Dezvoltare Personală

Salut!

”Viața e plină de frumusețe. Băgați de seamă. Luați seama la albină, la copilaș și la chipurile zâmbitoare. Mirosiți ploaia și simțiți vântul. Trăiți-vă viața la întregul vostru potențial și luptați pentru visurile voastre.

Ashley Smith

Frumusețea înseamnă atracție. Frumusețea înseamnă creștere, în opinia mea este dezvoltare, dezvoltare personală, mai exact. Frumos este copilul care se dezvoltă în pântecele mamei lui, frumoasă este floarea care crește lângă un pârâu și frumoasă este dragostea care crește și se amplifică cu fiecare zi.

Dezvoltarea personală are loc în toate aspectele vieții și include o varietate de teme.

Știți ce se întâmplă?!

Lucrurile care se întâmplă în mintea noastră, acelea se întâmplă și în jurul nostru deoarece ne creăm singuri realitatea.

De ceva vreme tot îmi stăruie un gând în minte.

Pot să fac orice vreau, pentru că Dumnezeu e frumusețe  iar credința în puterea și bunătatea Lui, nu este doar încredere și nu este frică, în nici un caz ci este pozitivitatea inspirată de iubirea Lui.

Nu-l poți iubi pe cel de care te temi, aceasta este maxima pe care mi-am creat-o cu ani în urmă, alături de altele, pentru a mă ajuta să Îl înțeleg cât de cât pe Dumnezeu și să mă pot apropia de El.

Eu cred că dincolo de încredere în Dumnezeu și în propria noastră persoană,  dezvoltarea personală, ne transformă și ne ajută să ne creăm și să ne îmbogățim realitatea în fiecare zi tot mai mult.

Gândirea pozitivă

Pozitivitatea în gândire înseamnă de fapt, ceea ce noi așteptăm să ni se întâmple. Este atât de simplu și nimic mai mult.

Dezvoltarea ne aduce acea conștientizare de sine, ne ajută să descoperim care sunt sentimentele noastre față de noi înșine și față de restul lumii.

În cele din urmă, gândirea în general este creatoarea sentimentelor noastre și a modului în care le manifestăm.

Gândirea pozitivă sau dimpotrivă, negativă ne definește viziunea asupra noastră, în primul rând, apoi percepția asupra lumii, ne clarifică sau ne distorsionează imaginea pe care o avem cu privire la noi și la lume.

(E atât de multă confuzie, oamenii nu știu ce vor.)

Controlul asupra vieții noastre pornește din ceea ce gândim, așa că, controlul asupra a ceea ce se petrece în mintea noastră trebuie să existe.

În revers, dacă nu știm ce e în mintea noastră, e deajuns să privim în jurul nostru, la noi înșine, la anturajul în care ne învârtim și vom ști, cu siguranță.

Realitatea vieții noastre este realitatea gândirii noastre și dacă vrem o schimbare în viața noastră, am face bine să ne schimbăm modul de gândire.

Nu m-am schimbat până la vârsta asta, nici nu o să mă schimb sau, ”o să mă schimbi tu?!

Acceptarea și inepția

Întrebarea de mai sus, am auzit-o de n ori și de fiecare dată mi s-a părut la fel de ineptă.

Oricine se poate schimba, asta e deviza mea!

Vindecarea începe cu acceptarea problemei, asta e deviza tuturor dependenților ce vor, cu adevărat, să se vindece.

Dependența de ”nu pot”, este în realitate o poblemă psihologică ce crează realitatea neputinței.

Henry Ford:

Fie că crezi că poți, fie că crezi că nu poți, ai dreptate.

Asta se întâmplă pentru că oamenii se tem să fie puși în fața realității vieții lor iar când se întâlnesc cu situația, reacția este de autoconservare și se apără, negând.

Nici un nebun nu spune că e nebun.

După părerea mea, dezvoltarea personală este opțiunea de care dispunem ca să nu trebuiască, mai târziu, să mergem la psiholog sau la psihiatru.

Succes!

Etichete: , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 22 April 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania