
Iată trei motive pentru care Capitan America este atât de nociv, mai cuseamă pentru copii.
Oamenii sunt în general subiectivi cu privire la preferințele lor, dar câți dintre noi ar pune interesele copiilor lor înaintea acestor preferințe?
Că filmul din titlu este unul superficial, cei mai mulți dintre cei ce l-am văzut, știm. Dar câți dintre noi știm unde poate duce această superficialitate în cele din urmă și câți am fi dispuși să renunțăm la asta?
Iată trei întrebări pe care părinții ar trebui să le ia în considerare înainte de a-și pune copii în fața ecranelor pentru a viziona un film ca acesta.
- Capitan America induce ideea de se poate și mai ușor pe parcursul întregului film.
- Asta poate duce la un număr mare de probleme. În primul rând filmul spune că poți săți realizezi visele urmând calea ușoară, în speță, aici, calea drogurilor. Te simți neputincios? Nu-i nimic, bagă-ți ceva în venă, niște droguri de exemplu, o să te simți instant mai bine.
- Capitan America e genul de personaj care își face dreptate singur.
- Asta duce întotdeauna la necazuri și este una din plăgile de caresocietatea actuală suferă.
- Induce ideea că oricine poate fi vedetă fără să aibă vre-un talent aparte și fără să muncească în vreun fel.
- Ăsta e de fapt motivul pentru care există atâtea vedete răsuflate și goale de conținut.
Asta este concluzia la care am ajuns când am vizionat filmul prin 2018, cred. Nu stau acum să fac o analiză aprofundată asupra subiectului că sunt scârbit de superficialitatea cu care românii se reped să îngurgiteze tot ce vine din vest.
Aceste trei idei pe care Capitan America le răspândește sunt extrem de periculoase pentru mintea fertilă a oricărui copil.
- Ăsta e de fapt motivul pentru care există atâtea vedete răsuflate și goale de conținut.
Așadar, ai pune interesele copiilor tăi deasupra intereselor proprii? (Știu, interesele tale sunt și interesele coopiilor tăi). Ce interes ai putea avea tu în Căpitan America? E ușor să îți așezi copilul în fața micului ecran pentru a scăpa o oră sau două de el… El va sta, sunt sigur, nemișcat, filmul are multe brizbrizuri atrăgătoare pentru copii.
Sunteți conștienți unde ar conduce în cele din urmă superficialitatea educării copiilor cu televizorul/micul/marele ecran?
Ideile care pot fi inoculate copiilor prin intermediul filmelor pot conduce la disfuncționalități majore în viața acestora. Decât să vizioneze un film, o idee mai bună este să citească sau să asculte o poveste. După cum am spus, filmele pot fi impresionabile din cauza imaginilor care acționează imediat asupra psihicului copiilor.
Cărțile îi obligă pe copii să treacă ideile prin filtrul gândirii înainte de a le transforma în imagini.
Puteți voi renunța la educarea lor prin intermediul unor forme de divertisment atât de superficiale ca filmele?
Well, cred că asta depinde doar de voi.
Această propagandă pe care americanii o împing în lume prin intermediul filmelor este nocivă și plină de înșelăciune. În general filmele americane, după părerea mea, sunt superficiale și lipsite de conținut.
Păziți-vă copii de influențele negative ale filmelor!
În speranța că acest scurt articol va fost pe plac, vă mulțumesc și vă invit în comentarii să îmi spuneți opiniile voastre cu privire lasubiect.
Aveți grijă de voi toți!
Catalina a zis
Subiectul, in general este foarte potrivit, bine zis Alex!
Nu sunt mare amatoare de filme iar dacă e să văd unul, pozitiv, comedie buna sa fie! Restul mi se par pierdere de timp și energii negative, in special ficțiunile și cele agresive (bătăi, droguri, drame) etc. Dar fiecare din noi are felul sau de a fi, deci, nu sunt eu in grad de a “judeca” alegerile altora.
Sa revenim la subiectul acestui articol, Căptain America nu l-am văzut niciodată până la urma, deci, înseamnă ca nu e ceva interesant.
În ceea ce privește copii, total de acord și nu doar cu acest film dar în general cu mult mai multe, printre care sunt și seriale dar și mai grav sunt multe desene, niște tâmpenii pline cu răutate și violență, ma îngrozesc!
Televizorul este nociv și pentru Adulți, dar mai ales pentru cei mici. Dar vorba ta, părinții să aibă și ei pace pentru o oră, două le dă televizorul, telefonul sau tableta. Nu, dacă tot ai adus pe lume un pui de om, ocupă-te și de educația lui, crește din el un om mai bun, fă-ți timp pentru el.
Total de acord, stimulează-i mintea cu o carte, jocuri sau chiar activitate fizica și sunt multe alte activități pe care îl poți învață sa le facă și singur. Iar dacă tot vrei să vadă imagini, alege dintre cele educative, limbi străine, despre natura, animale, pământ sau cu mesaje pozitive și multe altele.
Ceea ce ai enunțat in mare in acest articol mic, este un subiect foarte amplu. Despre care se pot scrie cărți. Important este sa fie parintele de acord. Copilul încă nu știe ce vrea, parintele este cel care îl îndruma și îl ajuta sa afle, deși mulți devin maturi și tot încă nu știu… dar asta e alta tema.
Felicitări Alex! Un subiect care chiar trebuie să pună părinții in gardă și nu doar despre Captain America, ci în general d marea majoritate a filmelor și desenelor.
Alex Popa a zis
Ai dreptate, Catalina, cei mici sunt supuși dorințelor părinților lor și doar aceștia sunt responsabili de dezvoltarea lor sănătoasă. În rest NO COMMENT, ai punctat mai bine ca mine.
Îți mulțumesc mult!