Despre antreprenori și afaceri în România

roma%cc%82nia-antreprenor

Salut!

Astăzi vom vorbi despre afaceri..

Oportunitatea. Stă în puterea și aș zice, chiar în menirea antreprenorilor să sesizeze acel ceva, care încă nu există pe piață. Dar oportunitatea sau ideea de afacere în sine nu este suficientă, pentru a putea culege roadele unei idei bune de afaceri trebuie să lucrați mult și persistent. Este lucru mare să reziști intemperiilor vieții dar, trăim în România și dacă e ceva la care s-ar putea dovedi campioni antreprenorii români acel lucru este reziliența în fața naturii economice din această țară.

Totuși, în ciuda acestei calități, antreprenorii români au nenumărate defecte care le periclitează afacerile. Unul dintre aceste defecte este, după părerea mea, ”nerăbdarea”, graba de a scoate profit imediat. Acest lucru este pe deplin relevat de reclamele pe care le vedem zilnic la TV. Create pe baza principiului idiotic ”mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primește pomană”, toate reclamele pun în scenă idei teatrale, ca și când o reclamă promovează, în realitate case de film sau producții de teatru și nu produse sau idei de afaceri și mai mult de atât chiar, acest lucru se întâmplă ca și când reclama e doar o modalitate de a cere de pomană..

Așa se face, că din cauza unei promovări ineficiente, antreprenorul român nu reușește să culeagă, în totalitate, roadele muncii lui. De aici totul intră într-un cerc vicios..

Din cauza vânzărilor mici profiturile sunt de asemenea și ele mici, antreprenorii români se văd astfel nevoiți, să coboare calitatea produselor lor pentru a putea supraviețui..

Sigur, motivele se adună dar în felul acesta se crează un întreg cerc vicios care duce la produse de calitate îndoilnică ce crează o notorietate negativă antreprenorilor români și mai departe, asta duce, la acumulări de stocuri pentru că, tot mai puțini clienți cumpără produsele și frustrările se adună ducând în cele din urmă în faliment sau la ineficiența afacerii.

Să ne amintim încă o dată, de produsele Brădet sau de Institutul Cantacuzino?!..

Se spune că oportunitatea nu e niciodată o filă CEC în alb, de aceea aici, munca e brățară de aur și din acest motiv, cu cât munca de analiză a ideii este mai amănunțită, cu atât șansele de reușită cresc, în caz contrar, când nu se cunoaște în detaliu aspectele pe care le implică oportunitatea de afaceri, crește riscul de eșec.

De asemenea, unul din defectele antreprenorilor români este și acela de a nu ști când și-au atins limitele, asta este o caracteristică a românilor în general dar e cu atât un defect mai pronunțat în ceea ce îi privește pe antreprenori pentru că odată cu incompetența lor se dovedește și lipsa de bun simț și cea de rezonabilitate a acestora.

Pentru a depăși aceste probleme atitudinale, puțini dintre antreprenorii români își asumă responsabilitatea de a evita subiectivitatea cu privire la propria persoană dându-și în acest fel măsura caracterului lor, care, de cele mai multe ori îi conduce la o ruină morală.

Așa se poate descrie mediul de afaceri în care își desfășoara activitatea antreprenorii care decid să conducă afaceri în România.

Am auzit de unăzi o mărturisire, la TV, cum că cineva a adus 4 oameni de afaceri în România, în Ardeal să pună bazele unor afaceri acolo dar că au fost respinși de primărie pe motiv că nu vorbesc ungurește.. interesant, cică suntem în România..

În consecință, dacă vă gândiți să începeți afaceri în România, mai gândiți-vă o dată și analizați cu atenție toate aspectele acestei decizii.

Succes!

Etichete: , , Filled Under: Începeți o afacere Posted on: 26 October 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania