Cum vă creșteți potențialul și cum obțineți succesul și fericirea

p_115

Tot timpul am fost curios cu privire la oamenii de succes, și anume, care sunt cu adevărat caracteristicile pe aceștia le au în comun indiferent de domeniu, rasă, sex.

Am ajus până la urmă la o concluzie rezonabilă desigur, dar binențeles că nu am să v-o servesc pur și simplu.

Ca urmare, dacă vreți să vă puneți în valoare talentele și să vă acordați șansa de a duce o viață în conformitate cu întregul vostru potențial, este esențial să învățați cum să folosiți aceste talente pe care în mod indubitabil le posedați (e doar natural, am pretenția că, cititorii mei sunt talentați și peste medie ca înteligență).

Ceea ce trebuie să știți înainte de toate și lucrul de care e imperios necesar să fiți conștienți este că ”Stă în puterea voastră să vă controlați și chiar să vă schimbați obiceiurile (cele dăunătoare, știu astea sunt cele mai plăcute dar hei, e viața voastră)”. În puterea voastră se afșă de asemenea posibilitatea acumulării unor noi abilități și punerea în valoare a celor pe care deka le aveți.

Vă puteți schimba radical viața, doar profitând de capacitatea voastră de a vă îmbunătăți performanțele și productivitatea veți provoca în mod inevitabil o creștere exponențială a calității vieții voastre.

Ce ați înțeles până aici, care anume este factorul determinant în obținerea succesului. Permiteți-mi să reformulez, ce anume vă poate ajuta să vă duceți la îndeplinire visurile?

Talente

Noroc

Inteligență

Dedicare

În mod sigur fiecare dintre acești factori ar putea juca un rol decisiv în viața voastră, dar sincer să fiu, cred că fiecare dintre voi a avut experiența de a cunoaște persoane talentate, inteligente și care nu se dau într-o parte când vine vorba de muncă care, hmm, să zicem nu au făcut mare lucru în viața lor și care nici măcar nu se consideră fericite. Aveți astfel de persoane în viața voastră? Mda, și eu..

În contrast, noi toți vedem la tv în special, dar în viața reală avem nu de puține ori de-a face cu oameni cu o inteligență mediocră care au succes și sunt fericiți.

Interesant?! Da! Să fie atunci Norocul elementul cheie în melanjul ăsta chimico-mistic?

Succes, fericire și nefericire

Succesul în afaceri, dragoste, sport, în atragerea unor prieteni potriviți și în general succesul în orice activitate întreprindeți este determinat în cea mai mare parte de voi înșivă, de imaginea pe care voi înșivă o aveți despre voi. Am mai vorbit despre asta, nefericirea vă aparține pentru că este ceea ce tânjiți să aveți și vă definește din punct de vedere mental (România e plină de oameni care au inimă de poeți, huh?!). Nimeni nu vă poate cauza nefericire dacă voi vă propuneți să aduceți o abundență de bucurie și fericire în viața voastră.

Deci, succesul și ca atare fericirea sunt efecte ale propriei voastre proiecții asupra voastră înșivă.

Parcă îi și aud pe unii dintre voi exclamând, ”măi băiatule, tu ești nebun, cum ar alege cineva nefericirea voit în locul fericirii și mediocritatea în locul succesului?!”.

Așa e, probabil că nu ar face-o dacă ar fi conștienți de această alegere. Problema nu se află aici, ci în faptul că necesar să alegeți în cunștință de cauză să fiți fericiți, să alegeți să fiți încrezători și ca urmare să alegeți să aveți succes.

Întreb iar, ce anume determină decisiv cantitatea de fericire de care oamenii au parte în viața lor?

O vorbă din popor spune că fericirea fuge atunci când este urmărită cu îndârjire,  în același fel se comportă și încrederea de sine. Astfel, cum poate fi cu putință să urmărim să fim fericiți și să și reușim?

Trei liste și încă una

În primul rând concentrați-vă atenția asupra potențialului vostru. Începeți cu întocmirea unei liste în care să efectuați o evaluare completă și exactă a potențialului propriu.

Faceți o listă cu lucrurile pe care le faceți bine. Apoi mai faceți o listă conținând lucrurile pe care vă face plăcere să le faceți chiar dacă, considerați că nu le faceți bine. După aceea mai scrieți o listă cu lucrurile pe care v-ar face plăcere să le faceți dacă ați putea. Acum întocmiți o listă cu hobbi-urile voastre.

Prima listă – lucruri pe care le faceți bine

Acum uitați-vă peste prima listă, și anume, aceea cu lucrurile pe care le faceți bine.

