Definiții antreprenor

p_011
Pentru a reuși în orice domeniu este necesar să aveți atitudinea și caracteristicile potrivite. Acest lucru este în mod special adevărat în cazul antreprenorilor.

Ce este un antreprenor

Conform definiției din DEX cuvântul ”antreprenor” semnifică o persoană care conduce o antrepriză dar acordându-i o întindere mai largă acestui cuvânt putem conchide fără greșeală că ”antreprenor” înseamnă ”o persoană care finanțează sau care inițiează o afacere anume”.

Atenție!!

Dacă doriți să deveniți oameni de afaceri trebuie să aveți caracteristicile unui antreprenor.

Care sunt caracteristicile unui antreprenor?

Caracteristicile antreprenoriale sunt adesea omise sau pe alocuri evitate de către antreprenorii începători.

Important!!

Aceste caracteristici sunt importante deoarece în lipsa lor șansele de reușită ale antreprenorului sunt proporțional scăzute.

Caracteristicile unui antreprenor de succes

  • Antreprenorul de succes este în primul rând o persoană care își asumă riscuri. Această caracteristică este foarte importantă deoarece în afaceri dacă nu sunteți dispuși să vă asumați riscuri cu siguranță nu veți reuși ca oameni de afaceri. În decursul operațiilor de afaceri de zi cu zi veți întâmpina probleme care vor necesita decizii rapide și ferme.

Este adevărat că unele decizii merită a fi luate doar după evaluări   îndelungate. Așadar daca nu sunteți peroane căreia le place riscul atunci   nu veți fi nici ca antreprenori foarte eficienți iar acest lucru înseamnă   automat că veți fi sortiți eșecului în permanență.

  • Inteligența este o altă caracteristică a unui antreprenor de succes. Ca antreprenori trebuie sa fiți deștepți, pătrunzători și cu mintea ascuțită în toate relațiile de afaceri. Ca antreprenori trebuie să arătați vigilență și inteligență astfel să câștigați încrederea clienților și partenerilor de afaceri.
  • Antreprenorul este deasemenea un leader asta ănsemnând ”un conducător”. Această caracteristică este mai greu de găsit printre oamenii normali. Nu mulți oameni au curajul să ia inițiativa. Pentru a fi antreprenori de succes trebuie să fiți și leaderi. Ca leader fie vă nașteți cu această calitate fie învățați pe parcurs să vă comportați ca atare. Dacă această caracterustucă ați dobândit-o la naștere atunci tot ce va mai trebui să faceți pentru a vă atinge potențialul ca antreprenori va fi să vă dezvoltați celelalte calități. Ca leader va trebui să influențați, și să ghidați oameni. În felul acesta vă veți conduce afacerile mai ușor.
  • Pasiunea pentru afaceri constituie o altă caracteristică a antreprenorului. Problemele vor apare în mod inevitabil în afaceri, de aceea este foarte important să vă mențineți pasiunea și interesul pentru afaceri. Atâta timp cât vă veți simți motivați și vă veți păstra interesul vă veți conduce afacerile fără probleme.
  • Încrederea și onestitatea reprezintă caracteristici care sunt indispensabile antreprenorului. Acestea sunt esențiale câștigării de clienți.

Desigur, există și alte calități ce pot defini un antreprenor dar după cum am spus deja acestea sunt esențoale succesului acestuia.

Succes!

Etichete: , , Filled Under: Dezvoltare Posted on: 17 April 2015

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania