De ce te iubesc?

Salut!

Cineva din lista mea de Facebook a făcut următoarea afirmație:

Daca iubesti o persoana pentru frumusetea ei , nu este iubire ci dorinta, daca o iubesti pentru inteligenta ei, nu este iubire ci admiratie, daca o iubesti pentru bogatia ei , nu este iubire ci interes, insa daca iubesti o persoana si nu stii de ce ACEEA ESTE IUBIRE”.

Sorry dear, nu suport platitudinile!..

Ok, hai să încep cu o afirmație proprie..

Dacă nu știi de ce iubești se numește infatuare..

Dacă nu îți dai seama de valoarea pe care o are persoana de care ești îndrăgostită, în viața ta, atunci valoarea netă a acesteia este direct proporțională cu intuiția ta în legătură cu aceasta, recte zero și nu poate fi iubire.

Iubirea nu poate fi decât conștientă pentru că altfel e capriciu..

Dorință

Chestia referitoare la dorință m-a amuzat teribil deoarece iubirea romantică/îndrăgosteala este exact asta, dorință pură.

Revin la subiectul ăsta imediat..

Admirație

Iubirea devine admirație odată ce iubirea partenerilor, bazată pe dorință s-a maturizat deja și aceștia s-au cunoscut și se acceptă așa cum sunt, inteligența (motivul), reprezentând miriadele de gesturi și modalități prin care partenerii își pot provoca unul altuia bucurie. Admirația izvorăște chiar din bucurie și da, este o fațetă a iubirii..

Interes

Iubirea este interes în sine, faptul că o femeie se îndrăgostește de cineva pentru că îi poate asigura o situație financiară mai bună este cât se poate de normal atâta timp cât ea chiar dezvoltă sentimente și emoții reale față de persoana respectivă. În caz contrar este vorba de prostituție și cum știm, prostituția nu este iubire ci schimb de mărfuri.

Despre dorință.. și iubire..

În realitate când vorbim despre iubire, fiecare dintre aceste elemente își joacă rolul dar, apariția iubirii are legătură directă cu dorința și anume cu dorința de a atinge, de a mirosi, de a gusta pe cineva.

Iubirea e o emoție

Iubirea nu e ceva platonic, că nu te îndrăgostești de fratele sau de sora ta.

Lumea a făcut din iubire ceva misterios, ceva aproape mistic dar, nu e deloc așa pentru că ceea ce simțim când ne îndrăgostim e real, sentimentele sunt fie reale fie ne amăgim.

Dorința unui bărbat pentru o femeie e pur fizică iar atracția unei femei pentru un bărbat e mai mult emoțională. Acesta este și motivul pentru care mă găsesc oarecum surprins deoarece persoana care a făcut afirmația de mai sus este femeie și chiar este suficient de perspicace pentru a știi asta deja.

Punctul meu de vedere..

Când ne îndrăgostim ne manifestăm de fapt o dorință, o dorință de a poseda de a avea pe cineva în mod carnal, de a-l/a o  atinge, de a mirosi, de a gusta. De aceea și din punctul meu de vedere, gelozia este perfect justificată deoarece, când suntem îndrăgostiți suntem dominați de emoții..

Ca atare, iubirea, chiar e dorință iar odată ce dorința dispare își face loc admirația și preia controlul emoțiilor. Interesul apare din ideea de a nu pierde persoana pe care acum o admiri dar în fapt o iubești.

De aceea, mulți se despart după ce atracția carnală a dispărut, deoarece nu au ajuns să se cunoască și să se admire reciproc.

Astfel, în concluzia celor de mai sus, te iubesc pentru felul în care mă simt când sunt cu tine și/sau când mă gândesc la tine!, este  cea mai adevărată declarație de iubire.

În consecința acestei afirmații, că iubim pentru dorință, bogăție sau interes e același lucru, nu motivul contează ci emoția în sine.

În felul acesta, iubirea trebuie să fie conștientă pentru că este cu neputință să nu înțelegi că iubești pe cineva pentru cum te simți în prezența acestuia.

Ca să răspund și la întrebarea ”care este rezultatul iubirii?”, voi spune următoarele:

– Acesta este fidelitate reciprocă.

După cum spuneam, când iubim = dorim, admirăm și găsim interes să rămânem fideli.

Acestea fiind spuse..

Succes!

Etichete: , , , , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 28 August 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania