Despre români și afacerile de acasă

p_032

Am ascultat recent cu atenție o știre despre un studiu care relevă că românii muncesc mai bine ”de acasă” decât de la un loc de muncă dintr-o locație fixă. La fel de bine se spune și că România este pe locul 4 în lume în ceea ce privește viteza conexiunii la internet.

Ce ne spun aceste două statistici?

După părerea mea, aceste două informații ar trebui să nea dea de gândit în legătură cu oportunitatea afacerilor online în România și în speță cu munca de acasă. Personal cred că românii sunt greu creativi, plictisiți, leneși și nedemni.

Fiecare dintre aceste 4 caracteristici ii infirmă pentru un job de acasă. Mda, dar aceasta este doar o părere personală..

Antreprenorii care de obicei încep afaceri pe internet caută să își elibereze timpul cu gândul că tot ce vor trebui să facă va fi să stea pe laptop și să tasteze sau să facă click-uri pentru a-și conduce afacerile. Sigur, lucru posibil dar de cele mai multe ori improbabil pentru că precum am afirmat mai sus, românii în general nu abundă de creativitate iar afacerile lor nu sunt foarte lucrative. Evit aici să mă refer la motivele de bani provenite din scam-uri care erau la modă cu câțiva ani în urmă în vest și care în prezent promit ”marea cu sarea” pe diverse site-uri românești, deoarece acestea pot fi evitate folosind chiar și numai bunul simț.

Succesul și obținerea lui

Să subliniez un lucru încă de acum, ”succesul nu vine ușor” de fapt, nimic din ceea ce contează cu adevărat (nimic din ceea ce nu poate fi trecut la capitolul ”detalii”) nu poate fi obținut ușor, pentru că altfel toată lumea s-ar bucura de el în mod uzual. Succesul depinde în mare de un mélange între o serie de evenimente ideale și o atitudine conformă, (observați acum care este motivul pentru care v-am vorbit în ultimul timp despre succes ca fiind o consecință a unei atitudini corecte).

Ca urmare părerea mea este că românii ar trebui să abordeze altfel ideea unei afaceri online.

Chiar recent m-am confruntat cu un vânzător de pe Okazii.RO, care după ce ne-am înțeles asupra prețului și a detaliilor unui produs pe care acesta îl pusese la vânzare iar eu am achitat produsul online, a revenit cu un reply menționând că el nu acceptă nici plata online și nici expedierea produsului prin curierul selectat pe site și agreat de Okazii.ro pentru serviciul Garanția la Livrare. Ba mai mult, în același reply vânzătorul respectiv mi-a comunicat accentuând că până în momentul în care nu va primi banii în cont nu va expedia produsul deoarece nu știu ce are el împotriva Okazii.ro.

Vedeți?, de aceea vorbesc despre lipsa demnității la români, omul acesta cred că nu avea nici o idee care este rolul lui în cadrul site-ului Okazii.ro și anume că practic el conduce o afacere și că orice îndoială creată în mintea unui potențial cumpărător îi va dăuna însăși afacerii lui.

Modul în care antreprenorii români ar trebui să ia în considerare afacerile online ar trebui să se bazeze pe seriozitate și dedicație fiind conștienți că această seriozitate și demnitate nu se va referi niciodată la relaxare și/sau superficialitate. Libertatea oferită de operarea unei afaceri online față de cea oferită de un job clasic este aceea a lipsei stresului unui program de lucru fix cu norme și practici mai mult sau mai puțin complicate. Afacerile online sunt și ele ca și afacerile clasice tot job-uri dar acestea vă oferă o mai mare flexibilitate și un mai mare control.

No, acum ați greși să credeți că am ceva împotriva românilor și a afacerilor pe internet. Din contră, susțin orice afacere online și de regulă orice afacere românească și/sau în România. De aceea vă îndemn pe toți să începeți afaceri pe internet și să la conduceți cu demnitate.

Succes!

Etichete: , , , , Filled Under: Marketing și vânzări,Munca de acasă Posted on: 1 April 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania