Cum transformăm scopurile în sarcini

imagine_planificare

Prioritizarea 

Aceasta este una din uneltele care vă stau la dispoziție pentru a vă pune ordine în scopuri și a le duce la îndeplinire eficient. Asigurați-vă că scopurile e care vi le alegeți sunt acelea pe care le doriți și nu o reflexie a dorințelor sau priorităților altora.

Termenele 

Din momentul în care v-ați stabilit scopurile este bine să vă fixați deasemenea un interval de timp în care să duceți la bun sfârșit aceste obiective. Din acest moment vă puteți structura prioritățile în funcție de obiectivele principale formându-le în mini-planuri pentru perioade mai scurte. De exemplu anul care urmează voi duce la îndeplinire următorul obiectiv iar pentru a face asta trebuie mai întâi sa fac asta în perioada asta de timp.

Determinați perioade exacte de timp și faceți tot ce se poate să le respectați. Fixați obiectivele în mini-planuri după cum am spus. Asigurați-vă că fiecare dintre aceste mini-planuri are la bază mini-planul anterior pentru că doar așa puteți realiza scopul final fără posibilitatea de a da greș. Fiți organizați.

Odată stabilite mini-planurile pe care vreți să le urmați treceți la întocmirea de liste cu ce trebuie făcut pentru că fără îndoială va trebui să revizuiți și să ajustați inclusiv prioritățile și termenele mai lungi.

Termene 

Stabiliți termene de început și de final pentru fiecare din scopurile voastre. Procedând astfel veți fi în măsură să verificați obiectiv fiecare succes și să duceți la îndeplinire orice obiectiv. Succesul oricărei planificări depinde în mare măsură de cantitatea de detalii care o formează și îndeosebi determinarea pe care o aplicați în respectarea termenelor.

Prioritizări 

Acordați scopurilor voastre priorități. Gândiți rezolvarea mini-planuri-lor ca rezolvarea unui joc de Domino. Ca să ajungeți la o piesă care se află în față trebuie mai întâi să rezolvați piesele de dinaintea acesteia. Un fel de sistem ”pas-cu-pas”, în felul acesta veți evita sentimentul de apăsare din partea prea multor scopuri simultane. Astfel veți avea ocazia de a vă concentra atenția asupra acelor scopuri cu cea mai mare importanță. Procedând în acest mod atingerea diferitelor obiective va deveni din ce în ce mai ușoară odată cu rezolvarea cu succes a acestora.

Scop și obiectiv

Transformați fiecare scop în obiective mai mici (mini-planuri). Făcând așa veți obține nu doar oportunitatea de a rezolva fiecare sarcină secvențial dar veți avea și ocazia unor momente de satisfacție în plus.

Atitudine 

Atunci când vă stabiliți un scop notați-l în scris cu pix-ul sau creion-ul pe hârtie. Puteți utiliza gadget-uri ca de exemplu telefonul mobil dar acestea au tendința de a crea o senzație de neapartenență și impersonal făcând astfel mai dificilă o asumare a scop-ului respectiv.

Stabiliți-vă scopuri pozitive

Este bine cunoscut faptul că un DA este mult mai motivant decât un NU iar o atitudine pozitivă este productivă. Pentru a vă stabili scopuri pozitive este suficient să vă imaginați ce obiectiv vă produce plăcere atunci când vi-l imaginați finalizat.

Este bine ca atunci când vorbiți altora despre scopurile voastre să o faceți într-o manieră pozitivă deasemenea pentru ca astfel ceilalți să vă ajute prin îndemnuri și suport în realizarea acestora.

Filled Under: Dezvoltare Posted on: 5 January 2015

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania