Importanța dezvoltării personale

Salut!

Ieri am purtat o discuție cu o prietenă, care mi-a povestit de o amică, care are probleme de încredere atât în propria-i persoană cât mai ales în oameni în general. ‘been there, done that!

Acest articol este pentru ea.

Se întâmplă uneori, mai ales în cazul persoanelor cu probleme să își dorească să fie altcineva. Da, sigur, toți am trecut prin faza asta la un momentdat, unii mai mult însă..

De ce?

Din cauza poverii problemelor?

Nope, doar că atunci când problemele ne copleșesc, ajungem să ne îndoim de noi înșine crezând că ceilalți sunt mai buni ca noi deoarece (nu-i așa?), ei o duc mult mai bine decât noi și în consecință, chiar trebuie să fie mai buni, nu?

Păi, nu!

Primul lucru pe care fiecare dintre noi ar trebui să îl știm în legătură cu problemele de încredere de sine este că la un momentdat, fiecare ne confruntăm cu ele.

Ce e nou, huh, cine e perfect?

Atunci când ni se întâmplă asta, o idee bună este să vorbim cu cineva apropiat, o persoană de încredere, în cazul amicei prietenei mele, aceasta din urmă s-ar potrivi cel mai bine să vorbească cu ea. E o idee bună ca ea să abordeze subiecte care să o facă să se simtă confortabil pe prietena ei și să-i permită acesteia să se deschidă către ea în ritmul ei, să evite subiectele la care aceasta este reticentă sau dă semne de retragere.

În melodia ei ”The greatest love”, Whitney Huston spunea:

Cea mai mare dragoste este dragostea de sine și chiar așa și trebuie să fie. Eu cred că amica prietenei mele a pierdut această iubire de sine iar acum se teme de orice. Acest lucru prietena mea i-l poate insufla printr-un comportament propriu, ea poate fi un model pentru prietena ei. Ea îi poate arăta prin propriul exemplu ce înseamnă să fi stăpânul propriei persoane și a te iubi pe tine însuți.

Notă:

Toți avem modul nostru de a ne simți nesiguri și ne dorim să avem ceva mai bun, un chip mai frumos, un corp mai arătos ș.a.m.d. Cel mai bun lucru este că viața nu trebuie să fie perfectă sau nu e făcută pentru asta. În felul acesta, prietena mea îi poate explica amicei ei că a ne compara cu ceilalți este inutil și depreciativ pentru noi înșine.

Importanța dezvoltării personale este exprimată în faptul că ne ajută să ne împăcăm cu noi înșine și să ne acceptăm ca atare. Noo, a te iubi pe tine nu înseamnă să te lauzi pe tine ca și când ai fii cel mai mare și mai tare, nu ci înseamnă să nu te înjosești considerându-te mai prejos decât oricine altcineva. Pentru că nu ești, nimeni nu este oricâte virtuți ar avea cel sau cea cu care se compară.

Așadar, prietena mea învățând-o să se iubească pe sine pe prietena ei, va stârni în aceasta mulțumire și chiar fericire cu privire la sine.

Am mai scris pe tema asta dar se pare că e o din ce în ce mai accentuată problemă, aceasta a încrederii și iubirii de sine. E trist!

Succes!

 

Etichete: , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 26 January 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania