Experiență personală

Personal_Development_300

Salut, e o zi frumoasă!

Ain’t it?!

Tot timpul m-am întrebat de ce sunt românii atât de săraci și de ce se mulțumesc cu atât de puțin când își trăiesc viața într-o țară atât de bogată și cred că am găsit și răspunsul. În cea mai mare parte din istoria lor, românii i-au slujit pe alții și chiar și acum sunt tratați ca vasali oriunde merg. Românii în general se tem, se tem să ia decizii, se tem să ia inițiativa, aceștia se tem în fața problemelor iar comunismul sau partidul comunist s-a impus atât de ușor tocmai ca urmare a acestei dizabilități emoționale. Da, frica este ceea ce îi caracterizează pe români în general, bine, asta și prostia..

Românii și-au acceptat ”soarta” fără să se revolte împotriva nedreptății acesteia. Sigur, se spune că România este o mămăligă care explodează greu, mda.. e cu siguranță o mămăligă, așa e.. (vă amintiți când Stoicikov ne-a numit Mămăligari fără să-i rupă cineva gâtul pe loc?!, despre asta vorbesc.

Da, astăzi vom vorbi despre lucruri care ne împiedică să reușim și despre lucruri care ne pot ajuta să ne schimbăm destinul.

Știți, ideea este că românii cel mai adesea iau decizii influențate de teamă. După părerea mea frica în sine e un fenomen supraevaluat dar la români e unul congenital.

Cum rezolvăm asta?

Experieță proprie

Singurul mod eficient de a învinge teama pe care îl cunosc este acela de a-mi crește încrederea în mine. Așa îmi gestionez eu situațiile de criză ca acelea în care mă găsesc în dificultate, că deh și eu-s român, nu?..

Ceea ce încerc de fiecare dată să fac este să îmi asum eu deciziile care mă implică și să nu permit altora să ia decizii pentru mine (așa e, sunt ăla care în caz că greșește, greșește pe mâna lui).

În mod paradoxal, chiar și când greșesc găsesc puncte pe care să îmi fortific încrederea în mine însumi și știu că dacă voi analiza locurile în care am greșit voi găsi soluții prin care să îmi îmbunătățesc abilitățile și să mă pregătesc mai bine.

De cele mai multe ori când mă regăsesc în situații urgente reușesc să mă adun și să îmi pun în joc instinctele pentru a reuși să rezolv problemele.

Instincte?!, v-ați putea întreba..

Este drept, instinctul românilor este încă din fașă inhibat întâi de părinți, apoi de educatori/profesori/etc. și până la urmă de anturaj.

În sensul anulării efectelor acestui element aproape fatidic al trăiri în această țară, exemplul meu este America sau mai bine spus sistemul educațional american unde accentul este pus în principal pe dezvoltarea individului ca, componentă centrală a dezvoltării societății în ansamblu.

Ceea ce fac de fapt este să implementez în propria mea viață strategii de dezvoltare personală care să mă ajute să gândesc mai bine, să găsesc soluții din timp la probleme care pot apare la un momentdat și să îmi îmbunătățesc existența contribuind totodată la îmbunătățirea vieții celor din jurul meu.

Ce vreau să spun cu asta?

Păi e simplu, vă îndemn să vă asumați deciziile pe care știți că e bine să le luați pentru a vă îmbunăți viața pentru că vă asigur că sunt rare ocaziile în care cuiva ”îi pică din cer”, decideți voi pentru voi și nu permiteți nimănui să ia deciziile pe care voi înșivă trebuie să le luați.
Succes!

Etichete: , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 29 May 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania