Educația în afaceri

p_059

Cei mai mulți dintre românii cu idei de afaceri ezită până în fața posibilității de  începe o afacere în principal din cauza lipsei unei educații în ceea ce privește conducerea afacerilor.

Personal, cred că cu dedicare, muncă și răbdare orice antreprenor poate reuși în afaceri, educația se poate obține pe parcurs. Mulți însă, pretind că pentru a deveni un bun antreprenor trebuie să câștigi în educație.

Ok, sunt de acord cu această ultimă afirmație dar, întrebarea esențială este următoarea:

– Este o specializare, o diplomă și în definitiv o educație în afaceri absolut necesară începuturilor unui antreprenor? Cu alte cuvinte, pentru a începe să te creezi, să te dezvolți și în cele din urmă să devi antreprenor este musai să treci înainte prin cursurile unei școli de afaceri?

Părerea mea e că nu, poți avea o pasiune pe care să o transformi într-o afacere pentru ca mai apoi să obți și o acreditare, eu consider că rezultatele îți pot confirma calitatea de antreprenor.

Dar care să fie în realitate adevărul?

Un adevăr universal nu există, metode diferite se pot aplica de la persoană la persoană, depinde, dar, dacă vă permiteți să studiați înainte de a începe să activați în domeniul afacerilor, atunci perfect, faceți asta, ceea ce trebuie să știți însă, este că nimic nu vă împiedică să începeți o afacere în lipsa unei acreditări academice în domeniu.

Ce este Educația 

Educația în sine este plus valoare, în general oamenii de afaceri din România vin cu propriile resurse intrinseci precum, trăsături de caracter, abilități proprii, inteligență ingenuă etc. De aceea există antrepreori fără o educație în afaceri care reușesc să aibe profit în afacerile lor.

Calități înnăscute

Vedeți voi, în afară de educație care desigur, poate crea și forma un antreprenor, nu putem nega că există oameni care moștenesc în mod nativ astfel de caracteristici ca, calități de conducător, creativitate, inovativitate, curaj etc. În felul acesta unii antreprenori reușesc în ciuda lipsei unei educații propice.

Unii spun că în lipsa acestor calități nici un antreprenor nu poate reuși. Adevărat, dar la fel de adevărat este faptul că puteți căpăta aceste calități și caracteristici ca urmare a unei educații eficiente.

În ceea ce privește ”antreprenorii în serie”, cum sunt ei numiți în general (ex. Marius Ghenea, Dragoș Atanasiu, Florin Talpeș – Arena Leilor) aceste caracteristici merg mână în mână cu educația. Așadar, dacă aveți ocazia să le aveți pe amândouă, profitați.

În general, antreprenorii neversați nu se avântă investind în startup-uri de tot felul.

Educația nu are preț și odată obținută, aceasta rămâne și produce roade în mod perpetuu. Ea poate fi utilizată în folosul afacerii voastre oricând.

Cei care nu își permit o pregătire solidă în afaceri, pot utiliza în schimb resursele găsite pe internet pentru a acumula niște cunoștințe minime în privința a ceea ce înseamnă conducerea unei afaceri și a fi antreprenor. De asemenea, aceștia pot dezvolta atitudinea și caracteristicile necesare activității de antreprenoriat, de preferință cât de curând posibil. Cam atât este nevoie pentru a vă introduce în lumea afacerilor.

Punând acum întrebarea de la început, ”este absolut necesar să vă pregătiți academic (teoretic) pentru a putea avea succes în afaceri”?

Acum, sunt tentat să spun că doar voi puteți răspunde dar, am să răspund astfel:

Pe termen scurt nu, pe termen lung da!

Indiferent dacă aveți sau nu calități evidente de antreprenori, inițiați afaceri, asumați-vă riscuri și veți putea descoperi succesul.

Succes!

Etichete: , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 27 June 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania