Cum să înfruntăm frica și schimbările

Salut!

Frica, toți o avem, nu toți o folosim în beneficiul nostru. La fel, cu toții am trecut prin situații dificile și știm că acestea nu pot fi cu totul evitate.

Din punct de vedere psihologic, frica poate fi depășită prin înțelegerea unui principiu de viață precum, ”viața are suișuri și coborâșuri, învață tot ce poți din ele și aplică ceea ce ai învățat pentru a evita ceea ce poate fi evitat”.

Care e legătura cu frica?

Frica de viață, teama de a ne trăi propria viață, așa cum ne-am dori, depresia, anxietatea și toate formele fobice ale acesteia, toate își găsesc rădăcini în neînțelegerea acestui principiu important.

Problemele din viața de zi cu zi, au un impact asupra noastră dar problema noastră nu sunt problemele sau evitarea tuturor problemelor ci înfruntarea acestora și înțelegerea lor pentru a le putea evita pe viitor.

Există în mod sigur și probleme care nu pot fi evitate, de toată lumea dar, de asemenea există probleme care trebuiesc evitate. Printre acestea sunt și fobiile.

Dezvoltarea personală din punct de vedere psihologic depinde de capacitatea noastră de a face față și rezolva probleme. Pentru a ne dezvolta această capacitat

e este necesar să căpătăm experiență (ca în orice altă activitate), iar pentru a face asta, putem învăța fie din experiențele altora fie învățăm din propriile noastre greșeli.

Indiferent cum decidem să procedăm, trebuie să ne amintim permanent că e bine să învățăm să facem față problemelor.

(Știți?

Există o emisiune pentru imbecili, pe B1tv. Da, vorbesc serios, în România, numa’ așa emisiuni au succes și ca atare, le vedem pe multe posturi tv. Emisiunea respectivă, se numește ”360 de Grade”, sau cam așa ceva. În emisiunea respectivă se vorbește despre ”lucruri spirituale”), nu, nu neapărat amuzante ci care țin de lumea spiritelor și de lucruri din afara acestui plan fizic, sau cel puțin asta afirmă imbecilii invitați în emisiune.

Așa se face că la un momentdat, un cretinel sau o cretinică de acolo, a făcut o afirmație care aproape că m-a scos din minți.

Aceasta/acesta a zis, ”încercările (v. Nenorocirile), pe acest pământ, ni se întâmplă că am fost răi, într-o viață anterioară și că menirea lor este să ne pregătească pentru ce ne așteaptă în viitor.

Este o credință, e treaba lor dar, este și o idee, care odată inoculată unei persoane, o poate face să se conformeze și să renunțe la propria-i viață. În fond, dacă totu-i predestinat, ce rost are să mai depunem vre-un efort în a ne îmbunătății viața.)

Mai există crezuri d-astea care ne împiedică să ne dezvoltăm și ne fac să ne temem să ne trăim viața.

Din punctul meu de vedere, evenimentele care ni se întâmplă, ni se întâmplă ca urmare a propriilor noastre decizii, nefiind mai puțin adevărat faptul că evenimente complet aleatorii și neașteptate, pot avea loc oricând.

Din punctul de vedere al acestui gen de întâmplări (aleatorii/neașteptate), este bine să fim tot timpul pregătiți pentru ceea ce se poate întâmpla pozitiv. În felul acesta, teama de necunoscut se disipă și dispare, din moment ce ne concentrăm pe ceea ce se poate întâmpla în avantajul nostru.

Ideea este că întâmplări negative au tot timpul loc, în jurul nostru lucrurile se schimbă neîncetat și după cum am sugerat deja, roata vieții se întoarce și nimeni nu e veșnic fericit, de aceea, trebuie să învățăm să facem față schimbărilor din viața noastră.

Succes!

Etichete: , , , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 13 March 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania