Elemente ale unei cariere de succes

p_027

Am mai spus asta și repet, trăim într-o eră a informației și a vitezei. Acesta este doar unul din motivele pentru care cererea de locuri de muncă a scăzut. De aceea, este bine să înțelegeți că în cererea și oferta de locuri de muncă a avut loc o schimbare semnificativă datorată în special evoluției societății.

Este nevoie să ne punem întrebarea, ce anume se caută în ziua de azi, în care anume domeniu este bine să vă specializați și care este nivelul de confort care v-ar mulțumi.

Ce anume caută proprietarii de afaceri în viitorii lor angajați, pe ce se pune baza preponderent la locul de muncă în acest moment?

În mod sigur, tendința este să spunem, nimic nu s-a schimbat pentru că oamenii își vor conduce în continuare afacerile, vor mânca, vor bea, pe scurt, interesele sunt cam aceleași ca cele de acum 100 de ani. Mda, wrong!!

Tehnologia a avut un impact dramatic asupra societății în general și a provocat schimbări ce au urmări perpetue moment de moment.

Cu siguranță că pentru fiecare poziție se cer diferite abilități și desigur alte caracteristici dar există, astăzi mai mult ca oricând o serie de calități pe care angajatorii le caută în oamenii pe care îi angajează indiferent de poziția pe care vor urma să o ocupe.

Abilități de bază necesare într-o carieră de succes

Există un set minim de caracteristici pe care orice angajator le cere de la cei pe care urmează să îi angajeze. Și anume, aceștia să știe să scrie și citească, să socotească și să fie amabili în general.

Deci va să zică, angajatorii caută persoane care să scrie coerent, să știe să calculeze bine într-un mediu de afaceri unde este nevoie de așa ceva. Bun, astea sunt abilitățile care erau absolut necesare până acum dar, pe lângă bunul simț reprezentat de acestea s-au adăugat în mod inevtabil datorită evoluției următoarele:

Cunoștințe de lucru cu tastatura (indiferent de felul acesteia; tastatură PC sau telefonică)

Cunoștințe de operare a unui calculator și ca urmare cunoștințe de operare a unor  unelte computerizate (procesoare de text, aparate fax/telefoane mobile etc.).

Abilități personale

Abilitățile de comunicare au devenit una dintre cele mai cerute caracteristici în toate domeniile. Așa e, să vorbiți bine, să puneți întrebări și să oferiți răspunsuri relevante și informative reprezintă trăsături pe care este bine să vi le dezvoltați cât puteți de mult.

Chiar dacă nu toți oamenii vor fi cei mai buni vânzători, de cele mai multe ori angajații de succes vor comunica în mod pozitiv cu colegii, clienții, subordonații, superiori și membrii de echipă. Deci, după cum observați, a lucra bine cu oamenii este un talent de dorit în orice job.

Dezvoltare

Dezvoltarea profesională, după părerea mea, merge mână în mână cu dezvoltarea personală, astfel se face că atât în viața personală cât și în cea personală este necesară oeducație permanentă.

Pentru a avea succes la locul de muncă este nevoie să acumulați abilități noi, să le îmbunătățiți pe cele pe care deja le aveți, să vă actualizați cunoștințele și, după cum am spus, să învățați permanent.

De aceea, participați la cursuri, lansări de noi produse, conferințe, seminarii și citiți cât puteți de mult pentru a vă păstra pe piață muncii și în general priviți la cei care au deja succes în ceea ce fac și imitați-i aplicând aceleași concepte în domeniile voastre.

Amintiți-vă însă că spre deosebire de dezvoltarea personală și profesională care țin mult de studiu și îmbunătățire de sine, dezvoltarea carierei ține mai mult de planificare atât pe termen lung cât și pe termen scurt.

Indiferent dacă țelul vostru este să aveți o carieră de succes, să vă dezvpștați pe plan personal sau profesional, amintiți-vă întotdeauna că acestea trei sunt legate împreună de un singur concept, ”dezvoltare”, de aceea continuați să vă dezvoltați permanent.

Succes!

Etichete: , , Filled Under: Dezvoltare personală,Obținerea job-ului Posted on: 27 January 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania