Evitați greșelile financiare

p_070

Pentru o eficientizare a operării afacerilor voastre este necesar să evitați greșeli de ordin financiar care pot dăuna succesului afacerilor voastre.

În continuare vom vorbi despre câteva dintre acestea.

Contabilitatea

Idiferent de forma sau mărimea afacerii voastre, aceasta are nevoie de o formă de înregistrare a operațiunilor, e legal și obligatoriu din punctul meu de vedere să vă planificați din timp gestionarea financiar-contabilă a afacerilor voastre.

Din punctul de vedere al costurilor menținerii unei contabilități minuțioase a operațiunilor voastre de afaceri, acestea nu sunt foarte mari. În timp veți percepe valoarea ținerii unei contabilități eficiente deoarece doar așa veți avea șansa evitării unor greșeli în lanț.

De multe ori antreprenorii de afaceri mici preferă să își asume ei înșiși responsabilitatea aceasta și dese ori aceștia ajung să facă greșeli care ajung să-i coste.

Managementul fluxului de numerar

Cu certitudine  neprevederea planificării unui flux de numerar constituie în sine o greșeală de neiertat pentru un antreprenor. Ținând cont de faptul că această proiecție vă ajută  să țintiți cu precizie unde vreți să ajungă afacerea voastră. Astfel în vederea unei gestionări eficiente a fluxului de numerar este esențial să vă asigurați de următoarele:

Creați o listă în cadrul căreia să cuprindeți numele datornicilor dar și cheltuielile pe care le-ați întreprins.

apoi..

  1. Alegeți-vă cu atenție furnizorii, aveți grijă ca aceștia să nu se transforme în pietre de moară de legate de picioarele afacerilor voastre.
  2. De asemenea asigurați-vă că aveți o colectareorganizată a produselor și serviciilor vândute.
  3. Automatizați vânzările pentru a exista un cât mai mic timp de cumpărare și în eventualitatea eficientizării operațiunilor de vânzare a cumpărării și vânzării investiți în tehnologii noi.
  4. Amintiți-vă că proiecțiile fluxului de numerar trebuie să fie realiste.

Creați proiecțiile fluxurilor de numerar înainte de a porni afacerea

Capitaluri insuficiente

Prezența unor foduri adecvate este și ea un lucru extrem de important. În lipsa unor capitaluri acceptabile orice afacere ar eșua.

De multe ori avem o idee de afaceri și ne aruncăm înainte fără o minimă planificare să pornim afaceri fără să luăm în considerare factorul ”capital lucrativ”.

Aici nici măcar o proiectare extrem de minuțioasă și eficientă nu vă va mai putea ajuta deoarece, o afacere care nu dispunde de fondurile necesare nu poate porni.

Prin aducerea la un numitor optim cele trei puncte de mai sus veți evita multe probleme, probleme ca încetarea sau amânarea plăților care v-ar putea ajuta pe moment dar care în cele din urmă se poate dovedi o și mai mare problemă.

În ceea ce privește un startup cel mai important lucru de departe este obținerea de profituri cât de repede posibil. Până la obținerea unei stabilități din punctul de vedere al profitului, finanțarea afacerii se bazează de cele mai multe ori pe fondurile personale ale proprietarului sau valoarea netă a afacerii. Pentru atragerea unor noi capitaluri este necesar ca afacerea voastră să producă profit cât mai curând.

Ca să rezum și să închei acest micuț articol voi spune atât, angajați un contabil și lucrați împreună cu acesta pentru a reduce cât puteți de mult plățile de taxe (nu veți dori să începeți să reduceți investițiile, să amânați plățile sau să împrumutați bani).

De aceea creați-vă o strategie financiară bine structurată înainte de începerea afacerii.

Succes!

Etichete: , , , Filled Under: Începeți o afacere,Startup de bază Posted on: 15 February 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania