Familia, mediul meu nociv și drag

NIHIL SINE DEO
Salut!

Dintotdeauna, ca oameni, ne place să vorbim despre sex și este cu siguranță, unul din subiectele preferate ale bărbaților. În ziua de azi însă, acest subiect este  cu predilecție discutat de toată lumea, indiferent de vârstă.

Știți ce se întâmplă?!

Societatea în care trăim, se grăbește iar noi, românii, am înțeles că trebuie să fim în pas cu societatea modernă care presupune că oamenii sunt liberi și că e musai să facem acum, uz de toate aceste libertăți. Azi, părinții nu mai se jenează la ideea de a vorbi cu, copiii lor adolescenți despre sex, nu, pentru că acum, le arată în direct și de nu, există internet, tv, reviste și ziare de gen.

În România există peste 10.000 de mame minore iar realitatea asta, face din acestea, mame depresive, nepotrivite pentru creșterea unui copil.

Cu toții cred că e vorba despre educație..

Toată lumea pune accentul pe lipsa educației din școli, fără a lua în considerare faptul că, în mediul familial, educația nu există.

Ideea mea este că dacă familia nu te învață, te învață anturajul, ”prietenii”.

Sistemul educațional de stat este un factor secundar în educația copiilor iar familia poartă întreaga responsabilitate pentru această dramă.

În calitate de părinți, pot apare rețineri în a discuta cu, copiii despre un subiect care până nu de mult, era considerat tabu.

Se spune că, televizorul este cel mai bun educator. În toată media, sexul este scos în față cu ostentativitate, asta punând în mod clar presiune asupra psihicului firav al adolescenților.

Așazisele ”vedete”, își exhibează sexualitatea zilnic pe toate posturile tv și în toate revistele și ziarele.

Este dar, de înțeles că, adolescenții ajung la concluzia că pentru a le fi ”bine”, e o idee bună să se apuce de făcut sex.

Din păcate, nu vedetele sunt de vină, este trist dar tot familia e de vină. Superficialitatea umană nu se oprește însă aici, ea aduce cu ea și multe boli cu transmitere sexuală, consum de substanțe interzise și alte atitudini la fel de nefaste, ceea ce face drama și mai mare.

Sunt un nemernic, știu.. Nu e vina familiei, dacă nu are, nu are.. De unde vrei să-i dea o educație bună, pe ce bani? Parcă suntem în Moromeții..

Uh, ce simplu este să dăm vina pe lipsuri. No!

Nu banii sunt de vină, dacă părinților nu le pasă de copiii lor, degeaba ar avea miliarde..

În ceea ce privește legătura dintre copii și părinți, comunicarea este cea care pune bazele și susține această legătură.

Ar fi prea ușor să dăm vina pe sărăcie și pe lipsa unor posibilități financiare, e simplu dar, așa scăpăm noi de vină.. Așa e?

Peste tot în lume e trendul acesta cu exarcerbarea tuturor simțurilor și a sexualității dar, nu e vina societății în ansamblu, ci a indivizilor care formează această societate în particular..

Societatea este formată de fiecare familie și de fiecare membru al acesteia. Nu e nici măcar vina anturajului sau a ceea ce se difuzează prin intermediul media.

Oricâtă educație sexuală s-ar preda în școli și oricâte programe de acest gen s-ar face, flagelul acesta e cu neputință să dispară, ba mai mult, o intensificare din ce în ce mai mare a dorințelor sexuale și o scădere a vârstei de la care se începe activitatea sexuală, (că e o activitate, nu?, și nu un eveniment special..), va avea loc concomitent cu scăderea interesului familiei față de membrii ei.

Dar hei, trăiască societatea modernă, libertină și individualistă!

Textul de mai sus, este o revoltă a mea la adresa familiei de tip libertin (gen, e treaba lui/a ei ce face), sau mai degrabă de tip nou, că aici libertinajul este foarte legat de ideea de democrație și de faptul că fiecare are dreptul și chiar obligația de a face ce vrea.

Succes!

Etichete: , , Filled Under: Uncategorized Posted on: 9 March 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania