Greșeli de evitat – soluții

1

Salut!

Am spus de multe orin în cadrul acestui blog că deși este bine și util să învățăm din greșeli eu prefer să învăț înainte de toate din experiențele pozitive ale altora și mai ales din greșelile sau experiențele altora. Am auzit mulți oameni de-a lungul timpului spunând ”am învățat din greșeli” dar puși în fața aceleiași situații aceștia au repetat greșelile sau chiar le-au accentuat. În ziua de azi putem citi mult mai mult decât cu ani în urmă, putem să ne înregistrăm în forum-uri, blog-uri și alt gen de website-uri unde putem primi sfaturi utile (asta în ciuda reclamei cu shaormar-ul și coafeza).

Gestionarea cheltuielilor și a veniturilor

Noi știm că românii nu se pot numi ”mari investitori” dar una din greșelile mari pe care le putem face ca antreprenori este să cheltuim mai mult decât ne permitem. De exemplu este o idee bună să evităm o eventuală creștere a costurilor fixe prin alocarea unei părți echivalente din venituri exact în acest scop lunare deoarece o gestionare defectuoasă a fluxului de numerar poate duce rapid la ruinarea afacerii.

Planificare

Știu, la Românica nu se obișnuiește și este considerat ca inutil un plan de afaceri, că mai mult încurcă, nu?!, și românul, el oricum știe mai bine.

După părerea mea cea mai mare greșeală este aceea de a începe/conduce o afacere fără un Plan de Afaceri. În calitate de antreprenori ținta voastră trebuie să fie sporirea vânzărilor și în consecință a veniturilor și profitului, de aceea existența unui Plan de Afaceri vă identifica modul în care veți putea face asta.

În consecință începeți cu un plan, acest Plan de Afaceri nu este necesar să fie foarte stufos ci este suficient să vă lămurească în mare cu privire la obiectivele pe care le aveți de îndeplinit și la modul în care acestea vor fi atinse cu succes.

Ideea

Adesea auzim despre idei de afaceri bune, cu potențial aparent mare dar care dau greș foarte curând după punerea în aplicare. În legătură cu ideile bune, încercați să le cercetați, să le testați și discutați fără să faceți prea multă zarvă în jurul lor, altfel veți risca să vă treziți cu un val de concurență apărută ”din neant”. Apoi după cum am spus mai sus, urmați Planul de Afaceri și evitați greșeala de a nu fi întocmit unul sau de a nu-l lua în considerare.

Apoi conduceți-vă afacerea din obiectiv în obiectiv, atingeți-vă neîncetat țintele pe termen scurt deoarece influența lor e cea mai mare.

Obiectiv și concentrare

Concentrați-vă pe atingerea acestor ținte sau obiective, de exemplu dacă cheltuielile voastre fixe lunare sunt în sumă de 5000 de Euro atunci unul din principalele voastre obiective este obținerea unui minim de venituri care să se situeze undeva deasupra acestei valori. Amintiți-vă ca o pierdere din vedere a atingerii obiectivelor imediate și o concentrare pe atingerea obiectivelor pe termen lung vă poate cauza pierderi mari. Acest lucru se poate întâmpla din cauza faptului că nu este cu putință să vă atingeți obiectivele mari fără a le atinge înainte pe ”cele mici” (cele importante în momentul imediat următor).

Focusarea pe obiective este una dintre cele mai importante abilități ale unui antreprenor, în fond aceasta îi permite să își atingă țintele mici sau mari și în final să obțină profit pentru afacerea lui. Procedați precum am spus mai sus și veți evita cel puțin anumite greșeli care pot cauza pierderi afacerilor voastre.

Succes!

Etichete: , , , Filled Under: Dezvoltare,Începeți o afacere Posted on: 25 April 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania