Fiți realiști în alegerea scopurilor

Unknown

Ca în orice lucru care trebuie întreprins în mod eficient controlul este foarte important și la fel de important este să cunoașteți ce anume puteți controla și ce nu. De aceea este bine să știți că atâta timp cât veți măsura progresul către atingerea scopurilor pe baza performanței proprii
și vă veți concentra atenția asupra rezultatului dorit veți fi în control asupra atingerii acestora.

Confimarea realității

Este necesar să vă asumați scopuri care pot fi duse la îndeplinire. Trebuie să fiți realiști cu privire la posibilitățile pe care le aveți. Anturajul vă poate împinge pe drumuri care adesea sunt greu de urmat și care de cele mai multe ori anunță un eșec încă înainte de a porni la drum.

Asigurați-vă că urmați propriile dorințe și ambiții și nu satisfaceți doar sfaturile celorlalți.

Deasemenea în mod nerealist se poate înâmpla să vă stabiliți scopuri prea înalte sau dificil de atins. Este posibil să ignorați obstacolele sau să vă supraestimați propriile abilități necesare ăn atingerea scopurilor.

Fiind realiști veți putea mai degrabă decât mai târziu să aveți succes în ducerea la bun sfârșit a scopurilor voastre.

La fel de important este însă să vă încredințați ca evitați teama de eșec sau nevoia de a vă simți în siguranță stabilindu-vă astfel scopuri care sunt sub capacitatea sau nedemne de abilitățile vostre.

Notă: 

Ar trebui să vă stabiliți scopuri care vă sunt la îndemână chiar dacă la prima vedere ar putea părea că este un pic ”out of your league”. Deoarece dacă îi veți spune creierului că scopul respectiv este mult prea greu sau imposibil de atins acesta vă va impiedica să dedicați timp și efort pentru o cauză dinainte pierdută și în felul acesta vă veți sabota singuri.

Etichete: , Filled Under: Dezvoltare Posted on: 7 January 2015

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania