Dezvoltarea personală și succesul în afaceri și viață

Personal_Development_300

Salut!

Se spune că antreprenorul este influențat de două tipuri de factori în ceea ce privește afacerea lui. Aceștia sunt, factorii interni și factorii externi.

În ceea ce privește factorii externi, aceștia se referă în general la piață și tot ce se află dincolo de controlul direct al antreprenorului.

În ceea ce privește, însă, factorii interni, aceștia depind, în mare, de antreprenor.

Astăzi vom vorbi despre factorii interni, deoarece, aceștia sunt determinanți pentru succesul antreprenorului.

Importanța dezvoltării personale

Dezvoltarea personală a antreprenorului, îl forțează pe acesta într-un mod de gândire critic afacerii lui. Prezența sau lipsa acesteia joacă un rol crucial în dezvoltarea sa, în toate aspectele vieții lui.

Dezvoltare profesională și dezvoltare personală

Spre deosebire de occidentali, românii, au înțeles pe dos cum stau lucrurile cu dezvoltarea, fie ea profesională sau personală. Vă amintiți zicala, ”munca e brățară de aur”?

Ea ne învăța că, munca te face ”om”, mai țineți minte? Oare chiar așa să fie?

Îmi amintesc că, în urmă cu câțiva ani în timpul inundațiilor, a fost chemată armata să dea o mână de ajutor iar aceasta a răspuns prompt. Mi-amintesc cum militarii munceau iar sinistrații erau la birt, se cinsteau.

Vedeți voi, or fi fost ei oameni muncitori (doar erau de la țără, nu?), dar, simțul responsabilității era tocit. ”Munca te face om”?! Hah, fără simțamântul unei împliniri personale, fără realizarea unui vis, munca e doar un mijloc menit să ne țină într-o rutină anostă.

No, nu mă înțelegeți greșit, nu denigrez munca sau valoarea acesteia ca principiu, ci protestez împotriva modului de aplicare a acestui principiu, în Est, mai precis în România.

Dezvoltarea personală

În privința afacerilor, lipsa sau prezenta unei dezvoltări personale solide influențează succesul afacerilor prin prisma răspunsului antreprenorului în fața dificultăților de tip extern. Din punctul de vedere al dezvoltării profesionale, poate că ați dobândit toate cunoștințele necesare dar, clădirea și șlefuirea caracterului se face pe parcursul vieți, înfruntând intemperiile vieții și biruindu-le.

Există drumuri mai scurte către dobândirea unui caracter puternic, urmarea de cursuri, seminarii, studiul biografiilor oamenilor care au reușit etc.

Caracterul este definitoriu pentru ”antreprenorul de succes”. Măsura caracterului acestuia, nu e dată de numărul de lovituri pe care le încasează, ci mai degrabă, de câte lovituri încasează fără să renunțe.

De aceea, când apar problemele în afacerile și în viața voastră, e bine să permiteți caracterului vostru să se dezvolte.

Caracterul și afacerile

Între viața profesională și viața personală trebuie să existe un echilibru. Nu întotdeauna veți putea separa viața personală de cea de afaceri dar atâta timp cât vă stabiliți și îndepliniți prioritățile, cu siguranță, va fi bine. Pe scurt, caracterul are legătură directă cu cât de bine faceți față situațiilor care se ivesc în viața afacerii voastre.

De aceea, cu cât caracterul vostru e mai solid, cu atât vă veți conduce mai bine afacerile.

Dezvoltarea personală este un drum care merită parcurs pe întregul parcurs al vieții. Dezvoltarea personală vă poate descoperi scopul vieții personale și modul în care puteți face un succes din aceasta, iar această dezvoltare personală, începe cu forjarea unei mentalități puternice și de neclintit.

Succes!

Etichete: , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 31 August 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania