Exercițiu pentru eficientizarea realizării obiectivelor

6

Astăzi vom discuta despre un exercițiu pe care îl fac de cu ceva timp în urmă pentru realizarea scopurilor mai rapid și mai eficient.

Ce știți despre voi înșivă?

Cât de capabili sunteți să duceți la îndeplinire un plan?

Se spune că Managementul se învață. Dar, un leader se naște conducător acesta trebuind ca în decursul vieții doar să își descopere această calitate.

Exersarea realizării obiectivelor și atingerii scopurilor vă poate aduce față în față cu adevărata voastră personalitate. Ceea ce vreau să subliniez de fapt este că mintea este o uneltă fascinantă iar dezvoltarea acesteia are loc prin exersarea acesteia căutând răspunsuri, posibilități și metode de rezolvare a problemelor.

Exercițiu:

Modul în care gândim este determinat de modul de percepție a lucrurilor, de ceea ce bem, mâncăm, mirosim sau chiar auzim iar modul de gândire afectează mentalitatea în întregimea ei. Tocmai din acest motiv mintea este nevoită să balanseze nivele de oxigen pentru a putea face față funcționării normale. De aceea când mintea este îngreunată sau împovărată cu prea multe lucruri aceasta necesită oxigen ceea ce ne va determina să respirăm și să ne relaxăm pentru a echilibra aceste oxigenul din corp.

 1. Luați loc pe un scaun (de preferință) sau pe un loc confortabil și priviți înainte.
 2. Relaxați-vă și țineți-vă capul ridicat privind înainte.
 3. Împreunați-vă mâinile în poală fără a le încrucișa.
 4. În această poziție fiind închideți ochiii și permiteți corpului și minții să se liniștească.
 5. În caz că vă simțiți încordați în anumite zone ale corpului relaxați-vă.
 6. Acum respirați profund de câteva ori, trageți aer în piept apoi expirați.
 7. În momentul în care vă simțiți ușurați împreunați buzele ca și când ați fluiera și expirați.
 8. Acum suflați cât puteți de tare de 3 ori.
 9. Observați cu atenție cum se mișcă abdomenul.

Odată ce v-ați relaxat și ați terminat exercițiul cu observarea mișcărilor abdomenului veți permite gândurilor să curgă. Gândiți-vă la obiective și scopuri.

Ce anume gândiți, vedeți, mirosiți, gustați, atingeți când vă gândiți la scopuri și obiective?

Pentru a pune în aplicare îndeplinirea unui obiectiv stabiliți-vă unul pentru ziua următoare.

Care sunt planurile pentru această zi (mâine)?

Oare aceste planuri pot avea și consecințe negative?

Ați examinat cu atenție urmările planurilor voastre?

Planurile se armonizează cu scopurile și obiectivele astfel, dacă aveți obiective sau vă stabiliți îndeplinirea unor scopuri trebuie să scrieți și planuri care să ducă la aceste deziderate. Veți observa că de cum veți începe să scrieți veți descoperi noi idei. Acesta va fi rezultatul exersării minții în privința stabilirii scopurilor, a creării de planuri și a ducerii la îndeplinire a acestora.

Dacă până acum nu ați lucrat la realizarea vre-unui scop personal este timpul să vă cumpărați un calendar și să o faceți. Scrieți în fiecare zi în calendar ce anume plănuiți să faceți în ziua respectivă.

Stabilind planurile pentru fiecare zi (pe durata unei luni întregi) depuneți toate eforturile pentru realizarea planului zilnic. Continuați în felul acesta până ce veți fi dus la îndeplinire toate planurile pe care le-ați scris o lună mai târziu.

Pe măsură ce duceți la bun sfârșit planurile zilnice finalizând în felul acesta lista priviți înapoi la obiectivele voastre și gândiți-vă la planurile și actiunile pe care le-ați pus în mișcare pentru atingerea acestor obiective. Gândiți-vă de asemenea la consecințe, sentimente, împliniri. Ce anume ați simțit odată cu realizarea obiectivelor voastre zilnice?

Apoi treceți la planificarea lunii următoare.

Succes!

Etichete: , , , , Filled Under: Dezvoltare Posted on: 6 July 2015

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

 • thaDomeron Projects SRL
 • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
 • Giurgiu, Numar 75
 • Giurgiu - Romania