Ce constatați

Sunt sigur că vă subestimați!! Majoritatea oamenilor se subestimează și generează gânduri ca ”Eu nu pot, Sunt prost rău, nu fac nimic cum trebuie, nu pot să învăț nimic etc.”. Ceea ce e și mai rău de atât însă, este faptul că oamenii își asumă aceste gânduri ca fiind adevăruri perfect acceptabile și se complac acestora ca și cum este ceva normal.

Normal da, dar acest lucru se întâmplă din cauza mentalității noastre, cauzele sunt de obicei reale fiind definite de societate în general.

Acceptate? NU! Este bine să știți cu toții că indiferent de lucrurile care credeți că vă împiedică, voi aveți puterea de a vă determina viitorul. De aceea alungați aceste gânduri nocive și mai adăugați câteva alte lucruri pe care le puteți face bine la lista voastră.

Strategie

Cum puteți face asta? Prietenul cel mai bun vă ajută!

Oamenii au tendința să fie mult mai îngăduitori cu prietenii lor decât cu ei înșiși. De aceea, abordați acest tip de comportament față de propria persoană și deveniți propriul vostru cel mai bun prieten.

Fiți însă sinceri cu voi înșivă și evitați să adăugați pe listă lucruri pe care credeți că nu le puteți face bine.

Lista a doua – lucruri pe care e faceți cu plăcere dar nu perfect

Aruncați mai mult decât o privire acum asupra listei cu lucrurile pe care credeți că nu le faceți bine.

Ce constatați?

Există pe aceasta lucruri pe care acum, în calitate de cel mai bun prieten al vostru sunteți de părere că ar trebui să le atribuiți primei liste, și anume lucrurilor pe care le faceți bine?

Hmm, probabil că da și în mod sigur că dacă vă place să faceți aceste lucruri sunteți în mare suficient de pricepuți la ele.

Procedați la fel cu lista de hobbi-uri.

Lista trei – lucruri care v-ar place dacă ați putea să le faceți

Luați acum lista cu lucruri pe care v-ar place să le faceți dacă ați putea și întrebați-vă în legătură cu fiecare lucru de pe listă, de ce nu ați putea face lucrurile listate acolo.

Dați-vă răspunsuri sincere și finalizați în felul acesta o minimă evaluare asupra propriei voastre persoane.

Rețineți

Această evaluare nu este definitivă, ea se poate schimba în timp și este la îndemâna voastră să o faceți.

Obiceiul

Acum uitați-vă încă o dată peste listele voastre. Dacă până în acest moment ați simțit frustrare și sunteți tentați să vă concentrați asupra lucrurilor pe care credeți că nu le puteți face și asupra motivelor acestora, opriți-vă!

Îndreptați-vă atenția doar asupra lucrurilor pe care le faceți bine, centrați-vă pe potențialul vostru.

Faceți un obicei din a vă focusa asupra punctelor voastre tari și evitați să vă gândiți prea mult la slăbiciunile voastre.

Notă:

A evita să stăruiți în a vă gândi la slăbiciunile voastre nu înseamnă să le ignorați cu totul ci doar să le priviți prin prisma punctelor voastre tari.

De exemplu, să spunem că vă place șahul pentru că ați aflat voi că este un sport pentru oameni inteligenți iar sentimentul vă dă furnicături de emoție dar imediat vă gândiți că nu știți să jucați și că probabil ar dura mult să învățați toate acele strategii deștepte prin care v-ați putea învinge adversarii și renunțați la idee. Asta înseamnă să priviți situația prin ochii slăbiciunilor voastre.

A privi lucrurile din perspectiva punctelor voastre tari înseamnă să vă gândiți că în școală ați fost foarte buni la matematică și că și acum aveți o minte matematică iar procesul de învățare ar dura în cazul vostru semnificativ mai puțin timp.

Observați diferența?

Huh, cred și eu!

Ideea este să depășiți limitele care există sau care vă sunt impuse l prin întărirea și accentuarea punctelor voastre tari.

Oricare ar fi interesele voastre și oricare ar fi punctele voastre tari și lucrurile pe care vă place să le faceți, cu dedicare puteți ajunge să excelați în acele domenii și evident să obțineți în felul acesta fericirea și succesul.

Atenție!

Evitați capcana de a începe să faceți ceva doar pentru că vă aduce mai mulți bani. Este primordial să vă placă ceea ce faceți. Atunci când vă dedicați unor lucruri care vă fac plăcere, veți fi plini de entuziasm și veți lucra la îmbunătățirea potențialului vostru cu mai multă sârguință. Atunci veți fi de asemenea mai fericiți.

Ideea este că atunci când faceți ceea ce vă place și vă bucurați de munca voastră veți începe să simțiți că aveți succes și de aici încrederea de sine și fericirea vor crește și ele.

Succes!

Etichete: , , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 13 November 2015

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania