
Cu toții ne-am întrebat la un momendat ”care este scopul vieții?”, sau ”pentru ce trăiesc?”. Răspunsul nu poate fi mai personal de atât iar acesta este următorul:
– Să fiu fericit!
Restul sunt detalii (cum îmi satisfac această dorință, ce anume mă mulțumește, ce anume mă împlinește etc.).
Fiecare dintre noi însă a avut parte de încurajări ca ”nu-ți fă griji, totul va fi bine, bucură-te/fii fericit!
Grijile cu siguranță reprezintă cel mai mare obstacol în calea fericirii.
A trăi o viață fericită, plină de optimism și creativitate, o viață minunată cu siguranță ar avea un efect benefic asupra sănății de asemenea. Fericirea este un scut de protecție împotriva stresului de zi cu zi.stresul are legătură cu multe dintre bolile care duc la deces în ziua de azi, bolile de inimă de exemplu sunt un rezultat dacă nu direct cel puțin relaționat cu stresul.
Tot astăzi, în această clipă, ACUM!!, dispunem de posibilitatea schimbării și chiar dacă vă aflați în situații de nesuportat puteți găsi confort șii consolare în gândul că situația se va schimba, timpul le vindecă pe toate spunem noi românii.
Relațiile poartă cu ele o importanță și o responsabilitate esențiale fericirii.
Oamenii, după cum bine știm, sunt diferiți iar acceptarea acestora ca fiind ceea ce și cum sunt precum și renunțarea la resentimente împotriva acestora, o evitare a conflictelor, a certurilor interminabile pot conduce la o mulțumire reală și la o detensionare a relațiilor în general ceea ce în mod automat va duce la o risipire a stresului.
În mod real fericirea poate fi găsită în interiorul fiecăruia dintre noi iar îngrijirea acesteia vă poate descoperi o viață minunată și plină de sănătate.
A fi fericit după părerea mea este o chestiune de alegere în ceea ce privește lumea în care trăim. E decizia voastră dacă alegeți sau nu să fiți fericiți, aici posibilitățile sunt practic fără limită, puteți găsi fericirea în nenumărate feluri.
Notă:
Fericirea NU este un scop în sine!!
Abraham Lincon a observat că oamenii de cele mai multe ori pot alege să fie ori fericiți ori stresați, relaxați sau supărați sau cât de luminoasă sau întunecată le va fi privirea. După acesta alegerea este simplă, fiți fericiți.
Strategi de obținere a fericirii
NU, nu e vorba să câștigați la loto!
Mulțumirea
O idee bună este să fiți recunoscători pentru ceea ce aveți. Există atât de multe lucruri pentru care Omul poate fi mulțumit. De exemplu, vine poștașul și vă aduce corespondența, mulțumiți-i!, e mare lucru. Veți observa cumfața I se va lumina și un zâmbet va fi răsplata voastră. Ieșiți în oraș la un restaurant, mulțumiți chelnerului pentru amabilitate în timp ce-i înmânați bacșișul (bacșișul nu e mită (e un drept pe care chelnerul și-l câștigă prin modul în care vă servește), mulțumiți-I Domnului că sunteți în viață etc.
Știrile
În general acestea produc stres, este bine să le evitați pe cât cu putință. Se spune că nu există știri pozitive și e Adevărat!, de aici puteți înțelege de ce este o idee bună să ascultați cât mai puține buletine de știri. Da, puteți chiar dacă trăim într-o astfel de eră unde informația este omniprezentă. Conform Legii Atracției începerea zilei ascultând sau vizionând buletinul de știri (știu, ponosită expresie ”buletin de știri”) poate atrage după sine o serie de stări în general depresive.
Credința
Un lucru bun ar fi să creați o legătură cu Dumnezeu, credința indiferent de modul de exprimare a ei poate fi generatoarea unei stări mentale care să vă consolideze atât din punct de vedere mental cât și fizic. Un alt lucru bun în legătură cu asta este apartenența la un grup de susținere a credinței (dezaprob aparținerea religioasă deoarece menirea acesteia este de a opri credința individuală). Un grup de susținere a credinței este axat pe rugăciune și pe găsirea unor modalități de gestionare și rezolvare a problemelor ceea ce e de fapt motivator.
Gestionarea timpului
Timpul este de neprețuit iar irosirea acestuia este de neiertat (în opinia mea). Ceea ce înțeleg eu prin gestionarea timpului ca idee de ansamblu a acestuia este crearea unei liste de reguli ce implică un program. Stabilirea de obiective, prioritizarea, identificarea sarcinilor și ducerea acestora la îndeplinire. După părerea mea acestea reprezintă elementele de bază ale gestionării timpului. Acestea trebuiesc înțelese pentru că pe baza acestora vă puteți dezvolta o abilitate de gestionare a timpului.
Bucuria
Râdeți, exprimați-vă bucuria de fiecare dată când avți ocazia, râdeți din toată inima. Am mai spus, râsul este medicamentul cel mai dibace. Împărtășiți și celorlalți bucuria voastră. Alungați tristețea și fiți tot timpul cu zâmbetul pe buze.
Exprimarea
Psihologii recomandă (eu zic că bunul simț vă recomandă asta) să vă exprimați ori de câte ori aveți ocazia (sigur, dacă aveți gura bogată puteți da de bucluc dar..), fie vorba de opinii, pasiuni, sentimente, afectivitate, prietenie este bine să le expuneți oamenilor deoarece de cele mai multe ori aceștia vă vor răspunde în mod similar. Evitați să stăruiți în supărare sau frustrări pentru că de nu cestea vor avea un impact distructiv major asupra sănătății voastre. Găsiți modalități de exprimare prin care să evitați pricinuirea de stări negative vre-unui suflet (mă refer la orice vietate). De exemplu, vă cade ibricul cu ceai din mână, nu loviți animalul de companie din această cauză.
Munca e brățară de aur
Munca este generatoare de satisfacție personală. Finalizarea cu succes a sarcinilor și obiectivelor ne poate crea sentimentul de competență. Împlinirile personale sunt o necesitate pentru fiecare dintre noi, acestea ne conferă sentimentul valorii. De aceea lucrați la lucrurile pe care le considerați importante.
Învățarea
Studiul poate fi un exercițiu plin de bucurie. Încercați să învățați ceva nou în fiecare zi. Studiul vă provoacă lărgirea orizonturilor și vă dezvoltă competențele, el vă va oferii comori neprețuite și vă va da de asemenea oportunități pe viitor.
Efortul
Alergați, plimbați-vă și faceți exerciții fizice pentru că, corpul are nevoie de acestea. Ia gândiți-vă, o cauză generală a stresului este lipsa efortului deoarece lucrurile se fac cu mult mai multă ușurință în prezent decât în trecut. În trecut omul era mai sănătos deoarece trebuia să depună efort pentru procurarea hranei, el vâna și ducea o luptă permanentă pentru a continua să trăiască. Azi, omul merge la muncă într-un birou ce are toate facilitățile, comandă prin catering și nu depune decât o fracțiune de efort din cât trebuia să depună în trecut.
De aceea gimnastica este asociată în general cu sănătatea.
Mai sus ați avut ocazia să aflați despre câteva lucruri simple pe care le puteți face în vederea construirii unei vieți fericite. Desigur, o viață înseamnă o perioadă relativ îndelungată dar rețineți, este decizia voastră dacă veți fi sau nu fericiți.
Succes!
Spune-mi ce crezi...