De ce este ștampila o unealtă utilă în viața de zi cu zi

 

Salut!

Prin 2010, înainte să plec în Spania am înființat thaDomeron Projects SRL cu gândul să revoluționez piața de formare profesională și personală în România. Mi-am furat-o din prima lună de funcționare așa că am oprit proiectul.
Această ștampilă este reală. Știu, a mea e urâtă și plictisitoare, cu toate astea, are autoritate…

Da, astăzi vă voi vorbi despre ștampile, între necesitate și obiect de divertisment.

Ștampila este un instrument de certificare foarte util. Când eram mic întotdeauna eram fascinat de ”Cei trei muschetari” (filmul) și altele asemenea, filme în care un rege, un împărat sau o autoritate semna/sigila un plic sau o scrisoare folosind un inel.

 

Îmi amintesc că, când eram mic corespondam prin poștă cu fete și în mod similar sigilam plicurile pe care le trimeteam cu, cocă și cu un inel de plastic (nicicum original dar…), inel pe care îl găsisem/câștigasem la o pungă cu pufuleți.

Cam asta era înțelegerea mea atunci…

Dar, la drept vorbind analizând fotografia de mai sus (thaDomeron Projects SRL), se pot deduce următoarele:

1. Ștampila este o unealtă de autentificare.

2. Aceasta scoate în evidență caracterul veridic al unui document sau al unui lucru asupra căruia este aplicat/imprimat.

În consecința acestor evidențe, ce anume mai putem face cu o ștampilă sau ce posibilități de utilizare mai există pentru aceasta?

Aici e bine să spun că din punctul meu de vedere, este o prejudecată ideea că ștampila poate fi utilizată doar de persoane juridice.

Faptul că acesta este modul în care majoritatea oamenilor percep utilitatea ștampilei este cauzat de lipsa educației și desigur, de lipsa imaginației

După părerea mea, ștampila este un instrument polivalent. Ștampila poate fi un element de exprimare a personalității, ca de exemplu în cazul ștampilelor care imprimă o emblemă, o imagine caracteristică, o adresă și/sau un număr de telefon, o mantră etc. În afaceri ștampilele sunt utilizate zilnic în diverse scopuri.

De asemenea, acestea pot fi folosite ca amuzament, de copii. În copilăria mea foloseam ștampile de jucărie, micuțe pentru a imprima ”tatuaje” pe piele, le foloseam cu cerneală, albastră sau roșie dar evitam tușul pentru că era mai greu de șters.

Dintr-un alt punct de vedere, de ce să ne pierdem timpul scriind când putem ștampila?

Știți?, cred că ștampila are și o reputație oarecum peiorativă.

Ce vreau să zic?

Well, ați auzit expresia, ”Mi-a și pus ștampilă!”.

Este interesant că sensul nu e imediat peiorativ ci interpretabil dar, oamenii sunt subiectivi…

În fine, ideea e că ștampilele sunt întotdeauna un lucru bun și depinde doar de perspectiva din care privim noi lucrurile și de importanța pe care le-o acordăm, cum și în ce scop le folosim, figurativ sau nu.

Este interesant totuși…

Dintr-un punct de vedere al productivității, ”de ce să pierdem timpul scriind când putem ștampila?”, poate căpăta și o altă conotație…

Timpul e cea mai importantă resursă de care omul dispune. De aceea, orice lucru care ne ajută să îl economisim, e binevenit.

Ștampilele, au această caracteristică că ajută la economisirea timpului și nu numai…

Ca oameni de afaceri, este întotdeauna de preferat a folosi o ștampilă pentru lucruri pe care le facem în mod uzual precum scrierea adresei sau a datei, lucru care conferă și o atitudine profesionistă modului nostru de relaționare.

E important…

În plus, a ne preocupa să scriem de mână, pe corespondență sau pe orice altceva în afaceri, este chiar o sarcină plictisitoare și enervantă, culoarea și instrumentul de scris pot să nu ne fie întotdeauna la îndemână, ceea ce poate crea o impresie greșită despre noi și implicit despre afacerea noastră.

