Deveniți mai productivi utilizând calendarul

001_19
Salut!

La sfârșitul anului trecut am decis că e timpul să îmi creez din timp un sistem de gestionare a timpului și a proiectelor, așadar am apelat la Calendar.

Mda, astăzi vom vorbi un pic despre productivitate..

Știți, pentru majoritatea celor dintre noi, fiecare zi e la fel, un fel de monotonie a la long. Pentru oamenii ocupați însă, timpul trece foarte repede. Asta m-a determinat să îmi creez un obiectiv de atins în anul ce urma (citisem undeva un articol în legătură cu faptul că asta ajută la focusare). Am deschis Omnifocus și am adăugat un nou proiect în directorul cu numele meu Screen Shot 2016-07-30 at 08.08.35 după care am stabilit ca obiectiv pentru anul următor ”scrierea a 150˖ articole de calitate care să educe cititorul în ceea ce privește subiectul”, asta pe larg, că obiectivul suna și încă sună astfel ”fii productiv, educă și bucură-te de toate”.

În felul acesta am deschis calendarul din OS X și am creat primul evenimentScreen Shot 2016-07-30 at 09.00.35

pentru anul următor 2016, era un eveniment, nu mai utilizasem Calendarul din OS X până atunci pentru a mă organiza, sigur, îl folosisem pentru evenimente anuale precum sărbătorile de Crăciun, de Paști sau chiar Black Friday și pentru zilele de naștere dar, cam atât.

Ehi, iată cum am procedat mai departe:

După cum puteți observa în imaginea de mai sus, evenimentul avea să se repete la fiecare două zile, așa a și fost. În mod cert nu aveam să scriu de fiecare dată pe același subiect, așa că am ales să gestionez fiecare eveniment în parte în Omnifocus.

Așadar am trecut în Omnifocus detaliile primului articol pe care aveam să îl scriu în 2016 Screen Shot 2016-07-30 at 08.42.01.

Totul mergea ca uns, mi-am scos cu totul din minte faptul că la fiecare două zile scriam un articol nou și am încredințat aceste sarcini și calendarului deoarece până atunci utilizasem doar omnifocus pentru a-mi aminti ce am de făcut dar, parcă era un ritm cam monoton, cam lipsit de vlagă trebuind să deschid zilnic Omnifocus doar pentru asta, preferam ceva mai automatizat.

”Nu e luptă mai pierdută ca aceea ne-ncepută”, vă amintiți motto-ul meu.

În consecința crezului meu de mai sus, Omnifocus îmi servea ca reminder în legătură cu acțiunile pe care aveam să le întreprind și detaliile privitoare la acestea iar calendarul mă alerta cu privire la momentul începerii acestora.

Acum mă puteam pune liniștit pe treabă, și anume pe cercetat.

Este foarte important să trecem la acțiune imediat ce este posibil însă de multe ori nu putem trece la acțiune atunci când se poate. Fie că nu știm cum să acționăm fie că nu avem dispoziția necesară de multe ori nu se poate să acționăm la momentul oportun.

De aceea, este bine să vă creați propriile momente specifice luării de atitudine. Programați asta pentru momentul în care sunteți plini de energie și când capacitatea voastră de concentrare este la cel mai înalt nivel.

Este bine să vă programați ducerea la bun sfărșit a sarcinilor (v. Scriu articol nou pentru Alex-Popa.RO) și să treceți la acțiune chiar atunci când ați specificat deoarece amânarea sau mai mult, memorarea sarcinilor și a momentului în care acestea trebuiesc întreprinse este epuizantă.

ACȚIONAȚI, ACȚIONAȚI, ACȚIONAȚI!

Sigur, precum spuneam mai sus, este posibil să nu aveți chef să mergeți să vă plimbați în parc atunci când v-ați programat în Calendar sau să scrieți un email dar introducând asta în calendar cu extensie într-un program de gestionare a task-urilor (ex. Todoist), din timp,  vă veți putea pregăti starea necesară pentru asta.

Se spune că dacă ne impunem o anume stare, aceasta se va instaura. Astfel dacă vă veți impune o stare de bine care să vă motiveze în vederea unei anumite sarcini, aceasta se va instaura.

În timp, am adăugat o mulțime de evenimente în calendar, evenimente care mă țin ocupat 12 ore pe zi. Ok, după cum observați, este foarte simplu să ne organizăm, să devenim mai eficienți și desigur, mai productivi.

Succes!

Etichete: , , , Filled Under: Productivitate,Uncategorized Posted on: 30 July 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania