constructivi, siguri pe ei, încrezători și buni strategi, planificatori și organizatori.
Așadar, oamenii cu o gândire pozitivă sunt adesea mai bine văzuți în societate pe când pesimiștii sunt de cele mai multe ori, stigmatizați ca fiind răuvoitori și depresivi. Este de înțeles în consecință, de ce este de preferat să adoptăm o gândire pozitivă în detrimentul uneia negative.
De aceea, este bine să vă faceți o evaluare și să determinați în ce categorie vă încadrați, aveți o gândire pozitivă și constructivă sau mai degrabă vă place să vă demoralizați atât pe voi cât și pe cei din jurul vostru?
Nu vă îngrijorați dacă veți constata că gândirea voastră tinde mai mult spre negativitate ci gândiți-vă că totul are un început și începeți de acum, să vedeți binele în orice situație.
Succes!
Spune-mi ce crezi...