Cum să fac bani cu ebooks

Salut!

Bun, în precedentele două articole, am abordat subiectul ”publicarea unei cărți”, așa, pe scurt..

Începe să îmi placă subiectul (poate în felul acesta, îmi voi băga mințile-n cap și mă voi pune pe treabă..), hmm curios..

Am vorbit de asemenea despre posibilitatea publicării în format electronic, ceea ce e din punctul meu de vedere, cea mai viabilă opțiune pentru un scriitor începător.. oricât de tentantă ar părea ideea ținerii în mână a unei cărți cu parfumul ei de carte nouă..

Pentru asta, este o idee bună să revenim la prietena mea și la dorința ei de a-și publica poeziile.

În primul rând, hai să scoatem dezavantajele din ecuație, enunțându-le.

Pentru prietena mea, cea mai mare provocare va fi să își promoveze cartea și apoi să se protejeze de piraterie, cam asta e ordinea.

Pentru un scriitor începător care se gândește acum să scrie o carte, principala provocare este reprezentată de scrierea cărții în sine.

Transformarea textului în format de carte electronică este un proces suficient de simplu pentru a putea fi făcut de oricine..

Sigur, un ebook profesional și care să atraga ca design și prezentare poate fi un pic mai dificil de făcut dar este posibil..

Așadar, să trecem la următoarea problemă, nu toată lumea dispune de un ebook reader iar acest lucru reprezintă și el o problemă. Aceasta poate fi rezolvată prin faptul că, aproape toată lumea are un telefon mobil sau un dispozitiv care poate citi cărți electronice.

Sfatul meu pentru prietena mea, în acest caz este să-și publice cartea în format electronic și să o publice sub cele mai populare formate de carte electronică în mai multe magazine de acest gen.

Din moment ce procedura de creare a unui ebook poate fi diferită de la platformă la platformă și de la program la program, nu voi aborda acest subiect aici, nu acum..

Vânzare

În calitate de autoare, prietena mea, poate vinde cartea pe Amazon.com sub formă de fișier AZW3 pentru că acesta este formatul impus de magazin pentru propriul cititor de cărți, Kindle reader (sub diversele lui modele). Astfel, cititorii pot cumpăra cartea prietenei mele de pe Amazon și să o citească pe orice dispozitiv capabil să instaleze aplicația Kindle pentru a citi cartea. Cele mai populare sisteme de operare suportă această aplicație, ceea ce mărește șansele ca prietena mea să-și satisfacă publicul țintă, indiferent de preferințele acestuia în ceea ce privește dispozitivele utilizate. Google PlayStore suportă și vinde cărți în format .epub sau PDF. Aceste două formate sunt cele mai populare, ele pot fi citite de majoritatea dispozitivelor. Apoi este iBooks Store care, la fel suportă .epub și PDF.

Site/blog

De asemenea, am menționat crearea unui blog și a unui mini-site prin intermediul căruia, prietena mea și-ar putea promova și vinde cartea.

Pe acest site, ea ar putea aloca o pagină în care să furnizeze informații despre carte, precum coperta/imaginea și titlul cărții, numele autoarei, subiectele o abordate în poezii dar și alte informații pe care aceasta le consideră importante.

În legătură cu procesarea plăților, prietena mea poate folosi Paypal ca procesor de plăți. Ea își poate crea un cont pe www.paypal.com și poate primi plăți prin intermediul acestui site atunci când vinde pe propriul ei blog/mini-site.

În rest, poate utiliza un card de credit pentru a primi plățile  de pe iBooks Store, Amazon.com sau PlayStore.

După cum puteți observa este mult mai ușor să vă vindeți cartea în format electronic decât în format pe suport de hârtie..

Succes!

Etichete: , , , , Filled Under: Bani,Dezvoltare personală,Începeți o afacere,Munca de acasă Posted on: 15 January 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania