Salut!
Presupun că v-ați gândit la începerea unei afaceri și acum vă simțiți gata să începeți să lucrați ca angajați proprii.
Vă rog, insist, vă rog să analizați bine motivele pentru care v-ați decis să intrați în afaceri.
De aceste motive va depinde în mare parte trecerea cu bine peste obstacolele care vor apărea cu siguranță de-a lungul vieții afacerii.
Nu, nu sunt aici pentru a vă speria ci mai degrabă pentru a vă pune în gardă, un pic doar.
Analizați deci ce anume vă determină să vă doriți să intrați în afaceri. Aceste motive, este bine să fie cât este posibil de puternice, evident pentru a vă impulsiona să continuați în ciuda intemperiilor.
Ce sacrificii sunteți dispuși să faceți pentru binele afacerii voastre?
Este important să ne cunoaștem limitele pentru că nici unul dintre noi nu dorește să-și irosească timpul și banii în activități pe care mai apoi să le abandoneze ușor, activități în legătură cu, care a avut mari așteptări. Dezamăgirea ar aduce cu sine o serie de alte eșecuri.
De aceea zic de fiecare dată, ”atenție la voi înșivă, viitori antreprenori, să nu cumva să vă găsiți renunțând. Eu cred că renunțarea este cel mai mare demotivator în ceea ce îi privește pe antreprenorii începători.
Sunt sigur însă că făcând pasul în direcția inițierii afacerii, sunteți deja hotărâți să realizați ceea ce vă doriți. Asigurați-vă însă că nu e un simplu capriciu, o toană că e la modă sau că dă bine eticheta de om de afaceri.
O întrebare este relevantă înainte de toate celelalte, ”sunteți pregătiți să faceți tranziția de la actuala stare de fapt în care vă aflați la una care deși promite mult este posibil să nu aducă nimic?”
Afacerile mici sunt deosebite față de oricare alte activități pe care le-ați putea întreprinde.
În primul rând acestea sunt mici, lucru care presupune ușurință în operare iar pe lângă asta costuri mici sau suficient de mici.
Cheltuielile de asemenea, în acest tip de afaceri sunt mici dar ținând cont că sunteți la început, este bine să aveți în vedere faptul că aveți nevoie de ”un suflu puternic în pupa” iar acesta poate fi reprezentat de un capital pe măsura ambiției afacerii.
Care este scopul vostru?
Scopul afacerii voastre are de cele mai multe ori legătură directă cu motivațiile voastre interioare (v. mai sus).
Este vis sau este o dorință arzătoare de a scăpa, de a izbucni, de a reuși undeva unde alții au eșuat?
Diferența dintre cele două motivații este următoarea, ”din vis te poți trezi într-un coșmar, lucru care poate fi înfricoșător și știm cu toții ce poate face frica din oameni, pe când o dorință arzătoare te poate determina să marșezi prin coșmar triumfător, adesea fiind nevoit a călca pe cap pe toată lumea.”
Este bine să vă clarificați motivele și să vă fortificați determinarea cu acești stâlpi, cu aceste ziduri care nu vor lăsa îndoiala să pătrundă prea adânc în inima voastră.
Fiți voi înșivă succesul la care visați și clădiți-vă afacerea pe temelia unor motive de o valoare importantă pentru voi. Adesea banii nu sunt cei mai importanți, așa că e bine să priviți dincolo de valoarea veniturilor pe care afacerea vi le-ar putea aduce.
De cele mai multe ori, motivele voastre vor fi adânc înrădăcinate în experiența voastră de viață, așa că fiți atenți la acestea.
Succes!
Spune-mi ce crezi...