Cum stabilim scopuri eficient?

Screenshot 2015-01-03 19.34.29Nimic nu e imposibil, așa ni se spune ”atunci când vrei poți obține orice, face orice”. But is it so?!..

Yessssssss!, așa este dar, iar acesta este un Mare DAR, nu este deloc de ajuns să ne dorim pentru că ceea ce contează cu adevărat este ce facem cu privire la ceea ce ne dorim. Acțiunea, este un fel de cauză efect sau cel puțin așa ar trebui să fie. Dorința este cauza iar efectul imediat este punerea în practică. Cu toate astea prea mulți dintre noi se mulțumesc să viseze la ceea ce ar vrea să ducă la îndeplinire unii chiar bravând făcându-și și planuri pe care binențeles nu le vor duce niciodată la bun sfârșit.

Planuri, acesta este secretul huh?!

Parțial adevărat, un plan bun este doar drumul concrect până ”acolo”. Înainte de plan vine decizia (doar ca să punem ordine în lucruri), ”vreau asta!” și această afirmație se transformă în SCOP, scopul acesta se destructurează apoi pentru că oricine a realizat vreodată ceva măreț  și-a stabilit înainte de toate măreția ca scop. Sentimentul pe care îl vei avea ca urmare a atingerii unui scop este unul care este el însuși o răsplată în sine. Așadar apare întrebarea ”cum ne stabilim un scop?” fie cu privire la viață ori la carieră sau în ceea ce privește orice lucru care poate fi realizat.

Că tot este încă foarte puțină vreme de la sfârșitul anului 2014, de la Revelion și de la toată distracția de sărbători să știți că în această privință nu sărbătorile sau distracția în sine ocupă cel mai mult timp. Oricăt de mult ne-ar place distracția și bârfele de Anul Nou în fapt ceea ce facem este să vorbim într-un mod mai discret cu privire la ceea ce ne dorim pentru anul care urmează.

Cum facem să ne stabilim scopuri care pot fi atinse?

Pentru a stabili un scop personal trebuie în primul rând să luăm în considerare ce anume dorim să realizăm în viață. Procedând în felul acesta obținem o perspectivă mai largă cu privire la ceea ce urmează să facem ulterior.

Notă:

Pentru a stabili scopuri într-un mod cât mai exact și eficient este bine să vă structurați scopul pe baza domeniilor cu cea mai mare importanță pentru voi.

Încercați deasemenea să folosiți categorii.

Utilizați astfel:

Domeniul artistic

Aveți abilități artistice? De ce fel sunt acestea? Cinematografice, teatrale, arte plastice? Doriți să jucați în filme, în piese de teatru, regizorale? Vreți să scrieți un roman de dragoste sau poate sunteți pasionați de pictură, pian sau posibil operetă?

Educație

Din punct de vedette educațional care este nivelul pe care doriți să îl atingeți?

Facultate, master, universitate? Aveți de gând să acumulați informații specializate sau să urmați un nou curs de formare personală sau profesională?

Carieră

În cariera pe care v-ați ales-o care este stadiul cel mai înalt la care vreți să ajungeți. Doriți să fiți șefi, să lucrați ca șefi într-o companie privată sau doriți să conduceți propria afacere și astfel să fiți propriul vostru șef?

În ceea ce privește viața de familie aveți planuri cu privire la partenerul de viață ideal, la casa în care vă doriți să locuiți pe viitor? Vă imaginați deja în rolul de părinte, v-ați făcut deja o opinie cu privire la educația pe care copiii voștri ar trebui să o primească?

Din punct de vedere financiar care sunt obiectivele pe care vreți să le atingeți? Visați la o viață de lux, visați la un venit care să vă permită acest lucru? V-ați stabilit deja un câștig minim la care vreți să ajungeți până la o anume vârstă? Vă gândiți deja cum ați putea obține veniturile necesare atingerii acestui scop?

Cum vă distrați? Acumularea stresului își poate cere tributul în mod neașteptat și adesea nefericit în cazul în care nu este eliberat. Astfel o parte a timpului vostru trebuie direcționat către plăcere pur și simplu, pentru bucurie și pentru slujirea eu-lui interior.

În momentul în care v-ați ales scopurile este bine să le stabiliți priorități deooarece binențeles unele sunt mai importante ca altele.

                                                                                               

Etichete: , , , , Filled Under: Dezvoltare Posted on: 3 January 2015

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania