Etica politicianului

default_thumb

Salut!

Astăzi, eram hotărât să vorbesc despre etica în afaceri și mai ales, despre felul în care o etică nepotrivită sau mai bine spus, o lipsă a unei etici afectează toate domeniile de business, dar, în schimb, mă gândesc acum că, nu e momentul și de aceea, voi aborda subiectul dintr-o cu totul altă perspectivă.

Este rău că se măresc salariile în apropierea alegerilor parlamentare?

Este rău că Negrițoiu avea peste 50.000 de lei salariu lunar?

Este exagerat ca persoane aflate în puncte cheie de decizie să aibe salarii de 50.000 Lei și peste?

Oouuups, ar fi trebuit să întreb, ”este etic?”..

Uhh, trebuie să o spun, iar, daps!!

Oamenii mici au standarde mici!

Să încep prin a-mi exprima propria opinie:

Cred că oamenii cu responsabilități mari trebuie să aibă salarii mari, în plus de asta, eu cred că e perfect natural să vrei un salariu cât mai mare iar atunci când ai oportunitatea să îl ai, să nu o ratezi.

Am tot auzit pe la TV că e populist să votezi creșterea salariilor când se propie campania electorală și că electoratul ar trebui să repudieze demersul politicienilor care au ales să facă o  așa greșeală.

No, nu e chiar așa..

Electoratul trebuie să primească cu brațele deschise orice lucru bun pentru el, chiar și numai pentru un timp scurt. Electoratul, e bine să se revolte când nu i se dă, când nu e luat în seamă sau când politicienii iau decizii împotriva acstuia.

Acum, dacă electoratul îi și votează pe aceia care se arată interesat de el numai atunci când au un interes electoral, e dreptul electoratului să aleagă pe cine vrea. Slavă Domnului, România e plină de proști!

Negrițoiu ocupă încă, cred, funcția aia bănoasă pentru că politicienii votați de electoratl-au pus acolo. Aparent, ASF-ul este o instituție foarte importantă iar cei ce lucrează acolo poartă responsabilități foarte mari din moment ce pot influența viața a milioane de persoane.

Este drept, este discutabilă utilitatea instituției per ansamblu dar, e cert faptul că aceasta are putere foarte mare de decizie în societatea românească așa că M. Negrițoiu, după părerea mea are/a avut un salariu conform cu funcția pe care o ocupă sau pe care a ocupat-o.

Acum, dacă celor cu salariu mediu pe aconomie nu le convine că ăsta are/a avut salariul respectiv dar, garantez că fiecare dintre ei i-ar lua locul dacă ar putea.

Toți politicienii vor să fie bine văzuți și pentru asta, toți mint sau cel puțin nu spun adevărul în totalitate, este alegerea cetățenilor pe care dintre aceștia îi votează. Politicienii sunt negustori, negustori de oameni, aceștia vând oamenilor idei utopice (de cele mai multe ori) dar, atunci când unii politicieni acuză alți politicieni că votează legi care scad taxe și îmbunătățesc viața cetățenilor, este un populism deșănțat pe care aceștia îl fac din moment

ce majoritatea parlamentarilor au votat legea respectivă. VOX POPULIS!

Și ca să răspund mai direct la ultima întrebare, da, cred că este cât se poate de corect ca oamenii aflați în funcții foarte importante să beneficieze de stimulente financiare la fel de importante.

Disclaimer:

Nu spun că Mișu Negrițoiu a meritat salariul respectiv, no, ci că funcția pe care acesta o ocupă/a ocupat-o merită.

Celor care înțeleg punctul meu de vedere, felicitări! Cei care nu au înțeles însă, e bine să recitească articolul. Toți cei în cauză sunt liberi să comenteze.

Succes!

Etichete: , , Filled Under: Bani,Opinii Politice Posted on: 3 November 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania