Determinarea succesului

Personal_Development_300

Salut!

V-ați îndoit vreodată de capacitatea voastră de a lua deciziile corecte? Ați avut vre-un moment în care ați izbucnit deodată strigând ”NU MAI POT!”, aici ”mai” fiind cuvântul cheie? Spun asta deoarece, se presupune, că nu sunteți lași, ba din contră, ați început sau vă gândiți să începeți o afacere, ceea ce vă conferă automat titlul de ”Pionieri ai curajului propriu”.

Mda, sunt sigur că vă așteptați la asta, așa e? Să punem îndoielile proprii sub reflectoare! I mean, it had to come..

Se spune că toți avem îndoieli cu privire la propria persoană din când în când. Ideea este să nu permitem acestor îndoieli să ne țină pe loc, sau mai rău, să ne împingă înapoi.

De asemenea se spune că, dacă nu ați început deja o afacere, este pentru că, cel mai probabil, vă lipsește Încrederea de Sine.

Chestia cu Încrederea de Sine, după cum v-am spus deja, este că se hrănește cu victorii și scade proporțional când vine vorba de Îndoieli privitoare la Sine.

Iată și cheia:

– Nu este imperios necesar să aveți dreptate întotdeauna, greșelile își vor face apariția, în afaceri la fel ca în viață, este bine să învățați din acestea și să nu le repetați. Făcând astfel, veți vedea Încrederea în Voi Înșivă înflorind.

Încrederea de Sine vs Ambiție

În ceea ce privește afacerile, există o diferență clară între Încrederea de Sine, care vă îndeamnă să începeți o afacere și ambiție. Să mă fac înțeles, nu e nimic rău în dorința de a reuși, problema este că ambiția împinge dorința prea departe.

În ziua de azi, toți tăntălăii se laudă că sunt ambițioși fără să știe că ambiția împinge la parvenire. Acesta este și motivul pentru care evit să folosesc cuvântul ”ambiție” atunci când vorbesc despre atingerea oricărui fel de succese. În consecință, dacă sunteți îngrijorați cu privire la determinarea voastră în ceea ce privește afacerile, nu fiți, deoarece încrederea în propria persoană este suficientă pentru a vă conduce pe calea succesului fără să vă lăsați influențați de ambiție.

Da, în opinia mea, ambiția este ceva negativ, este ceva nociv chiar, ceva care pervertește caracterul uman.

Inteligența și certificările formale

Este posibil să vă îndoiți de propria inteligență pentru a vă dezvolta afacerea. Mulți au acestă idee preconcepută, cum că este absolut necesar să urmezi o școală de afaceri înainte de a te apuca de această îndeletnicire. După părerea mea, în realitate, lucrurile nu stau deloc așa, nu este absolut necesar să ai calificări formale pentru a iniția și dezvolta cu succes o afacere. Acum, ia luați-vă timp și gândiți-vă la acele multe, lucruri de care dispuneți și care vă pot ajuta să reușiți orice v-ați propune, gândiți-vă că lucrurile sau abilitățile care vă lipsesc, cu siguranță le puteți dobândi într-un fel sau altul.

Frica de eșec

Am abordat subiectul de câteva ori pe acest bloc pe larg. Frica de eșec este cel mai popular motiv pe care oamenii îl invocă în susținerea abandonului urmăririi propriilor lor vise de realizare și devenire. Acest lucru este trist, pentru că de cele mai multe ori, oamenii sunt atât de prinși în această idee încât practic sunt paralizați de frică. Știu că nu există garanții pentru succes dar ia gândiți-vă, dacă nu încercați, care e reușita voastră (motto-ul meu: nu e luptă mai pierdută ca aceea ne-ncepută), este și abandonul tot un eșec în sine, nu?

Pesimismul însă, nu e întotdeauna o piedică, dacă ideile pesimiste vă determină să investigați înainte de a vă începe afacerile, ăsta este un lucru bun.

De aceea, frica de necunoscut poate fi folosită în folosul și nu în detrimentul vostru. Prin investigarea subiectelor (*Necunoscutul), care vă provoacă temeri, acestea vă vor deveni cunoscute și de aici temerile se vor diminua semnificativ cu certitudine.

Amintiți-vă, Încrederea de Sine sălășuiește acolo unde victoriile își au casa. Oamenii, în general, se grăbesc să enumere lucrurile la care au lipsuri subestimându-și în felul acesta orice fel de calități ar avea, de aceea, evitați să vă subestimați, ba mai mult, evitați să gândiți negativ despre voi înșivă.

Succes!

Etichete: , , Filled Under: Dezvoltare personală,Începeți o afacere Posted on: 13 August 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania