Generalități importante pentru succes

alex-popa.ro

Astăzi vom continua periplul nostru în aventura înițierii și desfășurării unei afaceri mici.

Înregistrări contabile

Din momentul în care ați deschis ușile afacerii voastre veți fi obligați să petreceți de asemenea timp în menținerea unei minime contabilități. Pentru atingerea unui nivel de eficiență în această privință, este recomandat să contactați un contabil pentru a vă pune la curent cu procedurile și taxele în vigoare dar desigur, există Sfântul Internet, încercați-l.

De asemenea, în vederea achiziționării de echipamente sau cum am specificat într-un articol precedent, obținerea/achiziționarea unui sediu, este recomandat să consultați un contabil pentru a vă informa cu privire la plata taxelor implicate (ex. TVA) respectiv la deducerea acestora.

Imaginea

Când în viața voastră personală, a afacerii voastre sau în viața celor implicați în afacerea voastră are loc un eveniment, acest lucru înseamnă știri. Faceți caz de asta și anunțați pe toată lumea iar când aveți ocazia creați știri în media.

Planificare

De departe cel mai important loc pentru succesul oricărei afaceri este Planificarea. Chiar și un număr mic de inconsecvențe în operarea afacerii voastre vă poate pune în imposibilitatea de a vă desfășura activitatea în mod normal cauzându-vă în felul acesta pierderi. Succesul nu este o întâmplare, acesta își cere partea lui de planificare.

Ansamblul realist

Este bine totuși să vă asigurați că ați evaluat în mod corect atât posibilitățile  și abilitățile proprii cât și potențialul real al afacerii. Dacă vă stabiliți țeluri pe care în mod obiectiv nu le puteți atinge afacerea voastră se va plasa automat pe calea eșecului. Astfel voi veți deveni frustrați și nefericiți.

Deși în general oamenii tind să se arunce cu, capul înainte în graba lor de a avea succes în afaceri este bine să știți că este loc pentru speranță atunci când lucrurile merg spre bine.

Evitați să vă simțiți descurajați atunci când întâmpinați piedici. Se spune că orice im greșește iar greșelile ne învață în primul rând ce SĂ NU FACEM.

Nu vă comparați cu nimeni, sunteți unici, compararea progresului vostru cu al altora este foarte nejustificat și este în sine o greșeală pe care mulți o fac. Gândiți-vă că niciodată circumstanțele nu vor fi la fel pentru două persoane, cu atât mai puțin vor fi aceleași în cazul a două sau a mai multor afaceri.

Nu contează cât succes veți dobândi deoarece vor exista întotdeauna persoane care vi se vor părea și poate chiar că au mai mult succes ca voi. Ceea ce trebuie să faceți voi este să vă concentrați asupra succeselor propri, fie ele mici sau mari. Lucrați la dezvoltarea abilităților și înzestrărilor proprii până vă veți atinge întregul potențial. Singurul vostru concurent care este demn de toată atenția voastră sunteți voi înșivă. Dacă azi ați atins obiectivul X, faceți din obiectivul Y următorul vostru succes de mâine iar poimâine stabiliți-vă să atingeți cu succes țelul Z. Îmbunătățiți-vă performanțele și nu-i luați în seamă pe ceilalți.

Fiți conștienți de traseul pe care trebuie să îl parcurgeți pentru a ajunge la succes. Nu este imperios necesar să cunoașteți întru’ totul fiecare detaliu însă este absolut necesar să cunoașteți imaginea de ansamblu și să aveți o viziune cu privire la aceasta. Ca atare dacă vă gândiți să duceți la bun sfârșit un obiectiv și nu știți cum să faceți, ați face bine să aflați.

Succes!

Etichete: , , , , Filled Under: Începeți o afacere Posted on: 19 November 2015

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania