Despre încrederea de sine, zâmbete și timiditate

b6595be946a63cbd8be956cf75fea16c

Salut!

Să vorbim un pic despre încrederea de sine. Huh, yeah man!, why not..

De fel, sunt introvertit și nu mi-e rușine să recunosc că, cu încrederea de sine, câteodată e greu..

Ceea ce trebuie să știți în primul rând despre ”încrederea de sine” ca și despre introvertiți în general, este faptul că acestea sunt influențe, introvertiții, nu sunt născuți cu acest impuls, el le-a fost insuflat sau ca să fiu mai direct, ”introvertiții” sunt determinați să devină introvertiți dar nu, introvertiții nu sunt neapărat lipsiți de încredere de sine.

Ieri, vizionam reluarea emisiunii Vocea României și la un momendat am izbucnit în râs, ca reacție la glumele protagoniștilor, ceea ce m-a făcut să realizez, în acel moment, cât de important este un zâmbet, ce influență poate avea exprimarea bucuriei prin râs.

În momentul acela,am simțit că totul e minunat și că pot să realizez tot ce vreau. Zâmbetul este luat în seamă imediat de toată lumea și odată remarcat, în peste 75% din cazuri, acesta va primi un răspuns pozitiv.

Se spune că, ne naștem cu această abilitate dar că, unii o pierd pe parcursul vieții (v. introvertiții).

Ca să recâștigați, abilitatea de a îndrăsni și a intra în conversații cu ceilalți, recte a vă învinge timiditatea, gândiți-vă înainte ce ați vrea să discutați cu persoane care vă interesează și practicați cu persoane care vă sunt aproape, conversația. Este ușor să vă recâștigați încrederea în voi înșivă atunci când vă propuneți.

Începeți deci, cu un zâmbet sincer sau mai multe. Persoanele zâmbitoare sunt, de obicei, mai bine primite ca cele serioase sau tensionate și deschid mai multe brațe decât acestea.

Exersați râsul, am văzut la emisiunea ”Americanii au talent”, o profesoară de râs, simplul fapt că ea există, este o dovadă că este necesară și că multă lumea are nevoie de așa ceva.

Așadar, dacă sunteți introvertiți sau doar aveți ceva rețineri în a intra în contact cu oamenii și a le zâmbi, e bine să știți că există remedii care vă pot reda zâmbetul și vă pot face mai fluenți în acest mod de comunicare. Începeți prin a zâmbi oricând și oriunde vă aflați, ca un exercițiu, e o idee bună să zâmbiți tuturor celor ce vă zâmbește sau intră în vorbă cu voi.

Zâmbetul vă va crește și încrederea de sine deoarece, celor ce le veți zâmbi le va face plăcere să vă răspundă în același mod, cu un zâmbet iar asta va da un impuls pozitiv încrederii voastre în propria persoană și de asemenea, vă va face mai fericiți.

O altă idee bună pentru a deveni mai fericiți este, să aplicați zi de zi în viața voastră, lucrurile care vă fac fericiți. Un zâmbet este o clipă de fericire, de aceea, e bine să îl utilizați oridecâteori aveți ocazia.

Lucrurile care ne fac fericiți, sunt diverse dar, întotdeauna, acestea sunt prețioase. Zâmbetul vostru este prețios în așa fel încât, ar fi trist să nu îl folosiți.

Mai este un lucru bun în ceea ce privește ”zâmbetul” și anume, acesta nu costă nimic dar răsplata lui este neprețuită.

Ca atare, dragilor, zâmbiți tuturor celor ce vă privesc deoarece, făcând asta, veți deveni oameni mai buni.

Succes!

Etichete: , , Filled Under: Uncategorized Posted on: 13 November 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania