E viața voastră

Salut!

Așa cum am mai scris în articole anterioare despre teoria celor 21 de zile aceasta spune că durează doar 21 de zile pentru a adopta sau scăpa de un anume comportament/obicei.

De ce?

Dacă nu vă place starea de lucruri în care vă aflați, este o idee bună să vă gândiți să priviți la lucrurile cu care vă petreceți timpul zi de zi. Fac ce fac și revin la următorul citat:

– „Suntem ceea ce facem în mod repetat

Aristotel

Ideea este că nu vă veți schimba status quo-ul decât din momentul în care veți schimba lucrurile cu care vă ocupați zi de zi.

Mulți dintre noi sunt atât de prinși într-o rutină menită să le epuizeze nu numai opțiunile oferindu-le nimic în schimb dar și viața încât sunt atât de înfricoșați  de ideea de a începe altceva în așa fel că nu fac nimic pentru a-și îmbunătăți viața în mod real.

Un sfat:

Cu toate că părem duși de valul vieții și așa cum spune prietena mea, Ramona de la Drumul Fericirii, fiecare din noi avem un drum și un scop în viață, e bine să ni-l aflăm. Apoi..

– Axați-vă atenția asupra obiectivelor zilnice și veți izbuti în atingerea țintelor voastre.

Modelul

Se spune că omul își folosește doar o părticică din potențialul creierului său, nu mizați pe asta și luați-vă modele, învățați din greșelile lor chiar dacă pe parcurs vă veți întâlni, pe alocuri cu ale voastre.

Găsiți acel model care să vă ajute să vă găsiți propriul vostru drum și să pășiți pe el către succes. Între timp găsiți oameni care ca voi și ei caută un loc numai al lor. Nu vă temeți nu sunteți singuri, căutați comunități în care să vă integrați și care să vă ajute să vă atingeți succesul.

Educația permanentă este unul dintre obiceiurile pe care vă rog fierbinte să-l implementați în rutina voastră zilnică, învățați în fiecare zi câte ceva, citiți o carte, asistați la un seminar online, participați la forumuri în domeniul vostru de activitate.

Teama de orice fel este înlăturată atunci când trecem la fapte, vorbele (teoria) sunt inutile în lipsa faptelor. Trecând la acțiune vă veți crește și încrederea de sine.

Se spune că dacă nu ne plănuim viața, viața va plănui ea însăși, de aceea nu permiteți hazardului și celorlați să vă plănuiască și să vă controleze viața.

Asumați-vă responsabilitatea pentru viața voastră și pentru deciziile pe care le luați influențându-vă viitorul și amintiți-vă că e viața voastră, trăiți-o ca atare.

Plecând de la ideea că locul unde vă aflați (status quo-ul), nu vă priește, priviți-l cu atenție că, cu siguranță veți găsi șansa de a îl schimba, totul e în mâna voastră, totul. Când vă veți da seama de ceea ce aveți de făcut, ”uitați” de probleme și căutați soluții la acestea. Adoptați atitudini pozitive.

Încredeți-vă în abilitățile voastre și pe măsură ce vă veți întării încrederea în voi înșivă, veți începe să vedeți lucrurile din perspective noi și veți descoperi oportunități care vă vor duce către succesul vostru.

Voi sunteți singurii capabili să vă creați lumea, nimeni nu o va face pentru voi.

Astfel, dacă nu aveți abilitățile de care aveți nevoie pentru a face ceea ce vă doriți, prin educație și practică le puteți căpăta. Cultivați-vă obiceiuri constructive și sănătoase deoarece durează doar 21 de zile pentru a face asta. Și în primul rând, iubiți-vă pe voi înși-vă așa cum doriți ca alții să vă iubească pentru că sunteți cea mai importantă persoană din viața voastră.

Succes!

Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 4 February 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania