Salut!
Îmi place să închid ochiii și să mă gândesc la tot felul de lucruri. Spre exemplu, de curând mi-a venit în minte ideea că este extrem de dificil să te automotivezi și să fii tot timpul pozitiv. Adevărul e că, există o mulțime de piedici care ne stau împotrivă, pe tot parcursul vieții și cel mai adesea ne regăsim străini în propriul corp dorindu-ne să fim altcineva.
De cele mai multe ori, ne surprindem, izbucnind în lacrimi sau în furii. Spun că ne surprindem, pentru că în realitate, nimeni nu vrea să se supere sau să se înfurie, ceea ce se întâmplă e că, în timp, energiile negative se adună și fac presiune asupra emoțiilor noastre, noi le strângem în minte. Încerc să înțeleg fenomenul..
Care este cauza reală a acestor reacții necontrolate?
Îmi imaginez că, trebuie să existe un catalizator care face ca procesul să fie unul mai rapid sau mai lent, în funcție de acesta determinându-se și întensitatea acestor manifestări.
Procesul în sine, este unul relativ simplu, acesta fiind caracterizat de crearea unui blocaj la nivel emoțional ce cauzează oprirea fluxului de energie în corp, cauzând de asemenea dureri în diferite părți ale corpului. Așa se explică faptul că unii dintre noi, suferă de dureri de cap iar alții de stomac, au mâncărimi de piele (știți vorba, ”ce ai măh, te mănâncă pielea?), atunci când se enervează.
Da, dar de ce?
Atunci când presiunea crește suficient, blocajul se rupe iar fluxul de energie începe să curgă necontrolat, ceea ce cauzează o stare de bine, cel puțin momentană. Acesta este un lucru bun, deoarece, eliberează acea energie ce făcea presiune asupra corpului nostru cauzându-ne stări de disconfort.
Rămâneți drepți
În astfel de situații, este foarte dificil să rămânem pozitivi, să ne gândim la binele celorlalți sau chiar și să le spunem o vorbă bună. Lacrimile, sunt cea mai inofensivă formă de eliberare a acelor energii, a plânge, nu e un lucru rău sau înjositor, cel mai rău lucru este însă, să începem să căutăm vinovați în cei din jurul nostru. Acest lucru face ca mulți să înceapă să se plângă, iar asta creează un sentiment de neputință și de nesperanță deoarece subconștientul nostru, știe foarte bine care ar fi o reacție potrivită și contracarează aceste acuze împotriva aproapelui nostru, cel mai adesea, nedrepte inducându-ne această stare de disconfort mental, ca un avertisment.
Astfel, se ajunge la stări depresive atunci când, presiunea nu este eliberată în timp util.
Cum procedăm să ne păstrăm atât starea de bine cât și pozitivitatea?
1. Păi, în primul rând, este o idee bună să evităm situațiile de negativitate, aici mă refer în primul rând, la persoanele negative, care împrăștie tot timpul vorbe negative, pentru că ele însele, nu se simt confortabil. Asta e o idee generală și este mai greu de dus la îndeplinire. Dar, cu voință, se poate..
2. Apoi, cea mai practică metodă de eliberare a energiilor negative, este să le înțelegeți, oamenii sunt diferiți și reacționează diferit în situații similare. Asigurați-vă că nu lăsați situații neclare pentru că subconștientul nu lucrează bine cu incertitudini.
3. Există, de asemenea eliberarea prin metoda plânsului, în care plângeți în așa fel, încât să eliberați presiunea.
4. Încă o metodă bună este aceea de a face regulat exerciții fizice care să vă stimuleze sistemul sanguin.
5. Puteți practica un hobby care să vă alunge gândurile negative și să aducă claritatea de care aveți nevoie pentru a înțelege ce vă deranjează și care sunt soluțiile de rezolvare.
Indiferent de cât de stresați sunteți, cel puțin una din metodele de mai sus vă va putea ajuta pentru a rămâne pozitivi și permanent motivați.
Succes!
Spune-mi ce crezi...