Harta pentru succes în anul 2016

1

Ne apropiem cu pași repezi de sfârșitul de an iar eu încerc să privesc spre viitor. Acum găsesc că este momentul să vă vorbesc despre cum aș vrea să vă cunosc în noul an.

Acest articol

Anul acesta am scris o mulțime de articole despre cum ați putea începe o nouă afacere. În acest articol vă voi vorbi despre cum ați putea începe o afacere în anul care vine (2016) și vă voi oferi câteva sfaturi (nu, nu doar proștii dau sfaturi sau vorbim de semantică) în această privință.

Începând o nouă afacere

Pornirea cu succes a unei afaceri este într-adevăr o întreprindere ce necesită cunoștințe și eforturi de care nu toată lumea beneficiază. Dar provocarea merită!

Planificați acum pentru anul viitor

Primul lucru pe care vă îndemn cu toată încrederea pe care o am în oamenii cu atitudine dintre care sigur și voi faceți parte, este să vă faceți planuri, este să vă stabiliți obiective și țeluri pe termen lung de asemenea dar mai cu seamă să vă stabiliți un scop pentru anul care vine (2016).

Începeți acum, luați  laptop-ul, tableta, telefonul, tastatura în brațe, deschideți aplicația Evernote (Windows, Mac, Linux etc.), și scrieți ce ați vrea să faceți anul viitor, stabiliți ceva realizabil (o plimbare pe Lună e posibilă dar improbabilă), gândiți-vă ce este probabil să se întâmple cu voi anul viitor din punct de vedere financiar.

Este ok să vă opriți o clipă și să vă gândiți, întrebați-vă ce fel de afacere v-ar face plăcere să desfășurați. Știți ce?!, nici nu contează dacă e improbabil să aibe succes  în România ideea voastră, imaginați-o fără nici o temere și creați un traseu imaginar către realizarea ei. Acum răspundeți-vă vouă înșivă.

– Cum va arăta aceasta? (de exemplu, ”afacerea mea are legătură cu domeniul educației, eu ofer consultanță în domeniul x dar conduc și un website care oferă pregătire/formare personală și profesională).

– Ce anume înseamnă succesul pentru voi, cu ce anume asociați succesul afacerii voastre? (de exemplu, succesul pentru afacerea voastră la sfârșitul anului 2016 ar putea însemna un profit de 10.000 de Euro și angajarea unui personal minim format din 3-4 persoane) sau ar putea însemna inițierea unui nou proiect nou (aici ați putea detalia, succesul este subiectiv).

– Este bine ca în fiecare zi să știți ce aveți de făcut pentru a ajunge mai aproape de realizarea succesului vostru. La o simplă socoteală, 48 de săptămâni întrun an înmulțite cu 5 zile lucrătoare și +- 10 zile oficial libere ne conduce la ideea lizibilă că puteți realiza 240 de mici obiective până în ziua 01 a anului 2017.

Treceți la treabă

Cunosc o mulțime de oameni care în aparență știu ce au de făcut pentru a avea succes dar nu pun nimic în aplicare pentru a obține succesul. Spre deosebire de aceștia, îmi doresc ca voi să luați măsuri și să vă puneți în aplicare ideile pentru a evita regretele.

Obțineți păreri și informații

Se spune că primul lucru pe care îl fac oamenii de afaceri de succes dimineața este să citească/primească știrile. De aceea și voi va trebui să vă axați pe primirea de știri care au legătură cu toate aspectele afacerii voastre.

– ce anume merge

– ce nu merge

– ce anume trebuie să schimbați în cadrul afacerii voastre

Treceți la treabă și luați legătura cu:

– potențialii clienți

– persoane pe care le-ați putea angaja

– cu banca, pentru că veți avea nevoie de un cont

– un contabil

Și sincer să fiu, este o idee excelentă să discutați cu oricine v-ar putea oferi detalii în plus.

Dezvoltați-vă abilitățile

Se mai spune și că ”doar Dumnezeu le știe pe toate”. Adevărat!

Puneți sub o lupă a analizei capacitățile voastre și examinați cu atenție zonele pe care le puteți îmbunătăți. Odată ce cunoașteți locurile pe care le puteți îmbunătăți în ceea ce vă privește investiți timp pentru dezvoltarea acelor zone.

Concentrați-vă pe ce aveți de făcut

Propuneți-vă să duceți la îndeplinire obiectivele fiecărei zile înainte de toate.

Ideea este să nu permiteți nimănui și mai cu seamă la nimic să vă abată de la atingerea scopului vostru. Concentrați-vă atenția asupra obiectivelor voastre de zi cu zi și îndepliniți-le cu, consecvență.

Asumați-vă riscuri

Oamenii care își asumă riscuri vor ajunge întotdeauna mai repede la succes. Oamenii de afaceri, după cum am mai spus în trecut, își asumă riscuri dar de fiecare dată acestea sunt calculate. Planificați și gândiți fiecare decizie și chiar dacă este riscantă faceți ceea ce vă aduce mai aproape de succesul vostru.

Jumătatea plină

Știu, vremuri de restriște, vremuri economice dificile în România unde se pare că cea mai de succes afacere e să furi. Nasol, evitați asta! Fiți oameni de afaceri deoarece ”totul se plătește” și indiferent dacă apar probleme și obstacole întrebați-vă ”care este binele (se zice că în tot răul e și-un bine) în ceea ce vi se întâmplă”. Fiți pozitivi, observați că paharul nu e chiar gol.

Și ca să concluzionez acest articol vă spun că anul care vine poate fi anul vostru.

Succes!

Etichete: , , Filled Under: Începeți o afacere Posted on: 15 December 2015

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania