Cum vă puteți crea propria viață

p_003Astăzi am avut iar sentimentul acela de neapartenență la lume. Anturajul ne influențează, știu, am mai vorbit despre asta dar acum mă gândesc că pentru a mă apăra de influențele negative din jurul meu impunându-le pe ale mele. Da, o să îmi spuneți, păi ai mai vorbit despre asta măi BOMBĂ!

Poc, așa e, îmi impun de fiecare dată principiile iar criteriile mele au mereu prioritate, nu despre asta voiam să vorbesc însă. Negativitate, majoritatea oamenilor pe care îi cunosc se lasă conduși de ea.

Negativitatea și obturarea creativității

Acum, cu siguranță cei mai mulți dintre oameni sunt dotați cu, capacitatea de a fi creativi și fără îndoială mulți dintre voi au una sau mai multe idei pe care ar vrea să le pună în aplicare cât mai curând.

Îndrăznesc a vă întreba, ce anume vă motivează pe voi să luați o idee și să o șlefuiți până devine suficient de strălucitoare pentru a fi pusă în aplicare?

Ca o paranteză, cunosc oameni care și-au trăit viața la întâmplare, neducând la bun sfârșit nici unul din acele planuri pe care le-au avut în tinerețe. De asemenea cunosc oameni care nu și-au dorit niciodată nimic, pentru care întâmplarea și-a jucat rolul punându-și amprenta asupra întregii lor vieți. Astfel de oameni sunt cei de care România este preponderent populată.

Pentru voi, aceia care încă vă străduiți în astfel de anturaje, aduc vestea bună că există speranță.

Eliberarea de sub anturaj

În primul rând, eliberați-vă de sub jugul influenței celorlalți, este un exercițiu de voință, este posibil să nu dispuneți de puterea necesară dar vă asigur, este mai bine să încercați și să eșuați decât să nu încercați deloc.

Precum îi spuneam unei prietene cu ceva timp în urmă, ”nici o luptă nu e mai pierdută ca aceea ne-ncepută când vine vorba de ruperea jugului”.

Un element care are directă legătură cu creativitatea este atitudinea pozitivă. De fiecare dată când vorbesc despre atitudinea pozitivă care vă poate transforma viața radical în bine. Chiar și doar un pic de atitudine pozitivă vă poate influența să realizați lucruri despre care altădată ați fi crezut că nu sunt nicicum posibile.

Cea mai mare parte din timp nici nu deschid TV, urăsc telenovele deși iubesc poveștile. Prin ”telenovele” fac referire la oamenii care își plâng de milă fără a încerca să facă ceva pentru a-și îmbunătăți situația. Consider că oamenii care se complac în mizerie și neputință nu sunt demni de milă. Desigur, și aici există excepții dar în România astfel de situații au devenit regulă.

Trăiți ca și cum ați plănuit asta

Repet, trăiți-vă viața cu intenție și acționați cu privire la aceasta. Evitați să așteptai de la alții. O ilustrare perfectă a ceea ce vreau să spun este următoarea:

Dacă vreți un măr, urcați-vă în pom și culegeți-l.

Vorbele fără fapte ca și pasiunea fără acțiune sunt goale de sens.

Am mai spus, în felul acestea se făuresc visele iar în cazul în care veți începe să vă îndoiți, continuați să sperați.

Dedicarea 

Este imperios necesar să vă dedicați lucrurilor pe care doriți să le realizați. După cum spuneam, vorbele sunt aer cald și atât.

În locul fricii puneți de exemplu iubirea, pentru a vă ridica atunci când ați căzut, sprijiniți-vă pe cei pe care îi iubiți. Creați din iubire și nu din frică.

Fiecare moment pe care îl trăiți este categoric perfect și unic și ar trebui îmbrățișat cu toată ființa voastră. Căderea este dureroasă și umilitoare de cele mai multe ori dar este bine să știți că există mai multe căi de a ajunge la destinație.

Orice problemă are o rezolvare.

Asta este ceea ce spun de fiecare dată. De fiecare dată când întâmpinați obstacole este o idee bună să le înfruntați. Amintiți-vă că orice problemă are cel puțin o rezolvare și că aveți motive să continuați pentru că iubiți și sunteți iubiți.

Iubirea e cel mai puternic motivator așa că puneți-o la treabă.

Mereu spun, a mulțumi vă aduce liniște și siguranță. Este bine să învățați să folosiți ceea ce aveți la îndemână pentru a câștiga un profit financiar din asta în modul cel mai constructiv posibil. Rețineți, creativitatea însăși este o chestiune de atitudine. Îl știți pe ”NU POT”?!! Încercați-l pe EU POT ORICE!

Una din cele mai eficiente tehnici pe care eu le folosesc pentru a reuși este următoarea:

– Când vine vorba să iau decizii nu folosesc întrebări ca:

Oare ar trebui?

Oare aș proceda așa?

Oare aș putea face asta?

În schimb însă observ, evaluez situația și acționez.

Pare simplist dar vă spun, este atât de ușor.

A vă pune întrebări și a vă lamenta înseamnă a fi reticenți și a vă concentra atenția pe lucrurile negative. Pe când, atunci când vă asumați o acțiune dați dovadă de cunoaștere (prin observare și evaluare) și atitudine pozitivă (acțiunea este în sine pozitivă; restul este subiectivism).

Este foarte important să știți că voi sunteți cei care determină evenimentele care au loc în viața voastră. Nimeni nu vă poate schimba viața decât voi înșivă. Cineva mi-a spus că atâta timp cât trăiesc nu există limită în ceea ce privește realizările mele.

Așadar, țintiți cât mai sus și străduiți-vă să ajungeți acolo.

Succes!

 

Etichete: , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 9 December 2015

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania