Dezvoltarea Personală?

Personal_Development_300

Salve!

Știți, am făcut de curând un comentariu pe Facebook la postarea unei amice (”Fa-ti ordine in ganduri. Pastreaza doar ceea ce te ridica si te dezvolta, ceea ce te face sa iubesti

Renunta la tot ce e toxic in gandurile tale. Uita de vinovatia inchipuita, de oamenii care te-au dezamagit, de toate asteptarile neimplinite si de ceea ce n-ai putut schimba.

Mai important decat ceea ce crezi ca esti si ceea ce crezi ca ai in momentul de fata, e ceea ce vrei sa devii si sa obtii. Sa te astepti sa ti se intample lucruri bune”), care suna cam așa:

Cu alte cuvinte ”urmați un curs de dezvoltare personală”. Dați-mi un PM, cred că vă pot ajuta în sensul acesta..”, la care am primit un reply indirect care suna cam așa:

”Mare filozofeala cu dezvoltarea asta personala ,gogosi cu smoala vandute in hartie biodegradabila !”.

Menționez că toate cele relatate mai sus reprezintă cu exactitate evenimentul petrecut.

Acum, dacă mă întrebați pe mine ”care ar putea fi unul din motivele care au determinat persoana respectivă să publice un astfel de comentariu”, v-aș spune că ”vanitatea prostului” dar, v-aș ruga sa nu o faceți deoarece cu toate că am evitat datorită respectului pe care I-l port prietenei mele să-i dau replica cuvenită acelei persoanei atunci, iată că aceasta vine aici ca urmare a unei prea lungi reflectări asupra subiectului în cauză. Nu poți permite unui rău să existe doar pentru că tu ”ești prins într-o morală ultrasuficientă” la fel cum ”este de ajuns ca oamenii buni să nu facă nimic ca acest rău să învingă”. Mă gândesc că alții pot lua acea ironie fără substanță a persoanei în cauză și să o transforme în ”adevăr”, imaginați-vă ce s-ar putea întâmpla atunci (sigur, exagerez ideea tocmai pentru ca aceasta să fie cât mai evidentă).

Uh, dragă ”Nameless Person” să știi că deși toți oamenii au dreptul la o opinie nu este imperios necesar ca aceștia să și-o și exprime deoarece nevoia lor de a epata în orice fel poate fi incompatibilă cu logica.

Acesta fiind și cazul tău țin să te asigur că nu este necesar să trăiești toată viața într-o sărăcie mentală care te va seca și te va face într-un nefericit final să te năpustești asupra altora și să iei de la alții ceea ce pe drept nu-ți aparține. Știu, concurența împinge societatea înainte dar să știi că există și ceea ce numim Concurență Neloială iar în cazul tău aceasta reise din faptul că îți exprimi dezaprobarea sub o formă pe care dacă aș fi artist aș numi-o abstractă dar cum nu sunt o numesc doar fără formă adică cel puțin ambiguă iar într-un cu totul alt context aș spune că ambiguitatea ți-ar putea fi o calitate dar cum ne aflăm într-o concretitudine a situației de față țin neapărat să îți dau niște sfaturi (nu, nu doar proștii dau sfaturi..).

Pentru început niște afirmații însă:

Cei mai mulți dintre români se află în locul acela unde sărăcia mentală le aduce încă multe alte feluri de sărăcie.

În cazul nostru, N. P. după părerea mea duce o viață plină de confuzie bazată pe idei negativiste și pe negare în general.

Chiar dacă și anume coerența îi lipsește, N. P. de cele mai multe ori în sinea sa va crede că are dreptate. Poate n-o să mă credeți dar nu este vina lui N. P., no, în mod cert este vorba de mediul în care a crescut și ”s-a dezvoltat”.

Mr Fixer is here

Ceea ce trebuie să facă N. P. și toți cei ce se află în același loc este să spună ”da, eu pot!”, atât și să acționeze în consecință. Vedeți voi, e vorba de o schimbare a perspectivei, N. P. Ar putea spune ”am pierdut o dispută” dar eu îi replic, ”vezi tu, ai câștigat o experiență”. Astfel vă spun tuturor celor care mi-au putea cere să rezum dezvoltarea personală în câteva cuvinte. ”Schimbarea perspectivei într-una pozitivă”, restul sunt doar detalii.

Succes!

Etichete: Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 20 June 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania