De ce unii nu au succes și sunt nefericiți

Salut!

Există atât de multe cărți de dezvoltare personală, care ne învață cum să abordăm evenimentele de viață, pentru ca să avem o șansă la a trăi fericiți.

La fel, în această eră a informației, există extrem de multă informație și atât de multă tehnologie (nu m-am decis încă, dacă acesta este un lucru bun), despre cum putem deveni oameni de succes, practic în orice domeniu.

Am avut deunăzi o dispută intelectuală cu cineva care încerca să mă convingă că s-a născut într-o zi (zodie), nefericită (săptămâna patimilor) și că, de aceea a pătimit de atâtea ori în viață.

Din punctul meu de vedere, tocmai o astfel de mentalitate i-a adus deservicii numeroase în viață.

Daps, azi vom vorbi despre de ce unii dintre noi, sunt nefericiți și nu se pot bucura de succes.

Aruncarea cu vina este sport mondial, 75% dintre oameni dau vina pe altcineva, pe ceva, pe circumstanțe, pe noroc, pe situații, pe Dumnezeu (ca și când ar crede în El), pentru insuccesele lor.

Este incredibil! Există, sigur, ceilalți 25% care au suferit condiții similare sau mai rele decât ale celor 75% dar, care nu numai că sunt fericiți însă, au și succes.

Prietenul meu Aristotel a spus ”suntem rezultatul a ceea ce facem în mod repetat, excelența este deci, un obicei. Ideea mea în această privință este că oamenii s-au învățat cu insuccesele, ceea ce îi face să vrea să repete experiența tot mai des, lucru care se și întâmplă. Da, insuccesul este un obicei prost.

Replica pe care am dat-o până la urmă persoanei cu, care schimbam păreri,a fost aceasta:

”Suntem în controlul propriei noastre vieți și de aceea, cu toții suntem rezultatul acțiunilor noastre. Nimeni nu este vinovat pentru insuccesele noastre.”

Atât succesul cât și insuccesul apare ca urmare a deciziilor pe care noi le luăm, în consecință, suntem singurii răspunzători pentru felul în care ne trăim viața.

Din punct de vedere psihologic, faptul că ”îi bănuim pe alții” sau situații diverse ca fiind vinovați/vinovate pentru insuccesele noastre, ne închide într-o închisoare de unde cu greu putem ieși.  În felul acesta, devenim incapabili să trăim cu noi înșine și ne dedublăm, creând o nouă personalitate, una pe care o putem accepta și cu care putem trăi.

Acestei noi personalități îi adăugăm și alte obiceiuri, unele care să ne facă să ne simțim bine cu noi înșine, ca de exemplu, ne uităm la tv din ce în ce mai mult, ne închidem în noi înșine, ne retragem într-o singurătate din ce în ce mai bolnăvicioasă și ne plângem frecvent de cât de nefericiți suntem. De aici se nasc o serie de alte obiceiuri, al căror drum sfârșește în mod dramatic, inevitabil într-un insucces și o nefericire încă și mai mari.

Haideți să ne imaginăm că ne place un domeniu anume și că visul nostru este să devenim experți în acel domeniu. Cum ne-am putea îndeplini acest vis dacă obiceiurile noastre sunt cu totul contrare dezideratului nostru?

Nu am putea să ajungem la succes în felul acesta!

Dacă dimpotrivă, ne-am pune pe citit și pe studiat, dacă tot timpul, gândurile și acțiunile noastre ar fi îndreptate spre atingerea acestui țel, atunci situația ar fi complet diferită, ne-am atinge obiectivele și am deveni fericiți.

Contrast

Ca atare, diferența între cei ce reușesc și cei ce nu o fac, este aceea că cei care au succes, sunt preocupați în fiecare zi să-și mărească șansele de succes, pe când, cei ce nu o fac sunt preocupați de alte lucruri.

Ceea ce e bine să face cu toții, este să ne analizăm comportamentul și să schimbăm în acesta, tot ceea ce ne îndepărtează de ceea ce considerăm noi ”succes”.

Succes!

Etichete: , , Filled Under: Dezvoltarea afacerii Posted on: 13 April 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania