E bine, de sărbători

winter-wallpaper-12

Salut!

Se apropie sărbătorile, frigul deja și-a intrat în drepturi și el iar noi, am început să aprindem focul în sobă, ca în fiecare an pe când Sașa (cățelul meu), parcă e înnebunit numai la gândul că tre să iasă în curte dimineața. Încă un an care e pe cale să se scurgă în clepsidra timpului și pe care îl regret deja. Mi-am propus câteva lucruri la început de an, lucruri de care, nici măcar nu m-am atins. Sunt un pic trist! Maann!

No, astăzi vreau să fiu blând cu mine însumi că, nu-i așa?!,  sărbătorile de iarnă vin cu gingășie și compasiune atât față de cei ce ne înconjoară, mai de aproape sau mai de departe cât și față de noi înșine.

Este ceva tandru ce mă atrage la sărbătorile de iarnă, există un mister, adânc, împuns în fiecare zi friguroasă de iarnă. Mă simt copil și îmi doresc să deslușesc acest mister care mă surprinde în fiecare an cu sharmul lui, cu eleganța sa conformă, cu aerul agresiv și totuși mângâietor de dulce.

Cred că este vorba de mirosul aparte, pe care iarna îl împrăștie peste tot pe unde se așterne. Nu știu sigur însă, pentru că, e vorba și de atmosfera care se crează odată cu zăpada care se așează pe pământ, inducându-ne acea stare de bine care ne aduce pe toți împreună.

Există o pace în iarnă, care mă încântă cu simplitatea ei și îmi permite să visez, este singurul anotimp în care nevoia de a da volumul muzicii la maxim, nu se manifestă. Asta e bine deoarece, iarna îmi induce acea liniște de care am nevoie să mă pot hrăni spiritual.

Este vorba totodată, de mirosul de brad, de beculețele, cu care, acesta se împodobește în acest sezon, de beteală, de bomboane, de cozonac, de artificii, de clopoței, exact ca în povești, iarna e un anotimp de poveste.

Mă simt melancolic, asta din cauza faptului că iarna, are acest mister, sumbru, aproape la fel de mult ca întunericul și totuși e atât de strălucitoare cu mantaua ei de argint.

Mă simt fericit datorită unui lucru simplu, am privilegiul de a putea simți întreaga bucurie a sărbătorilor de iarnă.

Dorința mea pentru voi, e să începeți sărbătorile de iarnă cu bucurii și sănătate, să vă prindă sărbătoarea de Crăciun, cu daruri multe, cu masa îmbelșugată și cu oaspeți în jurul ei.

Bucurați-vă de bucuria celorlalți și împărtășiți-le și lor din bucuria voastră.

Fiți darnici cu cei mai puțin binecuvântați ca voi și încercați să fiți îngăduitori cu cei care se arată mai refractari la bucuria voastră. Evitați înfruntările și disputele amintindu-vă că sărbătorile de iarnă pun în centrul lor bucuria și comuniunea cu ceilalți.

Exprimați-vă mulțumirea față de Dumnezeu, deoarece, El, ne ocrotește și are grijă de noi toți. Bucurați-vă unii pe alții cu daruri și veselie, fiți buni, zâmbiți și comunicați cu semenii voștrii așa cum ați dori să comunice ei cu voi.

Gândiți-vă la binele aproapelui vostru ca la însuși binele vostru și fiți drepți în toate căile voastre.

Succes!

Etichete: , , Filled Under: General,Uncategorized Posted on: 19 November 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania