
Salut!
A dona, este o activitate pentru suflet, este dacă vreți, un hobby, e o activitate de susținere benevolă a unor cauze. Evenimentele de caritate au calitatea de a ajuta persoanele care fac subiectul donației, aceste persoane de obicei, au nevoie urgentă de ajutor sau desigur, au nevoie de susținere materială sau de orice fel în desfășurarea unei activități anume (ex: ONG-urile sau persoanele particulare care exercită anumite activități benevol în interesul altora și nu numai).
Este o idee bună să facem donații deoarece acestea, ne ajută pe noi înșine în primul rând, pentru că, vedeți voi?, implementăm o stare de bine în sufletul nostru și făcând asta, apoi putem schimba viața oamenilor, cu o mică contribuție putem aduce schimbări, adesea semnificative în viața acestora și a celor dragi lor, ceea ce ne aduce de asemenea o împăcare cu lumea.
De multe ori donăm lucruri de care noi nu mai avem trebuință sau de care ne putem lipsi dar există cazuri unde persoane sau entități distincte, au nevoie de ajutor pentru a putea ajuta la rândul lor. Adesea acestea au nevoie de ajutor financiar extern și aici intervenim noi, persoanele neimplicate.
Când vine vorba de a alege un proiect sau o entitate care să beneficieze de donații, procedez cu grijă și primul criteriu căruia mă conformez este cel emoțional și prin asta înțeleg, pe acela cu care empatizez cel mai mult. Apoi, în funcție de primul criteriu, aleg proiectul care primește deja donații (în cazul în care sunt mai multe cărora vreau să donez), evitând totuși să donez mai multor cauze care exercită aceeași urgență deoarece ar fi ca și cum aș da o sumă mică mai multora dar neajutând în realitate suficient pe nici una. Așa o aleg pe cea cu cele mai multe șanse de a-și atinge obiectivul.
În felul acesta am ajuns să aleg proiectul ”Centru multifunctional de servicii si resurse in autism”, acesta având deja strânși 143.000 de Lei dintr-un necesar de 650.000 de Lei. Am ales acest proiect deoarece am o strânsă legătură cu acest domeniu, am scris și pe această temă și consider că persoanele din spectrul autismului au o nevoie stringentă de ajutor încă de la o vârstă fragedă, cu atât mai mult au nevoie de ajutor persoanele cu acest sindrom la o vârstă trecută de copilărie. Vedeți voi, în România, această boală nu este suficient de cunoscută și oamenii cu această problemă dar și familiile lor au nevoie de informare profesionalizată, pentru că vor trece împreună prin acest necaz.
De aceea, consider că acest proiect trebuie ajutat prin donații financiare.
Țin aici să mulțumesc ”Campionatului de Bine”, care găzduiește acest proiect și care îl promovează și-i permite să strângă donații cu care proiectul poate să vină în ajutorul acestor tineri atât de speciali. În felul acesta îi scoatem din casă și le întărim dreptul la o viață cât de cât normală ajutându-i să se implice în activități specifice care să le dezvolte abilități de comunicare, socializare, de muncă etc.
Este important, vizitați site-ul Bursei Binelui și donați acestui proiect. Vă mulțumesc în nume personal
dar și în numele celor ce vor beneficia de donațiile voastre!
Succes!
Spune-mi ce crezi...