În consecință, pentru activități de afaceri, este imperios necesar să folosim ștampile în cazul  activităților repetative, ca scrierea adresei de corespondență, a datei, numărului de telefon, numelui personal sau a numelui companiei.

Personal, prefer o ștampilă care să îmi permită o imprimare gen carte de vizită. Din punctul meu de vedere, este mai utilă o ștampilă în acest scop decât o carte de vizită tradițională deoarece acordă un caracter personal și o anume urgență informațiilor pe care le conține. Acest lucru înseamnă că persoana căreia i-am imprimat cartea mea de vizită folosind ștampila mea de buzunar va trata cu o mai mare seriozitate cu mine datorită faptului că ștampila conferă un anume grad de autoritate și seriozitate.

Interesat de acest subiect, de curând am intrat pe site-ul celui mai mare distribuitor de ștampile din România și am aflat o mulțime de lucruri noi.

Profil de business

COLOP România este lider în ceea ce privește distribuția pe plan național în domeniul soluțiilor de marcare.

Certificările pe care compania le deține ( ISO 9001 și ISO 14001) vorbesc grăitor despre experiența și valoarea ei. Compania se diferențiază și prin grija acordată mediului înconjurător, grijă care se reflectă în întreg spectrul de afaceri al acesteia. Acest lucru ne vorbește despre responsabilitatea pe care Colop și-o asumă.

Așadar, navigând pe site-ul Colop România am profitat de ocazia de a învăța despre multitudinea de ștampile care există și care pot fi utilizate în diverse activități.

Websiteul companiei ne permite crearea și personalizarea ștampilei așa cum ne dorim.

Ca urmare a lucrurilor pe care le-am aflat pe www.colop.ro am conchis următoarele:

Vreau să personalizez o ștampilă

Așa că am ales modelul Printer 40 Dual Pad și pentru că e un pic cam mare (deh, imaginea necesită spațiu), o voi ține în geantă.

Pot în felul ăsta să îmi pun o imagine cu moaca mea sau nu, pe amprenta ștampilei

Pun numele, adresa și numărul de telefon, eventual o adresă de email

Pun motto-ul meu (Live and let live)

Ștampila aș folosi-o și în loc de semnătură…

Încă o ștampilă pe care aș mai folosi-o ar fi o datieră

Aș folosi datiera pentru firmă, dacă mă voi hotărî vreodată să dau un nou start thaDomeron Projects în lumea cursurilor online…

Pentru comoditate comand online ștampila de buzunar , pentru a a fi tot timpul pregătit să las o carte de vizită oricui dorește să păstrăm legătura, aceasta este perfectă oriunde și în orice moment m-aș afla.

Până la urmă, voi comanda și o ștampilă pe amprenta căreia vreau un citat de Horace Man ”Să-ți fie rușine să mori până nu ai înscris o victorie pentru omenire”.

De fiecare dată când voi observa pe cineva care e negativist și defetist, îi voi ștampila citatul pe mână.

Prin urmare, o ștampilă poate fi personalizată în așa măsură încât să poată satisface cam orice fel de  nevoi de imprimare. Aceasta cu siguranță poate fi folosită și în alte scopuri decât cele juridice sau de promovare, imaginația e singura limită.

În acest scop vă recomand tuturor Colop România și de asemenea Colop.

Ideea este că o ștampilă poate fi personalizată și folosită în nenumărate feluri. O ștampilă este un instrument de diferențiere de ceilalți și de promovare a imaginii în primul rând (pentru mine) și este foarte important, apoi, desigur este o unealtă de uz juridic în măsura în care mai folosesc firma.

Succes!
Acest articol participă la proba 08 a Superblog.

P.S. – Vă invit să îmi spuneți părerile voastre. Voi cum ați folosi o ștampilă în activitățile voastre zilnice?

Etichete: , , , , , Filled Under: Superblog Posted on: 17 October 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania