Trăim într-o lume în continuă mișcare, fiecare zi poate reprezenta o nouă oportunitate de a începe o afacere. Fără îndoială o afacere nouă reprezintă cel puțin o provocare. Încă de la începutul acestui an am vorbit pe larg despre ce anume este necesar a fi întreprins în vederea începerii unei afaceri.
Iată în continuare câțiva pași pe care este bine să îi faceți după cum am spus cu privire la afacerea voastră, concret:
1. Scopuri. Este în mod cert necesar să aveți măcar o idee despre cum doriți să arate afacerea voastră. Direcția în care trebuie să meargă afacerea voastră pentru a putea declara succesul este desigur alt punct de care ar trebui să fiți conștienți. Da, scopurile afacerii voastre trebuiesc definite înainte de planificarea în sine. Planificați în funcție de scopuri și obiective.
2. Reacții. În etapele de început ale afacerii voastre încercați să sondați opiniile potențialilor clienți și a tuturor celor ce ar putea avea o implicare cu privire la toate aspectele afacerii voastre.
– Ce merge, ce nu merge?
– Ce schimbări pot apare pe parcurs și cum ar trebui abordate acestea?
Vorbiți cu furnizorii, cu clienți, cu contabilii, cu băncile și cu toate persoanele implicate și căutați să vedeți lucrurile și din punctul lor de vedere.
3. Este drept, nu puteți știi totul cu privire la începerea unei noi afaceri mai ales dacă sunteți la început. O analizare profundă a abilităților proprii și a lucrurilor care v-ar putea pune în încurcături este bine a fi făcută deasemenea pentru a releva care sunt domeniile în care trebuie să vă dezvoltați. Apoi este bine să căutați afaturi, să citiți cărți și să luați parte la cursuri și conferințe care v-ar putea dezvolta aceste capacități.
4. Treceți la fapte. Oamenii de afaceri sunt persoane care își pun ideile în practică. Dacă stați un pic să vă gândiți diferența dintre eșec și succes se reduce la asta și anume la acțiunile pe care sunteți dispuși să le întreprindeți și pe care vi le asumați până la capăt.
5. Determinare. Nu permiteți distrageri din partea factorilor externi. Oamenii din jurul vostru vor avea tendința de a vă încetini sau chiar opri de la atingerea scopurilor voastre. Nu permiteți acest lucru. Trezițivă cu gândul că AZI veți face doar ceea ce aveți de făcut pentru a ajunge mai aproape de împlinirea scopurilor voastre.
6. Atitudine pozitivă. Orice problemă vă poate oferi o oportunitate. Este bine să vedeți partea pozitivă în toate lucrurile. Schimbați perspectiva de a vedea lucrurile și veți descoperi drumul către rezolvarea acesteia.
7. Asumare. Acest lucru poate însemna de exemplu a avea curajul de a risca. Orice risc vă asumați amintiți-vă însă că orice risc trebuie cercetat. Atitudinea de kamikaze este nepermisă în afaceri. Antreprenorii sunt oameni cerebrali și riscurile pe care aceștia și le asumă reprezintă riscuri cu potențial mare de reușită.
Succes!
Spune-mi ce crezi...