Găsirea partenerului ideal

love_hearts_pair-wide

Am purtat de curând o conversație deosebit de plăcută cu o persoană la fel de agreabilă. Deși sunt în parte o persoană antisocială, abilitățile mele de comunicare au fost întotdeauna contrare. Ca atare, purtând diferite conversații în diverse contexte am început un schimb de opinii cu persoane de tot felul, în special de sex feminin și cu background cultural bine definit (de obicei selectez persoanele cu, care decid să întrețin orice fel de relație) deși se mai întâmplă să și greșesc și să intru în discuții cu persoane care nu merită atenție.

Conversația cu doamna respectivă (persoana de mai sus) s-a purtat într-un anume context, pe care nu îl menționez aici dar tema aleasă a fost ”cum atragem persoanele de sex opus”. Mai exact aceasta mi-a propus următoarea situație spre rezolvare.

Aceasta avusese o relație de scurtă durată cu un bărbat cu un trecut un pic mai complicat (nu e oare la fel trecutul romantic al tuturor?). Bărbatul despre care vorbim fusese rănit din punct de vedere sentimental de către o altă femeie și păstra încă o reticență în ceea ce privește relațiile romantice, de aceea cu toate că iubirea exista între doamna noastră și bărbatul respectiv, relația curgea sub pecetea acestei neîncrederi permanente. Acesta este motivul pentru care bărbatul nostru a decis să pună capăt relației iar Mirela, hai s-o numim așa (devin sentimental câteodată), din iubire pentru el a acceptat în ciuda durerii pe care avea să I-o pricinueze distanța și dorul de el.

În timp ce conversam am realizat că povestea este mult similară majorității istorisirilor persoanelor cu, care abordasem tema în trecut așa că am concluzionat că o soluție este necesară.

Prima întrebare care am pus-o Mirelei a fost:

Ești sigură că nu ești iluzionată?

Explicația mea:

Există situații în viață când întâlnim persoane care au multe sau toate caracteristicile partenerului (sau partenerei) ideal(e) și considerăm că persoana respectivă este și cea menită nouă și începem o relație cu aceasta timp în care descoperim că persoana respectivă nu este ceea ce căutăm sau și mai rău, persoana cu, care avem relația descoperă că noi nu suntem ce anume caută aceasta.

Astfel a venit întrebarea a doua ca o continuare a primei:

Ești sigură că el este îndrăgostit de tine?

Mențiune!!

Am spus ”îndrăgostit” deoarece din relatările Mirelei reieșea că relația durase doar câteva luni.

Există o diferență semnificativă între a iubi și a fi îndrăgostit. A fi îndrăgostit este rezultatul unor reacții chimice cauzate e percepții vizuale și de analize precoce și nesemnificative. Nesemnificative pentru că dezvoltarea lor este una înainte de vreme, ceea ce înseamnă că nu au fundament real.

Îndrăgosteala, este de cele mai multe ori o confruntare a orgoliilor proprii în concordanță cu caracteristile ideale cu privire la partener.

Da, dragostea este un moft, este un moft frumos, un capriciu pe care ni-l permitem cu toții.

A iubi pe de altă parte este rezultatul cunoașterii, al experienței, de aceea iubirea adevărată se câștigă în timp și necesită muncă asiduă.

În plus diferența dintre iubire și avântul sentimental numit îndrăgostire este că prima se fundamentează și este caracterizată de încredere pe când cea de a doua din contră, se consumă într-o luptă și într-o teamă a neîncrederii.

Ne îndrăgostim în grabă și descoperim iubirea în tihnă.

Mirela 

Ea mi-a răspuns că își dă seama că este posibil ca ideea ca un bărbat ca el să fie îndrăgostit de ea este seducătoare dar că ea îl iubește și este îndrăgostită de el.

Eu 

Uh?!!!

Nu ai avut suficient timp să ajungi să îl iubești draga mea, ești îndrăgostită de el este ceea ce observ iar lucrul acesta nu îți dă pace și te frământă deoarece teama de a fi pierdut idealul, este ca o rupere de nori într-o zi însorită. Ideea este că te amăgești iar ceea ce ai putea să faci este să fii tu însuți persoana pe care cauți să o chemi în viața ta. În viață persoanele care au caracteristici asemănătoare se atrag pe când cele care nu au lucruri în comun se resping (desigur, există excepții dar acestea sunt cel mai adesea bazate pe excentrisme și teribilism) așa că nu știu dacă el este cel care poate aduce bucuria în viața ta.

Concluzia

Draga mea, ești îndrăgostită de ideea de a îți permite un așa bărbat. Pe deasupra Mirela, ești fascinată de ideea de a-l ajuta să treacă peste starea emoțională în care se află și de a-i fi de ajutor în orice fel.

Căutarea iubirii sub incidența unor astfel de motive poate reprezenta un risc foarte periculos deoarece acest tip de bărbat, nesigur, incapacitat emoțional te poate seca pe tine emoțional.

Ești o potențială victimă Mirela, iar persoanele de genul tău sunt predispuse atragerii de parteneri care să le readucă permanent sentimentul de victimă.

Tu ești diferită de el, ești sigură pe tine, puternică în valorile pe care le exprimi, nu renunți ușor etc.

Spre deosebire de tine el este nesigur, renunță la primul hop, nu se poate controla pe sine ci lasă emoțiile să preia controlul asupra lui ș.a.m.d.

Încercând să îl aduci la același nivel cu tine vei începe să te neglijezi pe tine într-o încercare imposibilă.

Tu poți

Mirela, poți să găsești iubirea ideală într-un bărbat care să îți corespundă în mod corect. Ceea ce trebuie să faci este să te asiguri de următoarele:

Cunoaște-te pe tine însuți, acceptă-te indiferent de părerile celorlalți, păstrează-ți încrederea indiferent de circumstanțe, iubește-te așa cum ești. Vei observa apoi cum lucrurile se vor schimba și vei găsi persoana pe care atât de mult o dorești lângă tine pentru că o relație potrivită cu tine însăți va atrage lângă tine pe acel cineva care cu siguranță te caută.

 

În speranța că cele relatate mai sus vor ajuta și alte persoane vă doresc succes tuturor celor ce vă căutați perechea.

Succes!

Etichete: , , , , Filled Under: Dezvoltare,Dezvoltare personală Posted on: 1 August 2015

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania