Cum să abordăm dezvoltarea personală?

femeiepescaun

Se pune întrebarea:

Ce anume vă provoacă, vă încântă, vă scoate din acea stare de delăsare și vă face să vă depășiți pe voi înșivă?

De multe ori mă gândesc că sunt mulțumit de viața mea, dar desigur este foarte dificil să gândesc în felul acesta când paharul se umple sau lucrurile devin cu totul serioase și grave.

Ceea ce știu cu siguranță este că aspirațiile mele sunt mult mai profunde și mai pline de sens.

Este adevărat că suntem cu toții năpădiți cu probleme dar, din punctul meu de vedere aceste probleme nu ar trebui să ne influențeze în mod nefast deciziile privitoare la ceea ce ne dorim. Aspirațiile noastre trebuie să continue să existe în noi deoarece visurile noastre sunt de fapt fundamentul existenței umane și doar visând putem progresa.

De foarte multe ori în viață ne punem întrebarea, ”ce anume vreau?”. Este o întrebare veche precum lumea. Oamenii dispun de prea puțin timp, de aceea ne aflăm într-o continuă goană în încercarea noastră de a ne satisface cât mai multe dintre dorințe și de a aduce la maturitate Eul intrinsec și a deveni acea persoană care visăm să fim.

În această privință este foarte important să lucrăm permanent la dezvoltarea personalității noastre și să ne dedicăm realizării acelor visuri care ne pot da satisfacția realizării de sine. Acest lucru este un pas important în dezvoltarea noastră ca oameni. Astăzi am fost întrebat care este scopul meu în viață iar răspunsul meu a venit natural, fără să clipesc, am rămas și eu surprins, scopul meu în viață este să fiu de folos celorlalți.

Așadar găsiți-vă scopul și veți găsi cel mai puternic motivator care vă va împinge ”înainte” oridecâteori vă veți simți copleșiți.

Există și o parte bună aici și chiar și în vacarmul acesta asurzitor în care ne desfășurăm existența de zi cu zi putem privi aceste probleme sau dificultăți ca pe niște oportunități să înaintăm, să căutăm și să găsim soluții pentru ca alții (mai puțin inspirați, posibil..) să se poată descurca luând drept exemplu experiențele noastre.

De aceea împărtășiți și altora din experiența voastră, discutați și oferiți și altora din soluțiile voastre.

O altă întrebare care preocupă pe mulți este următoarea:

– Îmi place ceea ce fac?

Această întrebare se leagă foarte mult de răspunsul primit la precedenta.

De aceea este foarte important să faceți din scopul vostru un subiect recurent în viața voastră. Ceea ce vreau să spun de fapt este ca este important ca scopul vostru să se manifeste și să își puna amprenta în cât mai multe din aspectele vieții voastre.

Exemplu, vă place să scrieți și decideți că puteți face din această abilitate a voastră un scop în sine punând-o în slujba celorlalți și anume ajutându-i pe ceilalți prin ceea ce scrieți.

De câte ori vorbiți cu oameni interesați de ceea ce faceți luați notițe, solicitați opinii și observați reacții de la interlocutorii voștrii. Astfel scopul vostru își poate face simțită prezența în funcție de cât de des scrieți, puneți în discuție subiecte                                                 de interes pentru cei cărora vreți să fiți de folos și binențeles de implicarea acestora.

Satisfacția ducerii la îndeplinire a unui scop vă va determina să faceți mai mult, să vă dezvoltați, să vă îmbunătățiți abilitățile și să dezvoltați altele, ceea ce va duce automat la o îmbunătățire a vieții voastre și la generarea unei influențe pozitive asupra celor din jurul vostru.

Ce anume vă motivează?

În principiu ceea ce îi motivează pe oameni este legat de fericirea pe care le-o poate provoca. Pentru o exemplificare priviți situația astfel:

– Știți că aveți în frigider o prăjitură delicioasă.

Vă poate produce aceasta suficient de multă plăcere/fericire pentru a vă determina să vă ridicați de pe fotoliul vostru confortabil și să mergeți să o luați din locul în care se află?

Și iată motivatorul vostru, prăjitura voastră.

Vă place să fiți apreciați?

V-ar face plăcere să căpătați abilități noi?

Credeți că ar fi bine să vă îmbunătățiți aptitudinile?

V-ar place să vi se ofere un post de conducere la locul de muncă?

Hah!, truisme..

Adevărul este că puteți fi tot ceea ce v-ați putea dori să fiți dar a sta prea mult pe gânduri în această privință înseamnă deja că ați renunțat să fiți.

Ceea ce vă îndemn pe toți este să urmăriți dezvoltarea personală ca pe ceva ce doriți cu ardoare.

Succes!

Etichete: , , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 14 October 2015

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania